Olet täällä

Ranskalaisen uuden aallon 60-vuotisjuhlasarja: Z - hän elää

Jaa +

Ajankohta: 
20.11.2019 - 20:30 - 22:30
Paikka: 
Kino Diana
Humalistonkatu 3, 20100 Turku
Järjestäjä: 
Kinokopla, Turun elokuvakerho ja Varsinais-Suomen elokuvakeskus

Ranskalaisen elokuvan uuden aallon alusta, elokuvahistorian hurjasta vuodesta 1959, tulee tänä syksynä kuluneeksi 60 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Kinokopla, Turun Elokuvakerho ja Varsinais-Suomen Elokuvakeskus tarjoavat Kino Dianan (Humalistonkatu 3) salissa viitenä perättäisenä keskiviikkona kattauksen suuntauksen suuria klassikoita.

Juhlasarjan päättävä Costa-Gavraksen Z – hän elää (Z, 1969) on 1960-luvun poliittisen elokuvan huipputeos. Opiskelijaliikehdintöjen aikoihin kuvattu poliittinen trilleri ei kuitenkaan kerro tarinaa pariisilaisesta ilmapiiristä, vaan sijoittuu 1960-luvun alun Kreikkaan ja kertoo fiktion keinoin poliitikko Grigoris Lambrakiksen tarinan. Elokuvan muistettavissa pääosissa nähdään Yves Montand ja Jean-Louis Trintignant. Alkukuvana nähdään: Éric Rohmer, Présentation, ou Charlotte et son steak (1960)

Elokuva esitetään Kino Dianassa klo 18. Elokuva on tekstitetty englanniksi. Näytöksen kokonaiskesto on 139 min. Liput maksavat 7€ ja ovat varattavissa Kino Dianan sivuilta. Lippuja voi ostaa myös paikan päältä. Tervetuloa!

Järjestäjät: Kinokopla, Turun Elokuvakerho ja Varsinais-Suomen Elokuvakeskus

Yhteistyössä: Institut français de Finlande

Sijainti: