Olet täällä

Kinokopla: Loving Vincent

Jaa +

Ajankohta: 
01.04.2018 - 17:00
Paikka: 
Logomo, Move 2
Järjestäjä: 
Kinokopla

Aviopari Dorota Kobielan ja Hugh Welchmanin yhdessä ohjaama Loving Vincent perustuu jälki-impressionistisen taidemaalari Vincent van Goghin maalauksiin ja kirjeisiin. Se on elokuvahistoriallinen virstanpylväs. Kyseessä on ensinnäkin maailman ensimmäinen kokonaan käsinmaalattu täyspitkä elokuva: elokuva koostuu yli 65 000 van Goghin tyyliä jäljittelevästä öljyvärimaalauksesta, joita on ollut maalaamassa 150 taiteilijaa. Toiseksi elokuva on Puolan ensimmäinen Oscar-ehdokkuus parhaan animaatioelokuvan kategoriassa. Lisäksi se on ensimmäinen naisen ohjaama pitkä puolalaisanimaatio.

Loving Vincent asettuukin lukuisten van Gogh -elokuvien kunniakkaaseen jatkumoon. Nyt kyseessä on kuitenkin elokuva, jossa pääosan saavat hänen maalauksensa, ja vieläpä aivan poikkeuksellisella tavalla, kun tarina kerrotaan hänen maalaustensa kautta. Elokuva vilisee van Goghin tuttuja töitä herätettynä eloon ja liikkeeseen. ”Lopputulos näyttää isolla kankaalla valtavan hienolta. Värit hehkuvat ja siveltimen vedot erottuvat. Kohtauksiin mennään yleensä sisään jonkin van Goghin tunnetun maalauksen kautta”, luonnehtii Päivi Valotie Turun Sanomissa (20.10.2017).

*******

 

Esitykset järjestetään Logomolla MOVE 2 -salissa (Köydenpunojankatu 14, Turku) sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 95 min ja ikäraja 12.

 

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:

http://www.kinokopla.fi/K2018_lovingvincent.html

Tervetuloa!

 

*******

 

Sarjakortin hinta 25 € ja opiskelijoille 22 €. Sarjakortin hinta sisältää kauden kaikki 9 elokuvaa. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee näytökseen saapua 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Sarjakortit, klo 17 (Keltainen) ja klo 20 näytökseen (vihreä), ennakkomyynnissä TYY:n toimistossa, Bar Kukassa ja Kirjakahvilassa. Huomioithan että kortilla maksaminen onnistuu ennakkomyyntipaikoista ainoastaan TYY:n toimistossa. Mikäli sarjakortteja on vielä jäljellä sarjan alettua, niitä voi ostaa myös ennen näytöksiä Logomolta. Maksaa voit kortilla tai käteisellä. Elokuvasali MOVE 2 sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä.

 

Yksittäisliput 5 € myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Kumpaankin näytökseen mahtuu 126 katsojaa. Tulethan siis ajoissa paikalle! Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Sijainti: