Ajankohta: 
28.02.2021 - 12:00
Paikka: 
Zoom
verkkotapahtuma
Järjestäjä: 
Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti ry (Tutka)

Tutkan järjestämä Studia Varjomafia -seminaari tekee paluun vuoden tauolta yhtä poikkitieteellisenä ja uljaana kuin ennenkin, mutta nyt ensimmäistä kertaa sähköisessä muodossa.

Tällä kertaa rennon seminaarin kattauksessa on tähtitiedettä, tekoälyä, sosiologiaa ja lääketiedettä. Näiden teemojen pariin meitä ovat tarjoutuneet johdattamaan Juhani Mönkkönen, Aaro Salosensaari, Kirsi Pylvänäinen ja Katja Juusela.

Tapahtuma järjestetään Zoomissa sunnuntaina 28. helmikuuta klo 12 alkaen. Tapahtumaan jaetaan linkki täällä lähempänä sen alkua.

Kullekin aiheelle on varattu noin 45 minuuttia aikaa. Esitysten välillä on lyhyt paussi, jonka aikana voi jaloitella tai jatkaa keskustelua aiheesta. Päivän puolivälissä pidetään pidempi ruokatauko, jotta seminaariväki jaksaa skarppina loppuun saakka.

Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille. Jos Tutkan jäsenmaksu tälle vuodelle on vielä maksamatta, otamme niitä kuitenkin ilolla vastaan. Se hoituu näin:

  1. Maksa jäsenmaksu Tutkan tilille FI80 4713 3020 0280 19 viitteellä 20213. Tavallinen jäsenmaksu on 5 €, kannatusjäsenyys 25 € ja tukijäsenyys 50 €.
  2. Huikkaa maksusta kortistovastaava Valtterille (varant@utu.fi). Toimita tarvittaessa samalla ajantasaiset tietosi (nimi, syntymävuosi, osoite, sähköposti ja maininta mahdollisesta TYY-jäsenyydestä).
  3. Vuositarran ja tarvittaessa jäsenkortin saa, kun päästään taas jonkinlaisiin livetapahtumiin.

 

Ohjelma

12.15–13: Juhani Mönkkönen: Kiekkoja kohinasta - röntgennäkymiä neutronitähtiin

13.15–14: Aaro Salosensaari: Näin koulutat neuroverkkosi: backpropagation eli takaisinleviämisalgoritmi

Tauko

14.30–15.15: Kirsi Pylvänäinen: Ravintolisiä, rituaaleja ja Faradayn häkkejä - katsaus säteilyn sosiologiaan

15.30–16.15: Katja Juusela: Dear Katja, olenko normaali? - juttua ehkäisystä ja seksuaaliterveydestä

 

Tervetuloa!

Tapahtuman FB-event

Sijainti: