Olet täällä

Porthanin päivän kulkue

Jaa +

Ajankohta: 
09.11.2019 - 13:00 - 14:00
Paikka: 
Vanha Suurtori
Rehtorinpellonkatu 4 A 20100 Turku
Järjestäjä: 
TYY

Porthanin päivä

Tervetuloa perinteiseen lippukulkueeseen ja seppeleenlaskuun TYYn virallisena vuosipäivänä lauantaina 9.11.2019! Toivomme TYYläisten osallistuvan runsaslukuisina tähän tapahtumaan, joka on ollut perinne aina TYYn perustamisesta 1922 lähtien. Erityisesti tapahtumaan kaivataan TYYn järjestöjen lippuja, sillä Porthanin päivä ja itsenäisyyspäivän soihtukulkue ovat myös loistavia tilaisuuksia lippujenne esittelyyn!

Porthanin päivän ohjelmaan kuuluu ylioppilaiden lippukulkue sekä seppeleen lasku H.G. Porthanin patsaalle laulun saattelemana.

Henrik Gabriel Porthan oli Turun akatemian professori ja Suomen 1700-luvun humanistisen kulttuurin voimahahmo. Hänen merkityksensä suomalaisen sivistyksen historiassa on ollut niin suuri, että myös TYYn perustajajäsenet tahtoivat sitä kunnioitettavan Turun ylioppilaselämässä nyt ja tulevaisuudessa. Näin ollen Porthanin päivänä 9.11. vietetään myös TYYn virallista juhlapäivää.

Tilaisuuden kulku:

  • Kokoontuminen lauantaina 9.11. klo 12:45 Ylioppilastalo A:n edessä. Tästä lähdemme kulkueena kohti Porthanin patsasta.
  • Ohjelma patsaalla:
    • Isänmaan kasvot (TY:n kuoro)
    • Seppeleen lasku (TYYn edustajiston ja hallituksen puheenjohtajat)
    • De brevitate vitae (TY:n kuoro)

Kulkueen reitti: Ylioppilastalo A – Koskenniemenaukio – Koskenniemenkatu – Henrikinkatu -- Tuomiokirkkotori – Vanha Suurtori (Porthanin patsas)

Asu: Ylioppilaslakki ja mieluusti tummat ja siistit vaatteet (ainakin lipunkantajilla ja airueilla).

Kulkue päättyy noin klo 13:45 Porthanin patsaalle.

Sijainti: