Olet täällä

Ilmainen elokuvanäytös: A.J. Annilan Ikitie

Jaa +

Ajankohta: 
16.04.2019 - 18:00
Paikka: 
Logomo, Turku
Köydenpunojankatu 14, 20100 Turku
Järjestäjä: 
Kinokopla, TYY:n Kansainvälisyyssiipi, Turun Suomi-Amerikka-yhdistys ja ESN Uni Turku

Kinokopla, TYY:n Kansainvälisyyssiipi, Turun Suomi-Amerikka-yhdistys sekä ESN Uni Turku esittävät yhteistyönäytöksenä A.J. Annilan ohjaaman Ikitien tiistaina 16.4 klo 18. Näytös järjestetään Logomon KINO-salissa ja sisäänpääsy näytökseen on ilmainen. Elokuva on tekstitetty englanniksi.

Vuonna 2017 valmistunut Ikitie kertoo Jussi Ketola nimisestä miehestä, joka liittyy osaksi amerikansuomalaista yhteisöä Neuvosto-Karjalassa 1930-luvulla. Elämä vaikeissa oloissa muuttuu hiljalleen sosialistisesta paratiisista painajaiseksi, kun Stalinin vainot käynnistyvät Neuvostoliitossa.

Ikitie on noussut nopeasti yhdeksi merkittävimmistä suomalaisista nykyelokuvista. Se on humaani ja koskettava kertomus ihmisyyden puolesta, joka antaa äänen historian kirjoihin unohtuneille ilman epookkielokuville tyypillistä jäykkyyttä tai poliittisesti latautunutta painolastia.

Elokuva oli ehdolla vuoden 2017 Jussi-gaalassa kolmessatoista kategoriassa, joista se voitti neljä. Näihin lukeutui myös parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen -palkinnot, joissa Ikitie onnistui päihittämään Suomen kalleimman elokuvan, ja monien povaaman voittajakandidaatin, Tuntemattoman sotilaan.

Sijainti: