Olet täällä

Adventtikonsertti

Jaa +

Ajankohta: 
16.12.2016 - 18:00
Paikka: 
Mikaelinkirkossa, Puistokatu 16, Turku
Järjestäjä: 
Turun yliopiston kuoro ja Collegium Musicum Turku -orkesteri

Lumiukko tuo joulun

Turun yliopiston kuoron ja Collegium Musicum Turku -orkesterin Adventtikonsertissa Mikaelinkirkossa sukelletaan tänä vuonna iki-ihanan Lumiukko-elokuvan musiikin tunnelmiin. Monen suomalaisen jouluun kuuluvan elokuvan musiikin on säveltänyt brittiläinen Howard Blake. Elokuvan tunnetuin kappale on Walking in the Air.

Raymond Briggsin lastenkirjaan pohjautuvan tarinan pääosassa ovat eloon heräävä lumiukko sekä pieni poika, jotka tutkivat maailmaa yhdessä ja päätyvät eräänä talviyönä Pohjoisnavalle lumiukkojen juhlaan. Heidän seikkailunsa herää eloon Mikaelinkirkossa orkesterin ja kuoron lisäksi kertojan, tanssijoiden ja valoefektien voimin.

CMT:n johtajan Satu Simolan mukaan Lumiukon musiikki on melodisten numeroiden lisäksi elokuvatehosteita ja äänikuvia arkisista tapahtumista pienen pojan elämässä. Orkesteri heittäytyy kuvaamaan esimerkiksi kissan säikähdystä, portaiden harppomista ja joulukuusen kimmellystä.

- Tämä vaatii soittajilta eläytymiskykyä ja taitoa rakentaa pienistä erillisistä yksityiskohdista suurempia efektejä, Simola sanoo.

Lumiukon lisäksi konsertissa kuullaan a cappella -musiikkia. Turun yliopiston kuoro esittää muun muassa Juhani Komulaisen liikuttavan, toivosta kertovan Vinternattenin sekä Eric Whitacren Lux Aurumquen, joka pysäyttää joulun ihmeellisen valon äärelle. Luvassa on myös perinteisiä joululaulusuosikkeja.

Turun yliopiston kuoro on yli 70 laulajan tasokas sekakuoro, joka on niittänyt mainetta kansainvälisissä kuorokilpailuissa. Kuoroa johtaa Elisa Huovinen.

Collegium Musicum Turku (CMT) on Turun yliopiston piirissä toimiva sinfoniaorkesteri, jonka soittajista suurin osa opiskelee turkulaisissa korkeakouluissa. Orkesterin taiteellinen johtaja ja kapellimestari on Satu Simola.

Turun yliopiston kuoron ja Collegium Musicum Turun Adventtikonsertti 16.12. klo 18 Mikaelinkirkossa, Puistokatu 16, Turku.

Liput 15/10/5 ovelta sekä ennakkoon esiintyjiltä tai osoitteesta liput@yliopistonkuoro.fi.

Sijainti: