Olet täällä

Opiskelijakulttuuri

Jaa +

TYYn kulttuurisektori tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia sekä osallistua että tuottaa kulttuuria ja elämyksiä. Kulttuuritarjontaan ovat vaikuttaneet TYYn pitkäaikaiset perinteet ja historia, mutta jokainen uusi toimija kulttuurisektorilla tuo jotain uutta mukaan.

TYYn perinteisiä tapahtumia

TYYn tapahtumakalenteriin kuuluvat vuosittain järjestettävät tapahtumat, joita ovat muun muassa vappu, vuosijuhlat ja Fastlaskiainen. Voit seurata ajankohtaisia uutisia ja tapahtumatiedotteita etusivulta tapahtumakalenterista, sosiaalisesta mediasta ja maililistoilla.

Mukaan kulttuuritoimintaan

TYYn kulttuuriin pääset vaikuttamaan ja antamaan panoksesi Kulttuurisiivessä tai tapahtumatuottajana.  Kulttuurisiipi on mukana tapahtumatuottajien ja hallitusvastaavan kanssa tekemässä TYYn perinteisiä tapahtumia. Jokaiseen tapahtumaan rekrytään tapahtumatuottaja. TYYn järjestöistä monilla on kulttuuritoimintaa, joiden toimintaan voi lähteä mukaan.

Vuosittaiset tapahtumat

TYYllä on pitkät perinteet ja ne näkyvät myös tapahtumien kirjossa. Tapahtumia järjestetään mäenlaskusta mahtipontisiin vuosijuhliin. Näissä tapahtumissa pääset tutustumaan uusiin ihmisiin koulutusalasta ja korkeakoulusta riippumatta.

Hullaannu avajaiskarnevaaleilla ja TYYlikkäässä avauksessa
Ylioppilaskunnan syksy aloitetaan avajaiskarnevaaleilla ja yliopiston avajaisilla heti ensimmäisellä viikolla. Avajaiskarnevaaleja vietetään tiistaina 4.9.2018 klo 12-14. Kampuksella pääset tutustumaan erilaisiin järjestöihin ja nauttimaan hauskasta ohjelmasta.Torstaina 6.9.2018 järjestetään TYYlikäs avaus; suuret poikkitieteelliset bileet! Näihin bileisiin kannattaa hommata ennakkolippu, jotta varmistat sisäänpääsysi Turun suurimpiin avajaisbileisiin!

Ole osa vanhaa perinnettä Porthaninpäivänä
TYYn virallisena vuosipäivänä 9.11. järjestetään seppeleenlasku Porthanin patsaalle. Seppeleenlasku on ollut perinne jo TYYn perustamisesta 1922 lähtien.

Pukeudu parhaimpiisi vuosijuhlilla
TYYn vuosijuhlat järjestetään tänä vuonna 10.11. Tule juhlistamaan TYYn synttäreitä akateemisiin  pöytäjuhliin! Siellä voi nauttia juhlan tunnelmasta sekä pistää jalalla koreaksi.

Tule kantamaan soihtua itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen
Itsenäisyyspäivän soihtukulkue on turkulaisten ylioppilaiden yhteinen kulkue sankarihaudoille juhlistamaan itsenäisyyspäivää. Tule rohkeasti kantamaan soihtua kulkueeseen!

Ylioppilaskunnan kaksi historiaa
Vuonna 2010 Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta ja Turun yliopiston ylioppilaskunta yhdistyivät ja muodostivat yhdessä uuden Turun yliopiston ylioppilaskunnan. Ylioppilaskuntien yhdistymisen vuosipäivää juhlitaan helmikuun puolivälin tienoilla cocktailtilaisuudella.

Pulkka mukaan ja suunta kohti laskiaisriehaa
Kenellä on siistein laskuväline? Entä laskutyyli? Turun ylioppilas- ja opiskelijakunnat järjestävät yhdessä Fastlaskiaisen laskiaistiistaina. Siellä TYYlikkäin lasku palkitaan. Tietysti nautitaan myös laskiaispullista, kuumasta mehusta ja loistavasta seurasta!

Vappu – ylioppilaiden pääpäivä
Vappu on valkolakkisten vuoden kohokohta! Alayhdistykset tarjoavat ohjelmaa laidasta laitaan, mutta muista tulla vappuaattona Taidemuseonmäelle lakitustilaisuuteen ja Liljan lakitukseen Runeberginpuistoon sekä vappupäivänä Vartiovuorenmäelle TYYlikkääseen vappupiknikkiin.  

 

 

Viimeksi päivitetty: 24.01.2019 klo 11:14