Ajankohta: 
09.11.2018 - 17:00
Paikka: 
Yo-talo A - Porthanin päivä
Porthaninpuisto 20500 Turku
Järjestäjä: 
TYY

Porthanin päivän ohjelmaan kuuluu ylioppilaiden lippukulkue sekä seppeleen lasku H.G. Porthanin patsaalle laulun saattelemana. Toivomme järjestöjen ja jäsenten osallistuvan runsaslukuisina tähän tapahtumaan, joka on ollut perinne aina TYYn perustamisesta 1922 lähtien.

Henrik Gabriel Porthan oli Turun akatemian professori ja Suomen 1700-luvun humanistisen kulttuurin voimahahmo. Hänen merkityksensä suomalaisen sivistyksen historiassa on ollut niin suuri, että myös TYYn perustajajäsenet tahtoivat sitä kunnioitettavan Turun ylioppilaselämässä nyt ja tulevaisuudessa. Vuosijuhlapäivän valitsemista pohjustaneen valiokunnan sanoin "Porthanin päivän merkitys Suomen suomalaisen sivistyksen historiassa on niin perustavaa ja ratkaisevaa laatua, että se akateemisen juhlan aiheena on ehdottomasti otettava Turun nykyisessä ja vastaisessa ylioppilaselämässä talteen." Tästä syystä Porthanin päivänä 9.11. vietetään TYYn virallista juhlapäivää.

Porthanin päivän kulkueen jälkeen ylioppilaskunnan edustajisto kokoontuu juhlakokoukseen, jossa mm. jaetaan tunnustuksia ansioituneille kuntalaisille ja arvostetuille yhteistyötahoille.

Porthanin päivän lippukulkueen aikataulu 9.11.2018

16.45 Kulkueeseen valmistautuminen Ylioppilastalo A:n edessä
17.00 Lähdemme kulkueena kohti Porthanin patsasta.
Ohjelma patsaalla:
Isänmaan kasvot (TY:n kuoro)
Seppeleen lasku (TYYn edustajiston puheenjohtaja)
De brevitate vitae (TY:n kuoro)
17.45 Ohjelma päättyy

Asu: Ylioppilaslakki ja mieluusti tummat ja siistit vaatteet.

Linkki tapahtuman Facebook-sivulle

Sijainti: