Ajankohta: 
09.11.2016 - 17:00 - 19:30
Paikka: 
Porthanin patsas
Järjestäjä: 
TYY

Porthanin päivän ohjelmaan kuuluu ylioppilaiden lippukulkue sekä seppeleen lasku H.G. Porthanin patsaalle laulun saattelemana. Toivomme järjestöjen ja jäsenten osallistuvan runsaslukuisina tähän tapahtumaan, joka on ollut perinne aina TYYn perustamisesta 1922 lähtien.

Henrik Gabriel Porthan oli Turun akatemian professori ja Suomen 1700-luvun humanistisen kulttuurin voimahahmo. Hänen merkityksensä suomalaisen sivistyksen historiassa on ollut niin suuri, että myös TYYn perustajajäsenet tahtoivat sitä kunnioitettavan Turun ylioppilaselämässä nyt ja tulevaisuudessa. Tästä syystä Porthanin päivänä 9.11. vietetään TYYn virallista juhlapäivää.

Tilaisuuden kulku

Kulkue kokoontuu keskiviikkona 9.11. klo 16.45 Ylioppilastalo A:n edessä. Tässä annetaan lyhyt ohjeistus tapahtuman kulusta, järjestäydytään kulkueeksi ja lähdetään kohti Porthanin patsasta viimeistään klo 17.00. Tilaisuuden jälkeen kulkue palaa vastaavassa järjestyksessä takaisin YO-talolle, poikkeuksena juhlakokoukseen lähtevät edustajiston jäsenet. Juhlakokous alkaa klo 18.00 Galileissa.

Ohjelma patsaalla

Isänmaan kasvot (TY:n kuoro)
Seppeleen lasku (TYYn  edustajiston puheenjohtaja)
De brevitate vitae (TY:n kuoro)

Kulkueen reitti
Yo-talo A:n edusta - Horttokuja - Henrikinkatu - Tuomiokirkontori - Vanha Suurtori.

Kulkueen järjestys

- Suomen lippu
- TYYn lippu
- Seppeleenlaskija (TYYn puheenjohtaja)
- Osakuntien liput
- Turun KY:n ja tiedekuntajärjestöjen liput
- Muiden järjestöjen liput
- TY:n kuoro
- Muut ylioppilaat

Asu
Ylioppilaslakki ja tummat, siistit vaatteet (ainakin lipunkantajilla ja airueilla)

Sijainti: