Olet täällä

Turku Impro Festival - Perjantaishow: Korkeapaine & Suite Up

Jaa +

Ajankohta: 
17.05.2019 - 19:00 - 21:00
Paikka: 
Turun ylioppilasteatteri
Läntinen rantakatu 23 20100 Turku
Järjestäjä: 
Turku Impro Festival

Perjantaishow – Korkeapaine & Suite Up

Perjantai 17.5. 19-21

Turun ylioppilasteatteri, Läntinen rantakatu 23

Liput 15/10€

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ!

Korkeapaine – Jäähyväiset

Kyseessä on 45min mittainen pitkän narratiivisen impron formaatti, joka alkaa ja päättyy hautajaisiin. Vieraat jakavat muistopuheenvuoroja, joissa hekumoivat menetettyä suhdettaan vainajan kanssa. Kohtauksissa keskitytään ihmisten väliseen draamaan ja komiikka löydetään synkistä aiheista. Kehitimme kyseisen formaatin (sekä hioimme sen huippuunsa) viime joulukuussa Tampereen Ylioppilasteatterilla, jossa järjestimme ensimmäisen jäähyväiskeikkamme.

”On aika aloittaa ja aika lopettaa. On aika avata ovi, ja on aika sulkea se ovi. On aika kutoa ja aika päätellä, aika ottaa kondomi paketista ja aika tehdä raskaustesti. Lämpimästi tervetuloa Korkeapaineen sarjassaan toiselle jäähyväiskeikalle Turku Impro Festivaleille! Tämä ei johdu teistä, tämä johtuu meistä. On aika hiljaa kiittää ja kättä puristaa. Emme sano: älkää itkekö, sillä kaikki kyyneleet eivät ole pahasta.

Jo toisten jäähyväisten kunniaksi luvassa on ennen näkemätön esitysformaatti sekä aimo loraus naurua, jonka avulla voi kätevästi peitellä kyyneleensä.

Korkeapaine on tamperelainen improvisaatioryhmä, joka tekee improa monesta näkökulmasta – vaihdellen
keveästä viihdeshowsta draamalliseen kokoilllan näytelmään. Esitykset naurattavat, liikuttavat ja ovat
livemusiikilla höystettyjä.

Suite Up – Yhteys

Suite Up, eli Suomen improvisaatioteatterit ry:n All Stars- improvisoijista koottu ensemble, tuo lavalle räiskyvän energisen esityksen, jossa impro-osaaminen läpi Suomen nähdään yhtä aikaa lavalla. Suite Up kokoonpano esiintyy vain muutaman kerran vuodessa, ja onkin todella innoissaan siitä, että pääsee jakamaan lavan keskenään ja tämän ainutkertaisen esityksen yleisön kanssa!

Tällä kertaa Suite Up tuo lavalle esityksen nimeltä Yhteys. Tämä kokonaisuus syntyy kohtauksista, joiden inspiraatio nousee aina edellisen kohtauksen jostakin pienestä ykistyiskohdasta. Seuraava kohtaus alkaa tällä inspiraationsiemenellä, josta se kasvaa improvisoijien toimesta kiinnostavaksi tarinaksi – kunnes on taas seuraavan kohtauksen vuoro. Tule mukaan nauttimaan ammattitaitoisen ryhmän riemukkaasta esityksestä, jossa seilataan yllättävyyden, koskettavuuden ja hauskuuden ristiaallokossa!

Tammikuussa 2017 perustetun Suomen Improvisaatioteatterit ry:n tarkoituksena on tukea ja edistää jäsentensä edustaman improvisaatioteatteritoiminnan yleisiä ja taiteellisia edellytyksiä, edistää jäsentensä ja yleisön välistä vuorovaikutusta sekä lisätä alan tunnettavuutta. Suitessa tähän mennessä vaikuttaneet teatterit: Stella Polaris, Snorkkeli, Lentävän Poron teatteri, Kuje ja Suomen Impro-opisto. Suiten esiiintyjäkaartissa nähdään sen jäsenteattereiden improvisoijia. Suite Up-esitykset ovat ainutkertaisia improvisaation ilotulituksia, joissa suomalaiset improammattilaiset kokoontuvat yhteen ja tuovat samalla lavalle monia eri tyylejä sulassa sovussa ilahduttamaan yleisöä.

Sijainti: