Olet täällä

Kinokopla: Lady Bird

Jaa +

Ajankohta: 
18.11.2018 - 17:00 - 23:00
Paikka: 
Logomo, Move 2
Köydenpunojankatu 14, Turku
Järjestäjä: 
Kinokopla

Greta Gerwigin esikoisohjaus Lady Bird on koskettavan rehellinen ja hauska kasvutarina katolista koulua käyvästä Christinestä (Saoirse Ronan), joka tahtoo päästä pian pois pikkukaupungista, jossa on kasvanut. Christine eli ”Lady Bird”, kuten hän haluaa itseään kutsuttavan, on omalaatuinen taiteilijasielu, jonka temperamentti joutuu usein törmäyskurssille äidin (Laurie Metcalf) ja koulun sääntöjen kanssa. Paremmin näyttelijänä tunnettu Gerwig on itse käsikirjoittanut elokuvan ja se sijoittuu hänen kotikaupunkiinsa Sacramentoon, Kaliforniaan. Gerwig on aikaisemmin ollut mukana käsikirjoittamassa mm. Frances Ha (2012) -elokuvaa.

Lady Bird on nokkela ja lahjakas oppilas, mutta hänen arvosanansa eivät ole parhaimmasta päästä. Hän kuitenkin haaveilee pääsevänsä lukion jälkeen opiskelemaan yliopistoon johonkin hienoon kaupunkiin, kenties New Yorkiin. Sen sijaan että Lady Bird lannistuisi kuultuaan nunnalta että hänen arvosanansa eivät ole tarpeeksi korkeat, hän ryhtyy jahtaamaan unelmaansa toden teolla. Edes äidin vastustus perheen taloudellisten vaikeuksien takia ei pysäytä Lady Birdin suunnitelmia. Hän hankkii työpaikan ja hakee päättäväisesti tukea opiskelunsa rahoittamiseen. Unelmiensa jahtaamisen lisäksi Lady Bird tuskailee harrastusten, poikaystävien ja ystäväporukan valinnan kanssa. Onneksi Lady Birdillä riittää sydäntä ja mielikuvitusta ongelmien ratkaisemiseksi.

Tarina sijoittuu 2000-luvun alkuun ja onnistuu loistavasti vangitsemaan ajankuvan lisäksi myös nuoren tytön elämän vaikeudet ja onnistumiset erityisen todentuntuisesti. Elokuvassa nähtävät nuoret eivät ole mitään musiikkivideoiden kiiltokuvia, vaan he näyttävät ja kuulostavat oikeilta henkilöiltä. Elokuva on saanut paljon kiitosta nokkelasta dialogistaan sekä varsinkin äiti-tytär-suhteen rehellisestä kuvaamisesta. Lady Bird ja hänen äitinsä ovat molemmat yhtä itsepäisiä eikä myrskyisiltä riidoilta todellakaan vältytä, mutta kaikkien vaikeuksien läpi välittyy koko ajan se miten tärkeitä he ovat toisilleen.

*******

Esitykset järjestetään Logomolla MOVE 2 -salissa (Köydenpunojankatu 14, Turku) sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 93 min ja ikäraja K12.

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:

http://www.kinokopla.fi/S2018_ladybird.html

Tervetuloa!

*******

Sarjakortin hinta 25 € ja opiskelijoille 22 €. Sarjakortin hinta sisältää kauden kaikki 9 elokuvaa. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee näytökseen saapua 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Sarjakortit, klo 17 (sinivihreä) ja klo 20 näytökseen (keltainen), ennakkomyynnissä TYY:n toimistossa, Bar Kukassa ja Kirjakahvilassa. Huomioithan että kortilla maksaminen onnistuu ennakkomyyntipaikoista ainoastaan TYY:n toimistossa. Mikäli sarjakortteja on vielä jäljellä sarjan alettua, niitä voi ostaa myös ennen näytöksiä Logomolta. Logomolla käy maksuvälineenä käteinen ja kortti. Elokuvasali MOVE 2 sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä.

Yksittäisliput 5 € myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Kumpaankin näytökseen mahtuu 126 katsojaa. Tulethan siis ajoissa paikalle ja varaat käteistä mukaan! Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Sijainti: