Ajankohta: 
05.05.2019 - 17:00 - 20:00
Paikka: 
Logomo, KINO-sali
Köydenpunojankatu 14 20100 Turku
Järjestäjä: 
Kinokopla ja Goethe-Institut Finnland

Kiitoksena kaikille onnistuneesta kevätsarjasta Kinokopla esittää yhteistyössä Goethe-Institut Finnlandin kanssa saksalaisohjaaja Wim Wendersin upean merkkiteoksen Paris, Texas.

Neljä vuotta on kulunut siitä, kun Travis Henderson poistui kotoaan poikansa ja vaimonsa luota. Tieto miehen olinpaikasta on pysynyt kysymysmerkkinä kaikille ja osa uskoo hänen kuolleen. Tänä aikana poika on päätynyt Travisin veljen Deanin ja tämän vaimon Annen hoiteisiin äidin kadottua teille tietämättömille. Pian kuitenkin puhelin soi Deanin työpaikalla. Travis on löydetty Länsi-Texasin aavikolta. Punainen lippalakki, kuluneet kengät ja rosoinen parta sonnustavat miestä, jonka suusta ei tule ulos sanaakaan. Mukana kulkee vain valokuva ja karttaan merkitty määränpää; Paris, Texas.

Paris, Texas lukeutuu saksalaisohjaaja Wim Wendersin tunnetuimpiin mestariteoksiin. Mysteeristä käynnistyvä road-elokuva tarkastelee Yhdysvaltoja eri äänten, taustojen ja palasten ristiaallokkona, jonka sirpalemaista luonnetta edustaa elokuvan kehyksessä nähtävä tarina hajonneen perheen yhdistämisestä. Travisin matka menneisyyden lähteelle, minuuden etsiminen ja lopulta todellisuuden kohtaaminen rakentuu hämärien muistojen verkostona, joka ei koskaan saa täysin eheää muotoa. Yhdysvaltojen maisemakuvassa ainoa viesti tästä kadotetusta unelmasta on valkokankaan keinotekoiset heijastumat niin unelmatehtaan luomina kuvina kuin kotivideoista leikeltyinä tarinoina.

------------------------------------------------------------------------------------------

Elokuva esitetään tuttuun tapaan Logomon KINO-salissa klo 17 alkaen. Elokuvan kesto on 145 min ja ikäraja S. Elokuvassa on englanninkielinen tekstitys. Sisäänpääsy näytökseen on ilmainen.

Sijainti: