Olet täällä

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

Jaa +

Ajankohta: 
06.12.2017 - 16:45
Järjestäjä: 
Turkulaiset opiskelija- ja ylioppilaskunnat

Tule mukaan perinteiseen soihtukulkueeseen

Turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden yhteinen soihtukulkue sankarihaudoille järjestetään jälleen itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta.

Turun yliopiston ylioppilaskunta, Åbo Akademis Studentkår, Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ja Studerandekåren vid Yrkeshögskolan Novia viettävät itsenäisyyspäivää perinteisellä lippukulkueella, johon kaikki opiskelijat ja muut kaupunkilaiset ovat tervetulleita osallistumaan.

TYYn kulkue kokoontuu Yo-talo A:n edessä (Rehtorinpellonkatu 4 A) kello 16.45 ja lähtee kohti sankarihautoja kello 17.00. Kulkueen kärjessä on Suomen lippu ja sen jäljessä TYYn ja sen järjestöjen liput airueineen. Lippujen jälkeen kulkuetta jatkavat muut opiskelijat, joille jaetaan soihtuja. Pukukoodina kulkueessa on ylioppilaslakki ja tummat, säänmukaiset vaatteet. Muut ylioppilas- ja opiskelijakunnat liittyvät kulkueeseen matkan varrelta ja kävely sankarihaudoille kestää noin kolme varttia.

 Ylioppilas- ja opiskelijakuntien puheenjohtajat laskevat seppeleen sankarihaudalle ja pitävät puheet. Yhteislauluna ylioppilaat laulavat Maamme - Vårt land.

Sijainti: