Olet täällä

Kinokopla: Phantom Thread

Jaa +

Ajankohta: 
02.12.2018 - 17:00 - 23:00
Paikka: 
Logomo, Move 2
Köydenpunojankatu 14, Turku
Järjestäjä: 
Kinokopla

1950-luvun Lontoon muotimaailmaan sijoittuva Phantom Thread kertoo muotisuunnittelijan ja hänen muusansa välisestä suhteesta. Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) on maineikas puvuntekijä, joka yhdessä sisarensa Cyrilin (Lesley Manville) kanssa edustaa arvostettua The House of Woodcockin pukimoa. Heidän asiakkaisiinsa kuuluu muun muassa kuninkaallisia, elokuvatähtiä sekä seurapiiriläisiä, joille älykäs ja taitava Reynolds luo mitä näyttävämpiä ja kauniimpia pukuja. Naiset vaihtuvat tiuhaan naimattoman Reynoldsin elämässä, kunnes hän rakastuu nuoreen tarjoilija Almaan (Vicky Krieps). Vahvaluontoisesta Almasta tulee Reynoldsille muusa, mannekiini ja rakastajatar. Heille muodostuu erikoislaatuinen suhde, joka saa pukusuunnittelijan tarkoin räätälöidyn elämän sekaisin ja prioriteetit muuttumaan. Elokuva käsittelee muun muassa rakkauden, intohimon, ihmissuhteiden sekä taiteilijan luovuuden teemoja, ja sen tunnelmallinen kerronta esittää osuvasti tyylikästä ajankuvaa ja upeita pukuja.

Phantom Thread on toinen elokuva, jossa Paul Thomas Anderson työskentelee näyttelijä Daniel Day-Lewisin kanssa. Kyseessä on kuitenkin suhteellisen erilainen lopputulos, mitä tulee Andersonin vuonna 2007 ohjaamaan elokuvaan There Will Be Blood. Daniel Day-Lewis on uhkaillut Phantom Threadissa nähtävän roolisuorituksen jäävän hänen viimeisekseen, joka sekin jo yksinään vaatii katsomaan elokuvan. Day-Lewis ansaitsi täysin ehdokkuutensa parhaan miespääosan Oscar-palkintoon karismaattisena Reynolds Woodcockina. Elokuva on yhteensä kuuden Oscarin ehdokas, joista se voitti parhaan puvustuksen palkinnon. Golden Globes -ehdokkuuksiakin elokuvalle tuli kaksin kappalein.

*******

Esitykset järjestetään Logomolla MOVE 2 -salissa (Köydenpunojankatu 14, Turku) sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 140 min ja ikäraja K12.

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:

http://www.kinokopla.fi/S2018_phantomthread.html

Tervetuloa!

*******

Sarjakortin hinta 25 € ja opiskelijoille 22 €. Sarjakortin hinta sisältää kauden kaikki 9 elokuvaa. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee näytökseen saapua 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Sarjakortit, klo 17 (sinivihreä) ja klo 20 näytökseen (keltainen), ennakkomyynnissä TYY:n toimistossa, Bar Kukassa ja Kirjakahvilassa. Huomioithan että kortilla maksaminen onnistuu ennakkomyyntipaikoista ainoastaan TYY:n toimistossa. Mikäli sarjakortteja on vielä jäljellä sarjan alettua, niitä voi ostaa myös ennen näytöksiä Logomolta. Logomolla käy maksuvälineenä käteinen ja kortti. Elokuvasali MOVE 2 sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä.

Yksittäisliput 5 € myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Kumpaankin näytökseen mahtuu 126 katsojaa. Tulethan siis ajoissa paikalle ja varaat käteistä mukaan! Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

 

 

 

Sijainti: