Olet täällä

Tieteen iltakoulu: Syö sirkkaa

Jaa +

Ajankohta: 
02.10.2015 - 19:30 - 21:00
Paikka: 
Panimoravintola Koulun (Eerikinkatu 18) Historia-luokka
Järjestäjä: 
Turun yliopisto, Tieteen päivät ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta

Tieteen iltakoulu: SYÖ SIRKKAA – ja muita ruokasuosikkeja ja -inhokkeja

pe 2.10. klo 19.30–21.00 Panimoravintola Koulun (Eerikinkatu 18) Historia-luokka 

Miksi joku maistuu hyvältä, toinen pahalta? Miksi minä maistan jonkun maun pahana, sinä hyvänä? Syömmekö pian hyönteisiä? Mitä on tulevaisuuden ruoka?

Keskustelijoina:

akatemiatutkija Mari Sandell, Turun yliopisto, Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus
kehitysjohtaja Olli Hietanen, Turun yliopisto, tulevaisuuden tutkimuskeskus
kokki, culinary designer Antti Nurkka

Juontajana: Reetta Kettunen

Järjestäjinä: Turun yliopisto, Tieteen päivät ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta

Akatemiatutkija Mari Sandell on kiinnostunut siitä, miksi eri raaka-aineet maistuvat eri ihmisten suissa eri makuisilta sekä mitkä tekijät vaikuttavat maistamiseen. Kehitysjohtaja Olli Hietanen on visioinut tulevaisuuden ruokalautasta. Kokki ja culinary designer Antti Nurkka on tehnyt yhteistyötä Funktionaalisten elintarvikkeiden tutkimuskeskuksen kanssa muun muassa luodessaan ruokia, joissa hyödynnetään hyönteisiä. Tieteen iltakoulussa kolmikko keskustelee siitä, mitä syömme nyt ja tulevaisuudessa ja mitkä asiat vaikuttavat siihen, että maistamme jonkin maun hyvänä, toisen pahana.

 

Sijainti: