Olet täällä

Kinokopla: Kapernaum - kaaoksen lapset

Jaa +

Ajankohta: 
20.10.2019 - 17:00 - 22:30
Paikka: 
Logomo, KINO-sali
Köydenpunojankatu 14, 20100 Turku
Järjestäjä: 
Kinokopla

Libanonilaisen ohjaaja Nadine Labakin neljäs elokuva Kapernaum- kaaoksen lapset (2018) ei ole hyvän mielen elokuva. Sen sijaan se on virkistävän rehellinen, vihainen ja empaattinen kuvaus elämästä, joka on tälläkin hetkellä monien ihmisten todellisuutta.

Kapernaumin pääosassa on Zain (Zain Al Rafeea), 12-vuotias Libanonin pääkaupungin Beirutin slummeissa asuva poika, joka on kyllästynyt elämään köyhyydessä, ailahtelevien vanhempiensa armoilla. Zain on vasta lapsi, mutta joutuu vastaamaan niin sisarustensa kuin itsensä hyvinvoinnista vanhempien yrittäessä hyötyä lapsikatraastaan muun muassa käyttämällä heitä työvoimana huumebisneksessä. Yhtenä päivänä Zain saa kurjasta elämästä tarpeekseen, ja hän päättää paeta tilannettaan.

Elokuva seuraa Zainin pyrkimystä kohti parempaa, omaehtoista elämää. Matkan varrella Zain tapaa Etiopiasta kotoisin olevan laittoman työläisen Rahilin (Yordanos Shiferaw) ja tämän vauvan Yonasin (maailman paras vauvanäyttelijä Boluwatife Treasure Bankole). Yhdessä Rahilin ja Yonasin kanssa Zain yrittää rakentaa yhteistä toimivaa todellisuutta, mikä kuitenkin osoittautuu vaikeaksi valtiollisten rakenteiden estäessä inhimillisen olemassaolon. Tavallinen, turvallinen kotielämä on vain haavekuva ihmisille, joilla ei ole dokumentteja olemassaolostaan, vaikkakin viha, veri ja kyyneleet kertovat olemassaolon olevan joskus liiankin todellista. Siirtolaisuus, laittomuus ja rahattomuus nousevat ihmisyyttä tärkeämmiksi. Kaikesta huolimatta elokuvaa johdattaa toiveikkuus ja empatia.

Vihan ja kurjuuden kerrontaa värittävät inhimilliset ja aidot kohtaamiset empaattisten kanssaeläjien kanssa. Elokuva ei taannu paatokseen tai sääliin sillä kurjuuden keskeltä löytyy tilaa myös huumorille ja toivolle. Pääosaa näyttelevä Zain Al Rafeea, syyrialainen pakolainen, joka asui Beirutin slummeissa kahdeksan vuotta, tekee erinomaisen debyytin vihaisena nuorena Zainina. Elokuva on saanut kiitosta niin loistavista näyttelijänsuorituksistaan, ohjauksesta ja dokumentinomaisesta kuvauksesta.

*******

Esitykset järjestetään Logomolla KINO-salissa (Entinen MOVE 2) sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 126 min ja ikäraja K12.

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:

http://kinokopla.fi/S2019_kapernaum.html

Tervetuloa!

*******

Sarjakortin hinta 27 € ja opiskelijoille 22 €. Sarjakortin hinta sisältää kauden kaikki 9 elokuvaa. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee näytökseen saapua 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Sarjakortit, klo 17 (vaaleanruskea) ja klo 20 näytökseen (sininen), ennakkomyynnissä TYY:n toimistossa, Bar Kukassa ja Kirjakahvilassa. Huomioithan että kortilla maksaminen onnistuu ennakkomyyntipaikoista ainoastaan TYY:n toimistossa. Mikäli sarjakortteja on vielä jäljellä sarjan alettua, niitä voi ostaa myös ennen näytöksiä Logomolta. Logomolla käy maksuvälineenä käteinen ja kortti. Elokuvasali KINO sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä.

Yksittäisliput 6 € myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Kumpaankin näytökseen mahtuu 126 katsojaa. Tulethan siis ajoissa paikalle! Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Sijainti: