Ajankohta: 
22.11.2020 - 17:00 - 23:00
Paikka: 
Logomo
Köydenpunojankatu 14 20100 Turku
Järjestäjä: 
Kinokopla

Les Misérables on aiemmin dokumenttielokuviin keskittyneen Ladj Lyn ensimmäinen kokopitkä fiktiivinen elokuva.

On vuosi 2018, ja Ranska on juuri voittanut jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut. Kadut ovat täyttyneet juhlasta, mutta eriarvoisuus ja luokkaerot eivät kuitenkaan katoa kansanjuhlan myötä. Les Misérables on brutaali kuvaus Pariisin lähiöiden elämästä, joissa poliisiväkivalta, rasismi ja köyhyys ovat arkipäivää. Elokuvan miljööseen tutustutaan vasta kaupunkiin muuttaneen poliisi Stéphanen kautta, joka saa työtovereikseen alueella varttuneen Gwadan ja kovaotteisen Chrisin.

Ohjaaja Ladj Ly on itse varttunut samaisissa lähiöissä, joihin elokuva sijoittuu ja on kuvannut elämää Montfermeilin lähiöissä jo aiemmin dokumenttielokuvissaan. Elokuva on ajatuksia herättävä kommentaari nykypäivän Ranskan rakenteellisista ongelmista ja pinnan alla kytevistä yhteiskunnallisista jännitteistä.

Näytökset klo 17 ja klo 20.

Sarjakortit ovat myynnissä Kirjakahvilassa, Bar Kukassa ja TYYn toimistossa. Korttien hinnat 20 euroa opiskelijoille ja 25 euroa muille. Yksittäislippuja myydään kuuden euron hintaan kymmenen minuuttia ennen näytöksen alkua salin ovelta, mikäli paikkoja on vapaana. Pyörätuolipaikkoja voi tiedustella osoitteesta kinokopla@utu.fi.

Koronatilanteen johdosta saliin otetaan rajoitettu määrä katsojia, jotta turvaväleistä voidaan huolehtia. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä näytöksessä. Huolehdithan myös hyvästä yskimis- ja käsihygieniasta. Sairaana ei ole suotavaa tulla näytökseen.

***

Kinokopla on vuonna 1965 perustettu elokuvakerho, joka pyrkii tuomaan elokuvaelämyksiä edullisesti ja monipuolisesti turkulaisten saataville. Elokuvakerhon toimintaa pyörittää Turun yliopiston ylioppilaskunnan valitsema elokuvatoimikunta, jonka tarkoituksena on elokuvasarjan ja muiden elokuva-aiheisten tapahtumien järjestämisen avulla edistää audiovisuaalisen kulttuurin tuntemusta. 

Elokuvanäytökset järjestetään Logomon KINO-salissa osoitteessa Köydenpunojankatu 14. Logomon saliin on esteetön pääsy. Lisätietoja saat nettisivuiltamme www.kinokopla.fi, facebook-sivuiltamme tai tiedustelemalla osoitteesta kinokopla@utu.fi.

Sijainti: