Olet täällä

Kinokopla: Nuori Astrid

Jaa +

Ajankohta: 
21.04.2019 - 17:00 - 22:30
Paikka: 
Logomo, KINO-sali (Entinen MOVE 2)
Köydenpunojankatu 14, Turku
Järjestäjä: 
Kinokopla

Nuori Astrid on Pernille Fischer Christensenin ohjaama elokuva, joka kertoo Astrid Lindgrenin nuoruudesta, ajasta ennen kuin hän kirjoitti tunnetut ja rakastetut teoksensa.

Astrid Ericsson (Alba August) elää kotitöiden täyttämää elämää, jota rytmittävät kirkossakäynti perheen kanssa ja satunnaiset tanssit kylällä. Tavanomainen arki muuttuu, kun Astrid pääsee työskentelemään paikallisen lehden toimitukseen. Avustajan paikan myötä Astrid tutustuu päätoimittaja Blombergiin (Henrik Rafaelsen) ja heidän välilleen kehittyy suhde, jonka seurauksena Astrid huomaa odottavansa lasta. Koska Blomberg on tunnettu henkilö, ja ennen kaikkea jo naimisissa, Astrid joutuu jättämään kotinsa ja muuttaa yksin Tukholmaan.

1920-luvun Tukholma vaikuttaa modernilta kaupungilta, mutta sen arvomaailma ja normit ovat huomattavasti vanhanaikaisempia kuin mitä voisi kuvitella. Suojellakseen Blombergin mainetta Astridin on matkustettava synnyttämään Tanskaan ja väliaikaisratkaisuna jätettävä lapsi sijaisäidin, Marien, hoidettavaksi.

Äitiyteen sekä siitä seuraavaan vastuuseen liittyvät kysymykset alkavat kuitenkin vainota Astridia, joka joutuu ottamaan huomioon päätöksiä tehdessään myös läheistensä aseman. Pitäisikö hänen luopua lapsesta ja samalla vapauttaa perheensä sekä itsensä mahdollisesta häpeästä ja yhteisön ulkopuolelle joutumisesta? Myös Marien läheinen suhde lapseen aiheuttaa Astridissa epäilyksiä oikeudestaan lapsensa huoltajuuteen.

Äitiyden ja nuoren naisen kasvutarinan lisäksi elokuvan punaisena lankana kulkee tarinoiden keksimisen ja kertomisen tarve, joka yhdistää kirjoittamista aloittelevan nuoren Astrid Ericssonin kaikkien myöhemmin tuntemaan Astrid Lindgreniin.

Kaiken kaikkiaan Nuori Astrid on elokuva nuoresta naisesta aikuisuuden kynnyksellä, sekä vaikeista valinnoista, joita hän joutuu tekemään tilanteessa, jossa tukea ei saa yhteiskunnalta eikä omalta perheeltä.

*******

Esitykset järjestetään Logomolla KINO-salissa (Entinen MOVE 2)  sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 123 min ja ikäraja K12.

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:

http://kinokopla.fi/K2019_astrid.html

Tervetuloa!

*******

Sarjakortin hinta 25 € ja opiskelijoille 22 €. Sarjakortin hinta sisältää kauden kaikki 9 elokuvaa. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee näytökseen saapua 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Sarjakortit, klo 17 (oranssi) ja klo 20 näytökseen (violetti), ennakkomyynnissä TYY:n toimistossa, Bar Kukassa ja Kirjakahvilassa. Huomioithan että kortilla maksaminen onnistuu ennakkomyyntipaikoista ainoastaan TYY:n toimistossa. Mikäli sarjakortteja on vielä jäljellä sarjan alettua, niitä voi ostaa myös ennen näytöksiä Logomolta. Logomolla käy maksuvälineenä käteinen ja kortti. Elokuvasali KINO sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä.

Yksittäisliput 5 € myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Kumpaankin näytökseen mahtuu 126 katsojaa. Tulethan siis ajoissa paikalle! Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Sijainti: