Vappu

Jaa +

Opiskelijan hyvä ystävä vappu on täällä taas! Tämä tarkoittaa, että on aika viettää TYYlikästä vappua!

Vappuaatto alkaa perinteisellä lakitustilaisuudella Taidemuseonmäellä kello 17:30 ja valkolakit painetaan päähän kello 18:00 TYYn hallituksen puheenjohtajan pitämän vappupuheen päätteeksi. Tuhansien ihmisten lakitus Taidemuseonmäellä on vapun ehdoton kohokohta, jota et halua jättää välistä. Taidemuseonmäen lakitus on sekoitus turkurakkautta ja vappuonnea parhaimmillaan!

Lakituksen jälkeen lippukulkue jatkaa matkaansa Aurasillan kupeeseen Runeberginpuistoon, missä seuraa Liljan patsaan pesu ja lakitus kello 18:30 alkaen.

Seuraavana päivänä eli vappupäivänä järjestetään koko kaupungin TYYlikäs vappupiknik Vartiovuorenmäellä. Piknikillä luvassa tunnelmallista musiikkia, hauskaa ohjelmaa sekä keväistä vapputunnelmaa.

30.4. Vappuaaton ohjelma

17:30 Taidemuseonmäen lakitus
Sohon Torwet
Turun yliopiston kuoro
Vappupuhe: hallituksen puheenjohtaja Inari Harjunniemi

18:30 Liljan patsaan lakitus
Sohon Torwet
Turun hammaslääketieteen kandidaattiseura
Tuomas Dahlström, Edustajiston puheenjohtaja
Pontus Lindroos, Fullmäktigeordförande

1.5. Vappupäivän ohjelma

TYYlikäs vappupiknik, Vartiovuorenmäki
12:00 Ohjelma alkaa
Sohon Torwet
Puhe keväälle
Vappuintron voittaja 2018

Vappukartta:

Vappukartasta näet järjestöjen boolit vappuaattona. Voit myös tulostaa kartan täältä.

Vappubingo

Vappubingo on TYYn vapputiimin, Kansainvälisyyssiiven ja Ympäristösiiven ideoima tehtäväpassi, jonka avulla on tarkoitus virittäytyä vapputunnelmaan ja tutustua paremmin suomalaisiin vappuperinteisiin. Vappubingon idea on yksinkertainen: suorita mahdollisimman monta listalla olevaa tehtävää. Vappubingo avulla on tarkoitus virittäytyä vapputunnelmaan ja tutustua paremmin suomalaisiin vappuperinteisiin. Katso vappubingon tehtävät oheisesta linkistä ja ota kuva itsestäsi tai kaveristasi suorittamassa tehtäviä. Postaa kuvasi hashatageilla #tyylikäsvappu2018 ja #tyylikäsvappubingo, niin olet mukana kilpailussa! Kuvien tägänneiden kesken arvotaan VG Wokin lahjakortti, TYYn kangaskassi, vappumerkki sekä kv-siiven haalarimerkkejä. Arvonta suoritetaan vapun jälkeen.

>> Tulosta tehtäväpassisi täältä

Seuraa TYYlikästä vappua myös Facebookissa pääset tutustumaan Vappu-Intoon ja tiedät, missä TYYlikkään vapun virallisia haalarimerkkejä myydään.

Muista myös #SiistiVappu

#SiistiVappu on Turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden yhteinen vappukampanja, jonka tavoitteena on muistuttaa opiskelijoita pitämään ympäristö siistinä vappuna.

Vuoden odotus on palkittu ja juhlamieli valloittaa koko kampusalueen ja kaupungin, mutta usein innostuksen huumassa ajatukset ovat enemmän skumppapullojen avaamisessa kuin niiden pois keräämisessä. Vapun jälkeen harmittavan tuttu näky ovat jätteitä ja pulloja täynnä olevat puistot ja muut ulkotilat. 

SiistiVappu -kampanja järjestetään TYYn, ÅAS:n, TUOn ja NOVIUM:n voimin. Mukana kampanjassa on myös Turun Kaupunki, Lounais-Suomen Jätehuolto, Kuntec, VG-Wok sekä Biokia. Käy tykkäämässä myös kampanjan omasta sivusta: https://www.facebook.com/SiistiVappu/ sekä SiistiVapun Instagram-tilistä: @siistivappu

SiistiVappu lähtee pienistä teoista, joilla voidaan saada aikaan merkittävän suuri parannus. 

Miten voin siis ehkäistä roskan syntymistä?
- Pakkaa mukaasi kestoastiasto ja kanna mukanasi kätevää kestokuppia, jotta vältät kertakäyttöasiat
- Vältä turhaa pakkausjätettä eväitä valitessasi
- Kierrätä pullot/tölkit ja lajittele jätteet oikein (ohjeet: https://www.lsjh.fi/fi/neuvonta/abc/)
- Vältä myös ylimääräistä vappukrääsää, joka koituu eläinten kohtaloksi
- Vie kaikki piknikiltä kertyneet roskasi roskikseen. Vappupiknikille Turun kaupunki on esimerkiksi tuonut roskalavoja, joten paikka roskille löytyy varmasti.

Vastuu on meillä, tehdään tästä siistein vappu ikinä!

Lisätietoja antaa:

varapuheenjohtaja Jeremi Nyyssönen
tyy-vpj@utu.fi
Viimeksi päivitetty: 24.04.2018 klo 15:34