Olet täällä

Kinokopla: Lady Macbeth

Jaa +

Ajankohta: 
29.04.2018 - 17:00
Paikka: 
Logomo, Move 2
Järjestäjä: 
Kinokopla

Lady Macbeth perustuu Nikolai Leskovin vuonna 1865 julkaistuun pienoisromaaniin Mtsenskin kihlakunnan lady Macbeth, josta puolalaisen elokuvan kärkinimiin kuuluva Andrzej Wajda teki 1960-luvulla elokuvaversion. Tarina on tietenkin saanut juonittelevan keskushahmonsa Shakespearen tragediasta Macbeth, josta on tehty lukemattomia elokuvasovituksia. William Oldroydin ohjaaman Lady Macbethin kohdalla kyse on kuitenkin vähemmän tunnetun tarinan uudesta adaptaatiosta, joka nostaa naishahmot elokuvan keskiöön.Oldroydin vahva esikoisohjaus on saanut tunnustusta British Independent Film Awardseissa voittaen palkinnot parhaasta naispääosasta (Pugh), käsikirjoituksesta, kuvauksesta, puvustuksesta ja parhaasta tulokasnäyttelijästä (Naomi Ackie). Elokuva on saanut myös palkintoehdokkuudet Baftoissa, sekä Directors Guild of Americalta. 

Katherine (ensimmäisessä pääroolissaan loistava Florence Pugh) viettää päivänsä vaellellen kartanon sisällä, sekä salaa sen ulkopuolella. Elokuvaa rytmittää Katherinen tapa istua sohvalla upeissa mekoissaan, mikä korostaa hänen asemaansa osana kodin esineitä jollaisena hänen aviomiehensä (Paul Hilton) ja tämän isä (Christopher Fairbank) haluavat hänet nähdä. Katharine ei aio kuitenkaan jäädä patriarkaalisen yhteiskunnan hänelle osoittaman paikan vangiksi vaan vapautua siitä keinolla millä hyvänsä niin suhteellaan kartanon työläiseen Sebastianiin (Cosmo Jarvis) kuin juonittelulla ja murhaamallakin.

 

*******

 

Esitykset järjestetään Logomolla MOVE 2 -salissa (Köydenpunojankatu 14, Turku) sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 89 min ja ikäraja 16.

 

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:

http://www.kinokopla.fi/K2018_ladymacbeth.html

Tervetuloa!

 

*******

 

Sarjakortin hinta 25 € ja opiskelijoille 22 €. Sarjakortin hinta sisältää kauden kaikki 9 elokuvaa. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee näytökseen saapua 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Sarjakortit, klo 17 (Keltainen) ja klo 20 näytökseen (vihreä), ennakkomyynnissä TYY:n toimistossa, Bar Kukassa ja Kirjakahvilassa. Huomioithan että kortilla maksaminen onnistuu ennakkomyyntipaikoista ainoastaan TYY:n toimistossa. Mikäli sarjakortteja on vielä jäljellä sarjan alettua, niitä voi ostaa myös ennen näytöksiä Logomolta. Maksaa voit kortilla tai käteisellä. Elokuvasali MOVE 2 sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä.

 

Yksittäisliput 5 € myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Kumpaankin näytökseen mahtuu 126 katsojaa. Tulethan siis ajoissa paikalle! Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Sijainti: