Olet täällä

Kinokopla: Kesä

Jaa +

Ajankohta: 
17.03.2019 - 17:00 - 22:30
Paikka: 
Logomo, KINO-sali (Entinen MOVE 2)
Köydenpunojankatu 14, Turku
Järjestäjä: 
Kinokopla

Kesä on kuvaus venäläisen rock-musiikin synnystä, sen toiveikkuudesta ja vaarallisuudesta. Elokuva sijoittuu vuoden 1981 Leningradiin (entinen Pietari) ja sen keskiössä on musiikki ja kesän häilyvä hetkellisyys Neuvostoliiton poliittisesti painostavissa kulisseissa. Musiikin luodessa tunnelman pääsemme seuraamaan myös ihmisten välisiä suhteita. Sielukkaat päähenkilöt Nataša (Irina Starshenbaum), Viktor (Teo Yoo) ja Mike (Roman Bilyk) muodostavat kolmion johon kesä, toivo ja rohkeus kulminoituu. Näiden kolmen henkilöhahmon väliset suhteet rakentavat elokuvan juonen, joka kulkee elokuvassa oleellisena osana olevan musiikin säestämänä ja tauottamana. Elokuvasta aistii kaipuun hetkeen ja paikkaan, mutta aistittavissa on myös kriittisyys.

Kesä on ajankohtainen elokuva huolimatta siitä, että se sijoittuu yli kolmen vuosikymmenen takaiseen Neuvostoliittoon. Elokuvan ohjaaja Kirill Serebrennikov pidätettiin kesken elokuvan kuvausten syytettynä avustusrahojen kavalluksesta eikä oikeudenkäynnille ole vielä tullut loppua. Syytösten on vihjailtu olevan poliittisesti motivoituneita, sillä Serebrennikov on tunnettu Putiniin kohdistuneesta kritiikistä. Elokuvan Serebrennikov sai viimeisteltyä kotiarestista käsin.

Venäjällä Kesä oli luonnollisesti erittäin odotettu elokuva, ja se onkin saanut osakseen arvostusta niin kriitikoilta kuin yleisöltä. Tositapahtumiin väljästi pohjaava elokuva keräsi monta Cannes-ehdokkuutta, kuten päänäyttelijöiden ja myös parhaan ohjaajan ehdokkuuden. Musiikillisesti vahvan elokuvan soundtrack palkittiinkin Cannesissa vuoden 2018 parhaana. Näin naapurimaasta käsin elokuva on kiinnostava kurkistus mystiseen kahdeksankymmentäluvun Neuvostoliittoon, aikaan ja paikkaan, joka on poissa mutta silti hämmentävästi läsnä.

*******

Esitykset järjestetään Logomolla KINO-salissa (Entinen MOVE 2)  sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 128 min ja ikäraja K12.

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:

http://kinokopla.fi/K2019_kesa.html

Tervetuloa!

*******

Sarjakortin hinta 25 € ja opiskelijoille 22 €. Sarjakortin hinta sisältää kauden kaikki 9 elokuvaa. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee näytökseen saapua 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Sarjakortit, klo 17 (oranssi) ja klo 20 näytökseen (violetti), ennakkomyynnissä TYY:n toimistossa, Bar Kukassa ja Kirjakahvilassa. Huomioithan että kortilla maksaminen onnistuu ennakkomyyntipaikoista ainoastaan TYY:n toimistossa. Mikäli sarjakortteja on vielä jäljellä sarjan alettua, niitä voi ostaa myös ennen näytöksiä Logomolta. Logomolla käy maksuvälineenä käteinen ja kortti. Elokuvasali KINO sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä.

Yksittäisliput 5 € myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Kumpaankin näytökseen mahtuu 126 katsojaa. Tulethan siis ajoissa paikalle! Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Air Jordan I Low
Sijainti: