Ajankohta: 
06.12.2020 - 16:00
Paikka: 
Tuomiokirkkotori - Turun hautausmaa
Tuomiokirkkotori
Järjestäjä: 
TYY

(Päivitys 2.12.2020)

TYY, TUO ja ÅAS peruvat perinteisen opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkueen

Turun korkeakoulujen ylioppilas- ja opiskelijakunnat ovat päättäneet peruuttaa perinteisen itsenäisyyspäivän soihtukulkueensa. Päätös perustuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston 2.12. julkaisemaan tiedotteeseen, joka kieltää yli 20 henkilön tilaisuudet alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa.

Opiskelijakuntien edustajat käyvät itsenäisyyspäivänä laskemassa seppeleet Turun hautausmaan sankarihaudoille pienessä tilaisuudessa. Seppeleenlaskusta pyritään kuvaamaan materiaalia sosiaaliseen mediaan myös etänä osallistuville opiskelijoille.

Kulkueeseen jo ilmoittautuneille järjestöille kulkueen peruuntuminen ei aiheuta mitään toimenpiteitä.

---

Tervetuloa itsenäisyyspäivän perinteiseen soihtukulkueeseen sekä seppeleenlaskuun sunnuntaina 6.12.2020!

TYY, TUO ja ÅAS toivottavat järjestönsä tervetulleiksi perinteiseen opiskelijoiden itsenäisyyspäivän kulkueeseen. Juhlallinen ja perinteikäs kulkue on järjestöille loistava tilaisuus lippujen esittelyyn arvokkaana päivänä. Tapahtuma noudattaa poikkeustilanteesta huolimatta varsin perinteikästä kaavaa. TYYn, ÅAS:n ja TUOn opiskelijat kokoontuvat kaikki Tuomiokirkkotorille, josta lähdemme yhtenä kulkueena kohti Turun hautausmaan sankarihautoja.

Aikataulu:

16.00 Kulkueen järjestäytyminen Tuomiokirkkotorilla

16.15 Kulkue lähtee

16.45 Ohjelma hautausmaalla (Tarkempi sisältö tulossa tälle sivulle myöhemmin)

17.15 Kulkue ohitse

17.30 Bussi keskustaan lähtee hautausmaalta (YO-talo A:lle)

Kulkueen reitti: Tuomiokirkkotori – Uudenmaankatu – Uudenmaantie – Turun hautausmaa

 

Tapahtumaan osallistuville järjestöille on ennakkoilmoittautuminen oman ylioppilaskuntansa kautta. Paikalle saavat saapua vain etukäteen ilmoittautuneet. 

Lippukulkueeseen osallistuvien ennakkoon ilmoittautuneiden järjestöjen tulee saapua tapahtumapäivänä paikalle Tuomiokirkkotorille hyvissä ajoin, jotta kulkue pääsee lähtemään ajallaan klo 16.15. Osallistuvilta järjestöiltä tarvitaan itse lipun lisäksi kulkueeseen yksi lipunkantaja ja yksi airut. Olemme rajanneet airuiden määrän tavallisesta kahdesta yhteen, tapahtuman osallistujamäärän rajaamiseksi.

Haluamme itsenäisyypäivän kunniaksi pitää kiinni tärkeästä opiskelijoiden perinteestä ja järjestää kulkueen noudattaen tarkasti turvallisuusohjeita. Siksi toivomme, että kaikki kulkueeseen osallistuvat käyttäisivät kasvomaskia koko tapahtuman ajan. Lippujen kantamisessa muodostuu luonnostaankin väliä toisiin seurueisiin, mutta toivomme järjestöjä kiinnittämään erityistä huomiota turvavälien toteutumiseen koko kulkueen ja hautausmaan ohjelman aikana. TYY tarjoaa myös käsidesiä tarvittaessa.

Ennakkoilmoittautuminen järjestöjen lipunkantajille ja airuille on auki oheisen linkin kautta torstaihin 3.12. klo 23.59 asti.

Osallistujien toivottu pukukoodi on ylioppilaslakki, kasvomaski ja mieluusti tummat ja siistit vaatteet. Lipunkantajille suosittelemme nahkahanskoja, kantamista helpottamaan.

Torilla tavataan!

Ilmoittautumislomake itsenäisyyspäivän kulkueeseen

 

Sijainti: