Ajankohta: 
11.09.2018 - 18:00 - 21:00
Paikka: 
TyKy Kappeli / Kampus Kappeli, Yo-talo C,
Rehtorinpellonkatu 4 C 20500 Turku
Järjestäjä: 
Satakuntalais-Hämäläinen osakunta (SHO)

Arvoisat teen ystävät,

Syksyn ensimmäisessä teemailtamassa tutustumme Matcha -teehen eli japanilaiseen jauhettuun vihreään teehen. Japanissa Matcha-tee valmistetaan usein seremoniallisesti osana meditatiivista ja kaunista chadoa. Perehdymme illassa myös kyseiseen seremoniaan, mutta emme sitä opiskele. Eli tapahtuman pääpaino on itse teessä, sen valmistuksessa, maussa ja ominaisuuksissa.

Workshopissa opimme erilaisia tapoja valmistaa ja nauttia matchaa. Tutustumme sen makuun ja vivahteisiin. Lisäksi tutustumme matchan historiaan, sen erilaisiin käyttötapoihin ja oikeaoppiseen säilytykseen.

Japanilaisten termien mukaan tämä tapahtuma on chakai eli "epämuodollinen teetapaaminen" (茶会, tea gathering), johon on lisäksi yhdistetty opetuksellisia ja osallistavia elementtejä.

Osakuntalaiset ja opiskelijat saavat alennuksen osallistumismaksusta. Osallistumismaksu sisältää materiaalit, useita erilaisia matchoja maisteltaviksi ja valmistettavaksi sekä jotain naposteltavaa. (muista ilmoittaa allergiasi!)

FB-eventti 

Ystävällisin terveisin,
Lordi Grey Juha-Pekka Finnilä
jptfin@utu.fi <- kysymykset ja muut tiedustelut
044 3845399


MITÄ: Matcha -workshop
MISSÄ: Kappeli, Yo-talo C, rehtorinpellonkatu 4 C
MILLOIN: tiistaina 11.9. kello 18.00-21.00
HINTA: SHO:n jäsen 10 euroa, opiskelija 15 euroa, muut 20 euroa
MIKSI: Koska jäätee on matcha, ja siihen tutustuminen on parasta seurassa.
ILMO: https://sho.utu.fi/tapahtumat/ilmoittaudu/ sunnuntaina 9.9. klo 2400 mennessä (myöhäisempään ilmoittautumiseen 1 euron lisämaksu) Kerro myös allergiasi sekä jos sinulla on toiveita illan suhteen [allergia kenttään]. 

----------------------

WHAT: Matcha -workshop
WHERE: Chapel, Student House C, Rehtorinpellonkatu 4 C
WHEN: Tuesday 11.9. from 6 PM to 9 PM
FEE: SHO members 10 e, students 15 e and others 20 e.
WHY: Because Matcha tea is very good and it's nice to drink it with friends
Reserve your place by sending email to jptfin@utu.fi by Sunday 9.9. Please also tell us your allergies and wishes about the evening.

Sijainti: