Ajankohta: 
27.03.2022 - 17:00 - 23:00
Paikka: 
Kino-sali, Logomo
Junakatu 9, 20100 TURKU
Järjestäjä: 
Elokuvakerho Kinokopla

Cité Gagarine on rapistuva lähiö Pariisin esikaupungissa. Seiniä peittävät graffitit ja joutilaisuus rehottaa, mutta yhteisöllisyys on sitonut alueen asukkaat yhteen kuin suuren perheen. 60-luvulla alkanut lähiöunelma murtuu gentrifikaation käsissä, kun neuvostoliittolaisen kosmonautin Juri Gagarinin nimeä kantavaa lähiötä kohtaa purkutuomio. Idealistinen astronautin urasta haaveileva lähiönuorukainen Youri (Alseni Bathily) käy taisteluun tuulimyllyjä vastaan; mikäli hän saa ränsistyneiden talojen hissit jälleen kulkemaan ja loppuunpalaneet lamput vaihdetuksi, purkutyöntekijöillä ei ole enää syytä räjäyttää taloja maan tasalle, eihän? Youri ystävineen alkaa korjata rakkaan lähiönsä massiivisia 14-kerroksisia kerrostaloja, mutta purkutuomio on jo annettu. Youri pakenee ikävää todellisuutta kantaen nimensä perintöä ja rakentaa asunnostaan pienoisavaruusraketin.

Gagarine (Ranska 2020) on ohjaaja- ja käsikirjoittaja -kaksikon Fanny Liatardin ja Jeremy Trouilhin kokopitkä esikoisohjaus vuodelta 2020. Elokuva kuvattiin tosielämässäkin oikeasti purkutuomion saaneessa Cité Gagarinen lähiössä juuri ennen alueen kerrostalojen purkua. Elokuvan maaginen visuaalinen ilme tuo lohduttavaa vastapainoa Gagarinen sosiaalisen realismin teemoihin, joita ohjaajakaksikko tutki jo 2015 ilmestyneessä samannimisessä lyhytelokuvassa.

 

Gagarine

Ranska 2020

Ohjaus: Fanny Liatard, Jérémy Trouilh. Käsikirjoitus: Fanny Liatard, Jérémy Trouilh, Benjamin Charbit.

Pääosissa: Alseni Bathily, Lyna Khoudri, Jamil McCraven

K12

98 min

Puhuttu kieli: ranska

*****

Sarjan näytökset järjestetään sunnuntaisin Logomolla KINO-salissa klo 17 ja 20. Kevätsarjan kaikki elokuvat sisältäviä sarjakortteja myydään 30 euron hintaan ja opiskelijakortilla hintaan 25 euroa. Myyntipaikkoina toimivat TYYn toimisto, Kirjakahvila ja Bar Ö, sekä Logomon KINO-sali aina näytössunnuntaisin. Yksittäisiä 6 euroa maksavia näytöslippuja myydään elokuvasalin ovella kymmenen minuuttia ennen näytöksen alkua.

Lisätietoa: https://kinokopla.fi/

Sijainti: