Olet täällä

Toiminnallinen työpaja kiusaamiseen puuttumiseen

Jaa +

Ajankohta: 
25.04.2018 - 16:00 - 19:00
Paikka: 
Turku-sali (Rehtorinpellonkatu 4 A, Ylioppilastalo A, 2. krs.)
Järjestäjä: 
TYY

Korkeakouluissa kiusataan. Korkeakouluopiskelijoista noin yksi kahdestakymmenestä on kokenut kiusaamista opintojensa aikana. Kiusatuksi tuleminen heikentää yksilön hyvinvointia ja opiskelukykyä merkittävästi. Opiskeluyhteisössä ilmenevä kiusaaminen heijastuu myös sitä havainnoiviin, ja koko yhteisön toimivuuteen. Toimivan ja hyvän opiskeluilmapiirin luominen on koko yhteisön vastuulla, kiusaamiseen ja epäasialliseen käyttäytymiseen puuttuminen koetaan kuitenkin usein hankalaksi.

Tässä työpajassa keskitytään löytämään vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten ottaa puheeksi vaikeita asioita?
  • Miten harjoitella empaattisia vuorovaikutustaitoja ja kohentaa ryhmän ilmapiiriä?
  • Miten olla jämäkkä ja saada rohkeutta puuttumiseen?

Koulutuksessa perehdytään korkeakoulukiusaamiseen ilmiönä tutkimustiedon, teorian ja toiminnallisten harjoitteiden avulla. Menetelmänä koulutuksessa käytetään soveltavia matalan kynnyksen improvisaatioharjoituksia, joiden osaamisesta ei tarvitse aiempaa kokemusta. Harjoitusten pääpaino on yhdessä tehtävissä hauskoissa harjoitteissa, joiden tarkoitus on voimaannuttaa ja luoda positiivista, turvallista ilmapiiriä.

Kouluttajina toimivat:

  • Johanna Novák, improvisaatiokouluttaja, yliopisto-opettaja, Turun yliopisto
  • Minttu Naarminen, projektipäällikkö, Puhutaan kiusaamisesta!-hanke, Nyyti ry

Työpaja järjestetään keskiviikkona 25.4. klo 16.00-19.00 Turku-salissa. Työpajaan mahtuu 30 osallistujaa ja tilaisuus järjestetään suomeksi. Tilaisuus on maksuton.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kiusaamisen ehkäisystä kiinnostuneet, esim. järjestöjen yhdenvertaisuus-, hyvinvointi- tai sosiaalipoliittiset vastaavat, tapahtumavastaavat ja puheenjohtajat.

Tilaisuudessa on tarjolla kahvia, teetä, mehua ja pientä suolaista. Ilmoittautumisia toivotaan tarjoilujen mitoittamiseksi viimeistään tiistain 24.4. aikana. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisista yksilöllisistä tarpeistasi, esimerkiksi tulkin tai avustajan mukanaolosta ja erityisruokavaliosta.

► Ilmoittaudu työpajaan

Turku-sali sijaitsee Ylioppilastalo A:n toisessa kerroksessa. Tilaan on esteetön kulku pyörätuolilla ravintola Assarin ullakon kautta, josta löytyy myös inva-wc. Mikäli toivot lisätietoa esteettömyydestä tai muista järjestelyistä, niin olethan yhteydessä TYYn sosiaalipoliittiseen asiantuntija Petra Peltoseen (tyy-soposihteeri@utu.fi, +358 44 796 1078).

Tervetuloa!

Sijainti: