Avajaisviikolla lukuvuosi vauhdikkaasti käyntiin!

Uusi lukuvuosi startataan koko yliopiston ja TYYn avajaisviikolla. Viikon ohjelmaan kuuluvat muun muassa Avajaiskarnevaalit sekä viikon kruunaava TYYlikäs avaus!

Avajaiskarnevaalit

Avajaiskarnevaalit ovat Turun yliopiston ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan vuosittain järjestämä tapahtuma, jolla aloitetaan yhteinen akateeminen vuosi. Karnevaalit järjestetään yliopiston avajaispäivänä yliopiston alakampuksella Educariumin ja Publicumin aukiolla. Avajaiskarnevaalien ohjelmaan kuuluu esimerkiksi TYYn järjestöjen ja yhteistyökumppanien pitämiä ständejä, puheita niin yliopiston kuin ylioppilaskunnankin puolelta sekä yliopiston parhaan opettajan ja opintojakson julkistaminen. Iltapäivän virallisen osuuden jälkeen Avajaiskarnevaalit sisältävät myös karnevaali-teemaista iltaohjelmaa. 

Tyylikäs avaus

Avajaisviikko huipentuu syksyn suurimpiin ja poikkitieteellisimpiin bileiisin. Paikkana toimii Marilynistä, Vegasista ja Fortesta yhdistetty megabaari maanalaisine käytävineen. Ennakkolippuna toimii ranneke, joita myydään ainakin seuraavasti, niin kauan kuin ennakkolippuja riittää. Ennakkolippuja on perinteisesti ollut myynnissä ainakin Study in Turku -messuilla ja Avajaiskarnevaaleissa TYYn ständillä. Ennakkolippu kannattaa ostaa ajoissa, sillä sen kanssa varmistat itsellesi TYYlikkään haalarimerkin!

TYY-kierrokset

Alkusyksystä avajaisviikon tienoilla TYY järjestää uusille opiskelijoille kierroksia,  jolloin kaikilla on mahdollisuus päästä tutustumaan TYYn toimiston tiloihin ja henkilökuntaan.