TYYlikäs vappu on vuoden värikkäin opiskelijatapahtuma

Vappuaatto alkaa boolituksella, jossa TYYn eri järjestöt tarjoavat virkistäviä juomiaan ympäri kampusaluetta. Boolien jälkeen, noin kello 16.45, starttaa perinteinen Vappukulkue, jossa järjestöjen liput kulkevat kohti Taidemuseonmäen lakitusta muut innokkaat perässään.

Yli kymmenentuhannen ihmisen lakitus Taidemuseonmäellä vappuaattona on vapun ehdoton kohokohta, jota et halua jättää välistä. Lakitus on sekoitus Turku-rakkautta ja vappuonnea parhaimmillaan! Perinteinen lakitustilaisuus Taidemuseonmäellä alkaa kello 17.30 ja valkolakit painetaan päähän kello 18.00 TYYn hallituksen puheenjohtajan pitämän vappupuheen päätteeksi.

Lakituksen jälkeen lippukulkue jatkaa matkaansa Aurasillan kupeeseen Runeberginpuistoon, jossa seuraa Liljan patsaan pesu ja lakitus kello 18:30 alkaen. Innokkaimmat lakitusten ystävät voivat tämän jälkeen osallistua vielä Turun teekkarien organisoimaan Paavo Nurmen patsaan lakitukseen Hämeenkadun ja Kaskenkadun risteyksessä!

Vappuaaton hulinoita seuraa koko kaupungin TYYlikäs vappupiknik Vartiovuorenmäellä vappupäivänä. Piknikillä ohjelmassa tunnelmallista musiikkia, hauskaa ohjelmaa sekä keväistä vapputunnelmaa. Piknikillä soittava bändi valitaan vuosittain maalis-huhtikuun taitteessa järjestettävässä Vappuintro-bändikilpailussa.

Vuonna 2022 TYYlikästä vappua juhlitaan taas livenä. Tutustu vapun 2022 ohjelmaan seuraavan linkin kautta.

Vapun lippukulkue
Lakitusta edeltää lippukulkue, jossa TYYn järjestöt lippuineen kävelevät yliopistonmäeltä taidemuseolle.

Liljan patsaan pesu
Liljan patsas Runeberginpuistossa pestään ja lakitetaan taidemuseonmäen läkituksen jälkeen.

Järjestöjen vappuboolit
Vappuaaton voi aloittaa järjestöjen booleilla, joita löytyy pitkin kampusaluetta. Oma muki mukaan!

Vapputanssit alakampuksella
Vapputanssit Educariumin ja Publicumin edustalla vappuaattona.

Muista myös #SiistiVappu

Siistivappu-haalarimerkkejä

#SiistiVappu on Turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden yhteinen vappukampanja, joka muistuttaa opiskelijoita pitämään ympäristö siistinä vappuna. Kun juhlamieli valloittaa koko kampusalueen ja kaupungin, usein ajatukset ovat enemmän skumppapullojen avaamisessa kuin niiden pois keräämisessä. Vapun jälkeen harmittavan tuttu näky ovat jätteitä ja pulloja täynnä olevat puistot ja muut ulkotilat. SiistiVappu -kampanja järjestetään TYYn, ÅAS:n, TUOn ja NOVIUM:n voimin. Mukana kampanjassa on myös Turun Kaupunki ja Lounais-Suomen Jätehuolto.