Ajankohta: 
17.10.2021 - 17:00 - 21:48
Paikka: 
Kino-sali, LOGOMO
Junakatu 9, 20100 TURKU
Järjestäjä: 
Kinokopla

KINOKOPLA ESITTÄÄ: NOMADLAND (YHDYSVALLAT, 2020)

 

Kinokoplan perinteisen syyssarjan pariin palataan sunnuntaina 17.10. vuoden elokuvatapauksiin kuuluvalla Chloé Zhaon Nomadlandilla (2020), joka palkittiin parhaan elokuvan Kultaisella leijonalla sekä Oscarilla!

 

Fern (Frances McDormand) on menettänyt aviomiehensä lisäksi työnsä ja kotinsa vuoden 2011 talouskriisin autioittamassa Empiren tehdaskaupungissa. Ratkaisuna hän pakkaa koko elämänsä uudeksi kodikseen muodostuvaan pakettiautoon ja suuntaa tienpäälle liittyen läpi Yhdysvaltoja kausitöiden perässä kulkevien nykyajan nomadien heimoon.

 

Amerikkalaisen independent-elokuvan uudeksi mestariksi elokuvillaan Songs My Brothers Taught Me (2015) ja Ratsastaja (The Rider, 2017, Kinokoplan kevät sarja 2019) tullut Zhao on muokannut Jessica Bruderin tosipohjaisesta kirjasta puolidokumentaarisen fiktioelokuvan. Nomadland henkilöityy sen myös tuottaneen McDormandin upeaan ja kaikkensa antavaan rooliin, joka nostaa kerrankin vanhemman itsenäisen naisen elokuvan keskiöön. Hän ja David Strathairn ovat ainoat ammattinäyttelijät muiden hahmojen ollessa itseään esittäviä oikeita nomadeja.

 

Fern toimii välittäjänä hänen ympärillään olevien nomadien Linda Mayn, Swankien ja Bob Wellsin elämänkokemuksille, jotka koskettavat rankkuudessaan. Mukaan mahtuu kuitenkin elämäniloa ja yhteisöllisyyttä kokoontumisissa autiomaan keskellä. Nomadit antavat toisilleen tukea eriarvoistuvassa nyky-Amerikassa, jonka työnteon kulttuuri ja sosiaaliturvan puuttuminen ovat jättäneet monet tyhjän päälle.

 

****

 

Esitykset järjestetään Logomolla KINO-salissa (Junakatu 9, 20100 Turku) sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 108 min ja sen ikäraja on K7.

 

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:
https://kinokopla.fi/ohjelma/

 

Puhuttu kieli: englanti

Tekstitykset: suomi & ruotsi

 

Tervetuloa elokuviin! 

 

*****

 

Yksittäisliput (6€) myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua. Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee siis saapua näytökseen viimeistään 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Maksaa voit kortilla tai käteisellä!

 

Elokuvasali KINO sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä. Vallitsevan tilanteen johdosta suosittelemme kaikille vielä, että paikalle ei tule saapua kipeänä. Suosittelemme hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Pidäthän huolen myös turvaväleistä saliin pääsyä odotellessasi!

 

 

 

Sijainti: