Olet täällä

Kinokopla: Transit

Jaa +

Ajankohta: 
13.10.2019 - 17:00 - 22:00
Paikka: 
Logomo, KINO-sali
Köydenpunojankatu 14, 20100 Turku
Järjestäjä: 
Kinokopla

Transit (2018) on Christian Petzoldin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva, joka perustuu Anna Seghersin vuonna 1942 julkaistuun samannimiseen romaaniin.

Elokuvassa mies (Franz Rogowski) pakenee sotaa ja luo itselleen uuden identiteetin saadessaan käsiinsä kuolleen kirjailijan, Georg Weidelin, viisumin. Hän matkustaa uuden nimen turvin Marseilleen, josta hänen on tarkoitus jatkaa matkaansa laivalla Meksikoon. Odottaessaan lupaa matkustaa Georg tapaa muita pakomatkaa suunnittelevia henkilöitä, kuten kadonnutta miestään etsivän naisen (Paula Beer), joka paljastuu kirjailija Weidelin vaimoksi.

Transitissa käsitellään samankaltaisia identiteetin häilyvyyteen liittyviä teemoja sekä sodan aiheuttamaa kaaosta kuin ohjaajan edellisessä elokuvassa Phoenix (2014).

Transitin tapahtumat sijoittuvat maailmaan, jossa nykyaika ja menneisyys ovat ikään kuin sulautuneet toisiinsa. Tarina on toisen maailmansodan aikainen, mutta tapahtumaympäristö muistuttaa nykyaikaa moderneine autoineen ja aseineen. Tämä korostaa tapahtumien ajattomuutta ja saa pohtimaan myös niiden mahdollista ajankohtaisuutta.

*******

Esitykset järjestetään Logomolla KINO-salissa (Entinen MOVE 2) sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 101 min ja ikäraja K12.

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:

http://kinokopla.fi/S2019_transit.html

Tervetuloa!

*******

Sarjakortin hinta 27 € ja opiskelijoille 22 €. Sarjakortin hinta sisältää kauden kaikki 9 elokuvaa. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee näytökseen saapua 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Sarjakortit, klo 17 (vaaleanruskea) ja klo 20 näytökseen (sininen), ennakkomyynnissä TYY:n toimistossa, Bar Kukassa ja Kirjakahvilassa. Huomioithan että kortilla maksaminen onnistuu ennakkomyyntipaikoista ainoastaan TYY:n toimistossa. Mikäli sarjakortteja on vielä jäljellä sarjan alettua, niitä voi ostaa myös ennen näytöksiä Logomolta. Logomolla käy maksuvälineenä käteinen ja kortti. Elokuvasali KINO sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä.

Yksittäisliput 6 € myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Kumpaankin näytökseen mahtuu 126 katsojaa. Tulethan siis ajoissa paikalle! Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Sijainti: