Ajankohta: 
21.11.2021 - 17:00 - 21:30
Paikka: 
Kino-sali, LOGOMO
Junakatu 9, 20100 TURKU
Järjestäjä: 
Kinokopla

KINOKOPLA ESITTÄÄ: UNDINE (AALLOTAR, 2020)

Maailmanmaineeseen mestariteoksellaan Barbara (2012) nousseen saksalaisen auteur-ohjaaja Christian Petzoldin draaman Undine – Aallotar (2020) alussa berliiniläisen nuoren historioitsijan Undine Wibeaun (Paula Beer) miesystävä (Jacob Matschenz) jättää hänet toisen naisen vuoksi. Sydänsurujen keskeltä Undine päätyy kuitenkin saman tien uuteen romanssiin, kun Frantz Rogowskin näyttelemä sukeltaja Christoph pulpahtaa yllättäen Undinen elämään, dramaattisin seurauksin.

Petzoldille tunnistettavalla taidokkaalla tyylillä katsojalle tarjoillaan moderni satu, jonka rakennusaineina ovat häilyvät hahmot, kohtalokas rakkaus, vesi, Berliinin ja Saksan historialliset kerrostumat sekä myytti undiineista eli vedenhengettäristä. Sight & Soundin kertoman mukaan Petzold on saanut salaperäiselle elokuvalleen innoitusta Hitchcockin Vertigosta (1958). Elokuva kutsuukin uppoutumaan syvyyksiinsä ja pakenee samalla kaikkia järjellisiä selityksiä.

Paula Beer palkittiin Berliinin elokuvajuhlilla roolistaan parhaana naisnäyttelijänä, eikä ihme, sillä Beerin näyttelijäntyö on jälleen kerran huimaavaa. Petzoldilta on viimeksi Kinokoplan sarjassa nähty vangitseva eksistentialistinen Transit (2018), jonka pääosissa myös huikaisivat samaiset Beer ja Rogowski. Petzoldin kerronnallinen ote ei Undinenkaan kohdalla herpaannu hetkeksikään, ja tuloksena on mitä parhainta eurooppalaista taide-elokuvaa.

*****

Esitykset järjestetään Logomolla KINO-salissa (Junakatu 9, 20100 Turku) sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 90 min ja sen ikäraja on K12.

 

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:
https://kinokopla.fi/ohjelma/

 

Puhuttu kieli: saksa

Tekstitykset: suomi & ruotsi

 

Tervetuloa elokuviin! 

*****

Yksittäisliput (6€) myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee siis saapua näytökseen viimeistään 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Maksaa voit kortilla tai käteisellä!

Elokuvasali KINO sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä. Vallitsevan tilanteen johdosta suosittelemme kaikille vielä, että paikalle ei tule saapua kipeänä. Suosittelemme hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Pidäthän huolen myös turvaväleistä saliin pääsyä odotellessasi!

Sijainti: