Olet täällä

Kinokopla: Widows

Jaa +

Ajankohta: 
07.04.2019 - 17:00 - 22:30
Paikka: 
Logomo, KINO-sali (Entinen MOVE 2)
Köydenpunojankatu 14, Turku
Järjestäjä: 
Kinokopla

Nykyajan Chicagoon sijoittuva elokuva kertoo tilanteesta, jossa toisilleen alun perin tuntemattomien naisten on selviydyttävä samanaikaisesti valtavan surun ja mahdottomalta tuntuvan tehtävän edessä. Muun muassa parhaan elokuvan Oscarin napanneen 12 Years a Slave -elokuvan ohjaaja Steve McQueenin Widows on nerokas rikosdraama poikkeavasta näkökulmasta. Kantaaottava elokuva onnistuu yhdistämään yhteiskunnallisen sanoman ja perinteisen toimintajännärin viihdyttävällä tavalla. Elokuva perustuu dekkarikirjailija Lynda la Planten 1980-luvulla kirjoittamaan samannimiseen brittiläiseen tv-sarjaan.

Elokuvan alussa Harry Rawlingsin (Liam Neeson) rikollisporukan keikka menee pahasti pieleen, ja miehet menehtyvät. Samalla tuhoutuu myös suuri summa anastettua rahaa. Pian Rawlingsin leskeä Veronicaa (Viola Davis) saapuukin karhuamaan politiikkaan pyrkivä alamaailman gangsteri Jamal Manning (Brian Tyree Henry). Veronica saa kuukauden aikaa kuitata velat. Välttääkseen hengenlähdön Veronica päättää liittoutua muiden leskien, Linda Perellin (Michelle Rodriguez) ja Alice Gunnerin (Elizabeth Debicki), kanssa. Lisäksi mukaan pestataan Lindan lapsenvahti Belle (Cynthia Erivo). Yhdessä lesket pyrkivät toteuttamaan edesmenneiden miestensä suunnitteleman viiden miljoonan dollarin ryöstökeikan. Mukana kuvioissa häärii myös vaaleissa rikollispomo Manningia vastaan asettuva Mulliganin valtasuvun poika Jack (Colin Farrell).

Widows on saanut runsaasti kehuja sen loistavista näyttelijäsuorituksista. Suitsutusta on kerännyt etenkin Viola Davis, jolla on uskomaton kyky ilmentää hienovaraisesti Veronican polttavaa vihaa ja viiltävää surua. Myös Elizabeth Debicki tekee vakuuttavaa työtä hauskassa ja kiinnostavassa roolissaan suuria muutoksia läpikäyvänä Alicena.

Ryöstösuunnittelun lisäksi Widows kuvaa myös poliittista valtapeliä ja amerikkalaisen yhteiskunnan kahtiajakautumista. Tummasävyinen elokuva tarttuu korruption ja rasismin teemoihin ja tarkastelee naisen asemaa miehisessä maailmassa. Vaikka dramaattinen elokuva on täynnä jännitystä ja odottamattomia juonenkäänteitä, keskiössä ovat kuitenkin ihmiset. Widows on ennen kaikkea selviytymistarina. Elokuvan naiset eivät alistu kohtaloonsa, vaan päättävät ottaa sen omiin käsiinsä.

*******

Esitykset järjestetään Logomolla KINO-salissa (Entinen MOVE 2)  sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 130 min ja ikäraja K16.

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:

http://kinokopla.fi/K2019_widows.html

Tervetuloa!

*******

Sarjakortin hinta 25 € ja opiskelijoille 22 €. Sarjakortin hinta sisältää kauden kaikki 9 elokuvaa. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee näytökseen saapua 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Sarjakortit, klo 17 (oranssi) ja klo 20 näytökseen (violetti), ennakkomyynnissä TYY:n toimistossa, Bar Kukassa ja Kirjakahvilassa. Huomioithan että kortilla maksaminen onnistuu ennakkomyyntipaikoista ainoastaan TYY:n toimistossa. Mikäli sarjakortteja on vielä jäljellä sarjan alettua, niitä voi ostaa myös ennen näytöksiä Logomolta. Logomolla käy maksuvälineenä käteinen ja kortti. Elokuvasali KINO sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä.

Yksittäisliput 5 € myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Kumpaankin näytökseen mahtuu 126 katsojaa. Tulethan siis ajoissa paikalle! Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Sijainti: