Ajankohta: 
14.11.2021 - 17:00 - 21:57
Paikka: 
Kino-sali, LOGOMO
Junakatu 9, 20100 TURKU
Järjestäjä: 
Kinokopla

KINOKOPLA ESITTÄÄ: YHDET VIELÄ (DRUK, 2020)

Yhdet vielä (Druk) on Thomas Vinterbergin ohjaama draamakomedia. Vinterberg on tanskalainen elokuvaohjaaja, joka on tullut tunnetuksi etenkin elokuvistaan Jahti (2012) ja Juhlat (1998). Hänet tunnetaan myös yhtenä Dogma 95- suuntauksen kehittäjistä elokuvanteossa. Yhdet vielä on hänen uusin ohjauksensa ja voitti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-palkinnon vuonna 2021.

Lukion opettajista koostuva neljän keski-ikäisen miehen ystäväporukka kokee elämänsä jämähtäneen paikoilleen. Mads Mikkelsenin pääosaa esittämä Martin käy läpi keski-iän kriisiä. Martin ei saa valettua intoa ja motivaatiota oppilaisiinsa, eikä perhe-elämässäkään kaikki suju. Ystäväporukan juhliessa Nikolajin (Magnus Millang) syntymäpäivää puheeksi tulee psykiatri Finn Skårderudin teoria. Hänen teoriansa mukaan ripaus alkoholia veressä luo ihanteellisen olotilan, jolloin ihminen on parhaimmillaan. Arjen tylsyys ja tyytymättömyys omaan elämäänsä saa ystäväporukan miehet ottamaan osaa ihmiskokeeseen, jossa he testaavat teoriaa. Kokeilun myötä jatkuvasti ylläpidetty alkoholiprosentti veressä vapauttaa miesten olemuksen ja näyttää ohjaavan tylsän elämän uuteen suuntaan, mutta sillä on myös seurauksensa. Alkoholin tuoma rentous ja vapautuneisuus ei tule ilman haasteita ja haittavaikutuksia.

Yhdet vielä käsittelee alkoholia ja sen eri puolia. Elokuvan tunnelma vaihtelee juhlasta ja riemusta suruun ja haasteisiin. Alkoholin lisäksi elokuva käsittelee myös elämää. Vinterberg omisti elokuvan tyttärelleen, joka menehtyi elokuvanteon alkuvaiheessa. Tapahtuma sai ohjaajan muokkaamaan alkuperäistä ajatustaan elokuvasta ja sen tarinasta. Elokuvallaan Vinterberg haluaa juhlistaa elämää ja ystävyyttä, sekä irti päästämisen iloa.

****

Esitykset järjestetään Logomolla KINO-salissa (Junakatu 9, 20100 Turku) sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 117 min ja sen ikäraja on K12.

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:
https://kinokopla.fi/ohjelma/

 

Puhuttu kieli: tanska

Tekstitykset: suomi & ruotsi

 

Tervetuloa elokuviin! 

 

*****

Yksittäisliput (6€) myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee siis saapua näytökseen viimeistään 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Maksaa voit kortilla tai käteisellä!

 

Elokuvasali KINO sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä. Vallitsevan tilanteen johdosta suosittelemme kaikille vielä, että paikalle ei tule saapua kipeänä. Suosittelemme hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Pidäthän huolen myös turvaväleistä saliin pääsyä odotellessasi!

 

 

Sijainti: