Ajankohta: 
31.03.2016 - 14:00 - 16:00
Paikka: 
Turun yliopisto, luentosali Pub3
Järjestäjä: 
Turun Eurooppanuoret

Mikä on Schengenin sopimuksen ja vapaan liikkuvuuden tulevaisuus Euroopassa? Löytääkö Euroopan unioni yhteisen linjan pakolaiskriisin ratkaisemiseksi? Mitkä ovat viimeisimpien Turkin ja EU:n välisten neuvotteluiden sekä Iso-Britannian kesän kansanäänestyksen vaikutukset tähän kaikkeen?

Eurooppa ja Euroopan unioni ovat murroksessa. Pakolaiskriisi on asettanut maanosan ja unionin yhtenäisyyden toden teolla koetukselle. Julkisuudessa on useiden tahojen toimesta vaadittu vuonna 1985 allekirjoitetun Schengenin sopimuksen uudelleenarvioimista nykyisessä tilanteessa. Sopimus on poistanut 26 Euroopan maan väliset sisärajat. Samalla se edustaa unionin perusajatusta yhteisestä Euroopasta jossa ihmisten vapaa liikkuvuus on turvattu.

Paikalle saapuvat keskustelemaan:

Arto Aniluoto, Eurooppalainen Suomi, toiminnanjohtaja

Toni Alaranta, Ulkopoliittinen instituutti, vanhempi tutkija

Simon Elo, Perussuomalaiset, kansanedustaja

Paneelin puheenjohtajana toimii Turun yliopiston poliittisen historian oppiaineen History and Politics of European Integration -ohjelman vastaava yliopistonlehtori Mika Suonpää.

Tule kuulemaan ainutlaatuiseen tilaisuuteen asiantuntijoiden mielipiteitä Euroopan, Euroopan unionin ja vapaan liikkuvuuden tulevaisuudesta. Tilaisuuden lopuksi on jätetty aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Tapahtuma on kaikille avoin ja paikalla on kahvitarjoilu.

Sijainti: