Olet täällä

Kinokoplan ja Kirjakahvilan Taiteiden yön elokuvanäytös

Jaa +

Ajankohta: 
17.08.2017 - 20:00
Paikka: 
Brinkkalan sisäpiha, Kirjakahvila
Järjestäjä: 
Kinokopla, Kirjakahvila

Kirjakahvilan ja Kinokoplan Taiteiden yö on vuonna 2017 mystinen ja melankolinen. Ilta käynnistyy Noidat suviyössä -dj:iden levymusiikilla sekä yhtyeiden KO:MI, Kaamosmasennus ja Ya Tosiba elävän musiikin esityksillä. Keskiyötä lähestyttäessä heijastetaan Brinkkalan pihan peräseinälle kaksi noituutta tarkastelevaa elokuvaa, Lauri Löytökosken "Louhi, Pohjan noita" (Suomi 2017) ja Erik Blombergin "Valkoinen peura" (Suomi 1952).

Ei pääsymaksua, ei ikärajaa.

Tapahtuma Facebookissa.

OHJELMA

20.00 portit avautuvat, sisäänmarssi, NOIDAT SUVIYÖSSÄ -DJ:T johdattelevat illan tunnelmaan

20.30 KO:MI // soundtracks to imaginary movies
https://www.facebook.com/KOMI-252598651748965/
"KO:MI on Sanna Komin (Pintandwefall, Iisa, Cats of Transnistria, Sukelluskypärät jne.) sooloprojekti, jonka megalomaaniset kamaripop-kappaleet sekoittavat kuulijan pään."

21.30 KAAMOSMASENNUS // melancholic synthpop
https://www.facebook.com/Kaamosmasennus-138669032869641/
"Kaamosmasennus on Milla Helmisen sekä mm. Ills- ja Lighthouse Project -yhtyeistä tutun Samuli Peuralan näkemys melankolisesta synapopista. Duon tuotannossa kuulee vaikutteita niin 1980-luvun Mute-soundista ja Absolute Body Controlista kuin myös uudemmista artisteista kuten Xiu Xiu."

22.30 YA TOSIBA // pan-european electronic club music
https://www.facebook.com/yatosiba/
"Ya Tosiba on norjalais-azerbaidžanilaisen Zuzu Zakarian ja suomalaisen skweee-pioneeri Tatu Metsätähden a.k.a. Mesakin muodostama nuori elektronisen musiikin duo. Kaksikko sekoittaa azerbaidžanilaisia katurunouden traditioita elektronisiin underground-biitteihin, ammentaen inspiraatiota klassisesta arabialaisesta ja persialaisesta musiikista sekä skandinaavisista elektroperinteistä ja hiphopista."

23.30 LOUHI, POHJAN NOITA // Louhi: The Northern Witch
Ohj. Lauri Löytökoski, Suomi 2017, 28 min
"Louhi, Pohjan noita on mykkäelokuva samanistisesta Kalevalasta. Tarinassa orastava noita Runoi tempautuu pelottavalle matkalle muinaissuomalaiseen alamaailmaan Louhen, Tuonen valtiattaren hakemana. Elokuva on kuvattu pääosin Laitilassa, jonka luonnossa on yhä jäänteitä rautakautisesta kulttuurista. Historialliset kuvauspaikat sekä runolauluista ja kansanperinteestä poimitut yksityiskohdat tuovat kerrontaan sävyjä ja tunnelmaa. Lopputulos on Louhen runolaulu, jonka sanat ovat kadonneet ajan tuuliin."

00.00 VALKOINEN PEURA // The White Reindeer
Ohj. Erik Blomberg, Suomi 1952, 68 min
Elokuvanäytöksen alustaa Lauri Löytökoski
”Tarunomainen kertomus valkoisen peuran hahmossa liikkuvasta noidutusta saamelaisnaisesta. Ensimmäiseksi suomalaiseksi kauhufantasiaelokuvaksi kutsuttu Valkoinen peura voitti muun muassa parhaan ulkomaisen elokuvan Kultaisen maapallon Yhdysvalloissa sekä parhaan taruaiheisen elokuvan palkinnon Cannesin elokuvafestivaalilla vuonna 1953.”

02.00 jäähyväiset Brinkkalan pihalle, suuntana kylmenevä loppukesän yö

Yhteistyössä: Turun museokeskus (Brinkkalan piha), Turun Suurtorin keskiaika ry (pihakalusteet)

Sijainti: