Ajankohta: 
24.10.2021 - 17:00 - 21:18
Paikka: 
Kino-sali, LOGOMO
Junakatu 9, 20100 TURKU
Järjestäjä: 
Kinokopla

KINOKOPLA ESITTÄÄ: KOHTI ÄÄRETÖNTÄ (OM DET OÄNDLIGA, 2019)

 

Kohti ääretöntä (Om Det Oändliga, 2019) jatkaa Roy Anderssonin aikaisempien elokuvien,Toisen kerroksen lauluja (2000), Sinä elävä (2007) ja Kyyhkynen oksalla istui, olevaista pohtien (2014), jalanjäljissä. Se on jälleen kokoelma lyhyitä tragikoomisia kohtauksia, joissa tarkastellaan ihmisenä olemisen eri puolia.

Välähdykset eivät välttämättä liity toisiinsa muuten kuin tunnelmaltaan ja teemoiltaan, mutta kertojaääni johdattelee katsojaa elämän pienten ja suurten hetkien äärelle. Pariskunta leijailee sodan raunioittaman kaupungin yllä, naisen kengänkorko katkeaa rautatieasemalla ja kolme teinityttöä tanssivat kahvilan edessä - Kohti ääretöntä muistuttaakin olemassaolomme hauraudesta ja kauneudesta.

Elokuvan maailma on asetelmallisuudessaan kiehtova. Andersson on työryhmineen rakentanut hartaudella kaikki kohtaukset studiossaan eli omistamassaan kerrostalossa Tukholman keskustassa, ja jälkeä on kiinnostava seurata. Ja jos Kohti ääretöntä jää Anderssonin viimeiseksi pitkäksi ohjaustyöksi, pidetään sitä erinomaisena päätöksenä hänen visionääriselle uralleen. 

***

Esitykset järjestetään Logomolla KINO-salissa (Junakatu 9, 20100 Turku) sunnuntaisin klo 17 ja 20. Elokuvan kesto on 76 min.

 

Lisätietoa elokuvasta löydät Kinokoplan nettisivuilta:
https://kinokopla.fi/ohjelma/

 

Puhuttu kieli: ruotsi

 

Tekstitykset: suomi & ruotsi

 

Tervetuloa elokuviin!

 

*****

 

Yksittäisliput (6€) myydään Logomolla 10 minuuttia ennen näytösten alkua, mikäli paikkoja on vielä vapaana sarjakorttilaisten saavuttua.

 

Paikan varmistaakseen sarjakortillisen tulee siis saapua näytökseen viimeistään 10 minuuttia ennen esityksen alkua.

Eriväriset sarjakortit eivät käy ristiin. Maksaa voit kortilla tai käteisellä. Elokuvasali KINO sijaitsee Logomo Kitchenin vieressä rakennuksen vasemmassa päädyssä. Vallitsevan tilanteen johdosta suosittelemme kaikille vielä, että paikalle ei tule saapua kipeänä. Suosittelemme hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Pidäthän huolen myös turvaväleistä saliin pääsyä odotellessasi!

Sijainti: