Ajankohta: 
17.02.2019 - 17:00 - 22:00
Paikka: 
Logomo, KINO-sali (Entinen MOVE 2)
Köydenpunojankatu 14, Turku
Järjestäjä: 
Kinokopla

Mies (Tommi Korpela) istuu tietokoneensa ääressä. Näytöllä vilkkuu vain kursori ja tyhjä sivu. Viimeisimmästä kirjasta on vierähtänyt viisi vuotta ja kustantaja hiillostaa uuden hengentuotoksen perään. Paineet ovat valtavat, epäilykset vielä valtavammat. Oliko aiempi menestys sittenkin vain hyvin sattunutta onnen kauppaa?

Samaan aikaan avioliiton toinen osapuoli (Laura Birn) tekee nousujohteista uraa elokuvanäyttelijänä. Ovet Amerikan markkinoille ovat avautuneet, mutta millä hinnalla? Suomessa puhutaan naisnäyttelijöiden kapeista rooleista, mutta meren toisella puolella samoihin työtehtäviin hypätään kahdesti kysymättä. Onnistuuko äitiyden ja uusien työmahdollisuuksien yhteen sovittaminen, kun ulkopuolelta koko ajan ennustetaan uran päättymistä?

Tyhjiö on mustan huumorin säväyttämä kertomus menestyksen paineista, joiden keskellä huojuvat niin henkilökohtaiset periaatteet kuin avioliittokin. Samalla se on satiirinen katsaus kotimaisen taidemaailman lieveilmiöihin nousevista nykytrendeistä viihdeteollisuuden sukupuolittuneisiin käytäntöihin asti.

Elokuva kumpuaa luovan maailman lähtökohdista, mutta sen kautta välittyvät kokemukset puhuttelevat laaja-alaisesti. Kahden ihmisen välinen yhteys himmenee kuin sammuva liekki elämän onnen aakkosia etsiessä. Turhautuminen ja katkeruus raastavat kumpaakin. Mitä kaikkea menestyksen vuoksi on valmis uhraamaan? Todellisuuden ja fiktion rajalla liikkuva teos lataa mukaansa aimo annoksen itseironiaa sekä terävää piikittelyä, mutta myös aitoa ymmärrystä päähenkilöidensä mielenmaisemaa kohtaan

Suomalaisen nykyelokuvan yksi merkittävimmistä tekijöistä Aleksi Salmenperä on luonut elokuvan, joka on tuotannollisesti erityislaatuinen tapaus kotimaisella elokuvakentällä. Hollywoodista Havannan kautta Inariin kulkeva teos syntyi käytännössä talkootyönä, kun elokuvasäätiö antoi kielteisen päätöksen tuotantotuelle. Suomen eturivin tekijäporukka lähti projektiin mukaan ilman lupausta sen onnistumisesta. Neljä vuotta hiljalleen edennyt ja muiden tuotantojen keskellä syntynyt lopputulos on kuitenkin tästä riippumatta, tai juuri sen vuoksi, yksi raikkaimpia ja omaperäisimpiä suomalaisia elokuvia hetkeen.

*******

Elokuvan ohjaaja Aleksi Salmenperä on vieraana näytöksissä.

*******

Esitykset järjestetään Logomolla KINO-salissa (Entinen MOVE 2)  sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 97 min ja ikäraja K12.

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:

http://www.kinokopla.fi/K2019_tyhjio.html

Tervetuloa!

*******

Sarjakortin hinta 25 € ja opiskelijoille 22 €. Sarjakortin hinta sisältää kauden kaikki 9 elokuvaa. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee näytökseen saapua 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Sarjakortit, klo 17 (oranssi) ja klo 20 näytökseen (violetti), ennakkomyynnissä TYY:n toimistossa, Bar Kukassa ja Kirjakahvilassa. Huomioithan että kortilla maksaminen onnistuu ennakkomyyntipaikoista ainoastaan TYY:n toimistossa. Mikäli sarjakortteja on vielä jäljellä sarjan alettua, niitä voi ostaa myös ennen näytöksiä Logomolta. Logomolla käy maksuvälineenä käteinen ja kortti. Elokuvasali KINO sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä.

Yksittäisliput 5 € myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Kumpaankin näytökseen mahtuu 126 katsojaa. Tulethan siis ajoissa paikalle! Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Sijainti: