Ajankohta: 
11.03.2018 - 17:00
Paikka: 
Logomo, Move 2
Järjestäjä: 
Kinokopla

Raamatun käskyt eivät koske eläimiä, sanoo pappi koiransa menettäneelle naiselle elokuvassa Jäljet. Eläinten nostaminen perheenjäseniksi on osoitus väärästä ylpeydestä, koska ne on tarkoitettu palvelemaan ihmisiä. Janina Duszejko (Agnieszka Mandat-Grabka) ei tätä sanomaa hyväksy ja alkaa taistella viattomien luontokappaleiden puolesta. Pian puolalaisen pikkukylän rauhaa alkavat varjostaa salaperäiset kuolemat, jotka kohdistuvat eläimiä julmasti kohteleviin ihmisiin. Duszejko esittää poliisille teorian eläinten kostosta. Hänen mukaansa turkistarhoilla vangitut ketut, salametsästyksen uhrit ja ylijäämänä tunkioille heitettävät ruhot ovat viimein ottaneet vallan käsiinsä ja luonto on lähtenyt kostoretkelle, jota on vaikea pysäyttää. Hän jää omien teorioidensa kanssa yksin, mutta paikalliset nuoret (Patrycja Volny ja Jakub Gierszal) sekä naapurin intohimoinen sienestäjä (Wiktor Zborowski) yrittävät tukea naista hänen kamppaillessaan eläintenoikeuksien puolesta.

Agnieszka Holland yhdessä tyttärensä Kasia Adamikin kanssa ovat onnistuneet Jälkien ohjauksessa tasapainottamaan myyttisen slaavilaisen ilmapiirin ja nordic noir -tyylisen murhatutkimuksen. Kärjistettyjen maailmojen yhteentörmäystä on kiinnostava seurata ja elokuvan musta huumori rytmittää hienosti murhamysteeriä. Ohjaajakaksikko palkittiin Berliinin elokuvajuhlilla 2017 Alfred Bauer palkinnolla, joka annetaan uusia perspektiivejä elokuvalliseen ilmaisuun tuoville elokuville.

*******

Esitykset järjestetään Logomolla MOVE 2 -salissa (Köydenpunojankatu 14, Turku) sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 128 min ja ikäraja 12.

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:

http://www.kinokopla.fi/K2018_jaljet.html

Tervetuloa!

 

*******

 

Sarjakortin hinta 25 € ja opiskelijoille 22 €. Sarjakortin hinta sisältää kauden kaikki 9 elokuvaa. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee näytökseen saapua 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Sarjakortit, klo 17 (Keltainen) ja klo 20 näytökseen (vihreä), ennakkomyynnissä TYY:n toimistossa, Bar Kukassa ja Kirjakahvilassa. Huomioithan että kortilla maksaminen onnistuu ennakkomyyntipaikoista ainoastaan TYY:n toimistossa. Mikäli sarjakortteja on vielä jäljellä sarjan alettua, niitä voi ostaa myös ennen näytöksiä Logomolta. Maksaa voit kortilla tai käteisellä. Elokuvasali MOVE 2 sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä.

 

Yksittäisliput 5 € myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Kumpaankin näytökseen mahtuu 126 katsojaa. Tulethan siis ajoissa paikalle! Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

 

Sijainti: