Ajankohta: 
11.04.2016 - 16:00 - 18:00
Paikka: 
Kauppakorkeakoulu (tarkka paikka ilmoitetaan myöhemmin)
Järjestäjä: 
TYYn saavutettavuustyöryhmä

Jokainen on varmasti joskus kohdannut mainoksen, haalarimerkin tai tapahtumakuvauksen, jonka sisältö on ollut syrjivä tai stereotyyppinen. Syrjiviä käytäntöjä voi ilmetä aivan arkipäiväisessä järjestötoiminnassa, koska niitä ei ole tullut aiemmin ajatelleeksi tai tarkastelleeksi tietystä näkökulmasta. Ne ovat usein tiedostamattomia, ja siksi niitä on vaikea muuttaa. Esimerkiksi vuosijuhlien puheet miehelle ja naiselle voivat olla hyvin kiusallisia henkilölle, joka ei tunne kuuluvansa kumpaankaan kategoriaan.

TYYn saavutettavuustyöryhmän koulutuksen tarkoitus on auttaa järjestöjä ottamaan huomioon jäsenistönsä moninaisuus ja havaitsemaan ja korjaamaan tiedostamattomia epäkohtia. Koulutuksessa käsitellään muun muassa seksismiä ja sukupuolen moninaisuutta. Puhujina ja kouluttajina toimivat Lotta Aarikka ja Sade Kondelin. Osallistujien yhteiselle keskustelulle on myös varattu runsaasti aikaa.

Koulutus on suunnattu erityisesti järjestötoimijoille, mutta mukaan ovat tervetulleet kaikki aiheesta kiinnostuneet. Jotta osaamme varata sopivan kokoisen tilan, ilmoittauduthan mukaan mielellään jo torstaihin 7.4. mennessä osoitteessa http://goo.gl/forms/8PSwsbqs3G. Koulutuksessa kahvi- ja mehutarjoilu.

TYYssä toimii opiskelijoista koostuva saavutettavuustyöryhmä, joka työskentelee saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Ryhmän tavoitteena on saavutettava korkeakoulu, joka toiminnassaan ja oppimisympäristöissään ottaa suunnitelmallisesti huomioon opiskelijoiden monenlaisuuden. Tykkää saavutettavuustyöryhmästä Facebookissa: http://www.facebook.com/saavutettavuustyy

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

Tapahtuma Facebookissa

Sijainti: