Olet täällä

Kinokopla: The Favourite

Jaa +

Ajankohta: 
29.09.2019 - 17:00 - 22:30
Paikka: 
Logomo, KINO-sali
Köydenpunojankatu 14, 20100 Turku
Järjestäjä: 
Kinokopla

The Favourite (2018) on kreikkalaisohjaajan Yorgos Lanthimosin uusin elokuva. Pukudraama, joka sijoittuu 1700-luvun Britannian kuningatar Annan hoviin. Britannia käy sotaa Ranskaa vastaan, mutta hovissa ollaan kiinnostuneempia eläinkilpailuista ja ananaksen syömisestä.

Kuningatar (Olivia Colman) kärsii mielenterveysongelmista ja on huonovointinen. Kuningatarta hoitaa sekä samalla maata johtaa kuningattaren läheinen ystävä Lady Sarah (Rachel Weiz), jolla on omat näkemyksensä mihin maan asiat tulisi viedä. Lisäksi kuningatarta yrittää ohjailla oppositiojohtaja Harley (Nicholas Hoult), joka haluaisi lopettaa sodan Ranskaa vastaan. Tilanne kuitenkin mutkistuu, kun Lady Sarahin serkku Abigail (Emma Stone) saapuu hoviin uudeksi palvelijattareksi ja kuningatar tykästyy tähän niin, että ottaa tämän siipiensä suojaan. Abigail huomaa mahdollisuutensa parantaa valta-asemaansa ja alkaa toimimaan tavoitteensa saavuttamiseksi. Elokuvan edetessä kilpailu kuningattaren läheisimmän ystävän paikasta kiihtyy ja aiheuttaa odottamattomia juonenkäänteitä.

Elokuva perustuu tositapahtumiin, mutta sitä on maustettu ottamalla taiteellisia vapauksia. Elokuvassa yhdistellään mustaa huumoria, erotiikkaa ja jännitystä keskenään rikkomalla tyylilajinsa asettamat rajoitteet. Elokuva käsittelee asioita satiirisesti ja erilaisista selän takana tehdyistä juonista syntyneet antipatiat purkautuvat solvauksina julkisesti. Elokuva nostaa esiin naisten taidon juonitella ja käyttää alistavaa vallankäyttöä hyväkseen.

Elokuvan yksi vahvuuksista on vahvoissa näyttelijäsuorituksissa ja tämä näkyy lukuisina ehdokkuuksina eri elokuva-alan gaaloissa muun muassa Oscareissa elokuva keräsi 10 ehdokkuutta ja Golden Globeissa neljä ehdokkuutta. Kuningatar Annaa näyttelevä Colman voittikin roolistaan useita eri palkintoja sekä parhaan naispääosan Oscarin, että Golden Globen vuonna 2019. Sivurooleissa olevat Stone ja Weiz ovat myös molemmat saaneet lukuisia ehdokkuuksia rooleistaan ja mm. Bafta-gaalassa voittaneet omat kategoriansa.

*******

Esitykset järjestetään Logomolla KINO-salissa (Entinen MOVE 2) sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 120 min ja ikäraja K16.

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:

http://kinokopla.fi/S2019_favourite.html

Tervetuloa!

*******

Sarjakortin hinta 27 € ja opiskelijoille 22 €. Sarjakortin hinta sisältää kauden kaikki 9 elokuvaa. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee näytökseen saapua 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Sarjakortit, klo 17 (vaaleanruskea) ja klo 20 näytökseen (sininen), ennakkomyynnissä TYY:n toimistossa, Bar Kukassa ja Kirjakahvilassa. Huomioithan että kortilla maksaminen onnistuu ennakkomyyntipaikoista ainoastaan TYY:n toimistossa. Mikäli sarjakortteja on vielä jäljellä sarjan alettua, niitä voi ostaa myös ennen näytöksiä Logomolta. Logomolla käy maksuvälineenä käteinen ja kortti. Elokuvasali KINO sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä.

Yksittäisliput 6 € myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Kumpaankin näytökseen mahtuu 126 katsojaa. Tulethan siis ajoissa paikalle! Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Sijainti: