Olet täällä

Kinokopla: Roma

Jaa +

Ajankohta: 
03.11.2019 - 17:00 - 22:30
Paikka: 
Logomo, KINO-sali
Köydenpunojankatu 14, 20100 Turku
Järjestäjä: 
Kinokopla

Alfonso Cuarónin Roma on henkeäsalpaavan kaunis kuvaus elämästä 1970-luvun Mexico Cityssä. Netflixissä viime joulukuussa julkaistu elokuva on ohjaaja Cuarónin (Gravity, Children of Men) ehdoton mestariteos. Ohjaaja on myös käsikirjoittanut ja kuvannut elokuvan itse.
Roma perustuu löyhästi ohjaaja Cuarónin omaan lapsuuteen 70-luvun Mexico Cityn Colonia Roma -nimisessä kaupunginosassa, johon elokuvan nimi viittaa. Elokuvan keskiössä on kuusihenkinen keskiluokkainen perhe ja perheen kaksi Meksikon alkuperäisväestöön kuuluvaa kotiapulaista. Toinen kotiapulaisista, tyyneyttä ja rakkautta huokuva Cleo nousee elokuvan hiljaiseksi päähenkilöksi. Cleon rooli perheen kantavana voimana ja hänen oman elämänsä vaikeudet muodostavat elokuvan juonen kaaren. Debyyttiroolissaan näyttelevän Yalitza Aparicion roolihahmo perustuu Cuarónin omaan lastenhoitajaan, jolle elokuva onkin kuin nöyrä kunnianosoitus. Elokuva ei arvostele tai pohdi luokkien välisiä epäoikeudenmukaisuuksia tai tutkiskele alkuperäisväestön asemaa suhteessa keskiluokkaiseen espanjalaistaustaiseen väestöön, vaan hiljakseen kuvaa elämää ottamatta sen enempää kantaa poliittisiin seikkoihin.

Roman tekninen toteutus on ensiluokkaista ja jälki niin viehättävää, että elokuvaan tekee mieli jäädä asumaan. Pitkät kohtaukset, joissa kamera seuraa liikettä ja ikään kuin katsoo elämää tekevät elokuvasta ainutlaatuisen. Eteerinen äänimaisema ja visuaalinen kauneus nousevat hitaasti polveilevaa juonta oleellisimmiksi. Yli kaksituntiseen elokuvaan mahtuu kuitenkin myös draamaa, tragediaa ja huumoria pitkistä kuvailevista kohtauksista huolimatta.

Roma on niin kriitikoiden kuin yleisön ylistämä, ja sen saamien palkintojen lista on hyvinkin mittava; elokuva palkittiin muun muassa kolmella Oscarilla (paras kuvaus, ohjaus ja vieraskielinen elokuva) ja kahdella Golden Globe -pystillä.

*******

Esitykset järjestetään Logomolla KINO-salissa (Entinen MOVE 2) sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 135 min ja ikäraja K12.

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:

http://kinokopla.fi/S2019_roma.html

Tervetuloa!

*******

Sarjakortin hinta 27 € ja opiskelijoille 22 €. Sarjakortin hinta sisältää kauden kaikki 9 elokuvaa. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee näytökseen saapua 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Sarjakortit, klo 17 (vaaleanruskea) ja klo 20 näytökseen (sininen), ennakkomyynnissä TYY:n toimistossa, Bar Kukassa ja Kirjakahvilassa. Huomioithan että kortilla maksaminen onnistuu ennakkomyyntipaikoista ainoastaan TYY:n toimistossa. Mikäli sarjakortteja on vielä jäljellä sarjan alettua, niitä voi ostaa myös ennen näytöksiä Logomolta. Logomolla käy maksuvälineenä käteinen ja kortti. Elokuvasali KINO sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä.

Yksittäisliput 6 € myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Kumpaankin näytökseen mahtuu 126 katsojaa. Tulethan siis ajoissa paikalle! Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Sijainti: