TYYn kulttuurisektori tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia sekä osallistua että tuottaa kulttuuria ja elämyksiä. Kulttuuritarjontaan ovat vaikuttaneet TYYn pitkäaikaiset perinteet ja historia, mutta jokainen uusi toimija kulttuurisektorilla tuo jotain uutta mukaan.

TYYn perinteisiä tapahtumia

TYYn tapahtumakalenteriin kuuluvat vuosittain järjestettävät tapahtumat, joita ovat muun muassa vappu, vuosijuhlat ja Fastlaskiainen. Voit seurata ajankohtaisia uutisia ja tapahtumatiedotteita etusivulta tapahtumakalenterista, sosiaalisesta mediasta ja maililistoilla. Lisäksi monet TYYn järjestöistä järjestävät suuriakin tapahtumia, joihin jokainen opiskelija voi helposti lähteä mukaan.

Vuosittaiset tapahtumat

TYYllä on pitkät perinteet ja ne näkyvät myös tapahtumien kirjossa. Tapahtumia järjestetään mäenlaskusta mahtipontisiin vuosijuhliin. Näissä tapahtumissa pääset tutustumaan uusiin ihmisiin koulutusalasta ja korkeakoulusta riippumatta.

Hullaannu avajaiskarnevaaleilla ja TYYlikkäässä avauksessa
Ylioppilaskunnan syksy aloitetaan avajaiskarnevaaleilla ja yliopiston avajaisilla heti ensimmäisellä viikolla. Avajaiskarnevaaleilla pääset tutustumaan erilaisiin järjestöihin ja nauttimaan hauskasta ohjelmasta. Avajaisviikon kruunaa TYYlikäs avaus: suuret poikkitieteelliset bileet! Näihin bileisiin kannattaa hommata ennakkolippu, jotta varmistat sisäänpääsysi Turun suurimpiin avajaisbileisiin!

Ole osa vanhaa perinnettä Porthaninpäivänä
TYYn virallisena vuosipäivänä 9.11. järjestetään seppeleenlasku Porthanin patsaalle. Seppeleenlasku on ollut perinne jo TYYn perustamisesta 1922 lähtien.

Pukeudu parhaimpiisi vuosijuhlilla
TYYn vuosijuhlat vietetään marraskuussa Porthanin päivän tienoilla. Tule juhlistamaan TYYn synttäreitä akateemisiin pöytäjuhliin! Juhlissa voit nauttia juhlan tunnelmasta, pistää jalalla koreaksi sekä tutustua uusiin ihmisiin eri järjestöistä sekä korkeakouluista ympäri Suomen!

Tule kantamaan soihtua itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen
Itsenäisyyspäivän soihtukulkue on turkulaisten ylioppilaiden yhteinen kulkue sankarihaudoille juhlistamaan itsenäisyyspäivää. Tule rohkeasti kantamaan soihtua kulkueeseen sekä edustamaan järjestöäsi!

Ylioppilaskunnan kaksi historiaa
Vuonna 2010 Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta ja Turun yliopiston ylioppilaskunta yhdistyivät ja muodostivat yhdessä uuden Turun yliopiston ylioppilaskunnan. Ylioppilaskuntien yhdistymisen vuosipäivää juhlitaan helmikuun puolivälin tienoilla cocktailtilaisuudella.

Pulkka mukaan ja suunta kohti laskiaisriehaa
Kenellä on siistein laskuväline? Entä laskutyyli? Turun ylioppilas- ja opiskelijakunnat järjestävät yhdessä Fastlaskiaisen laskiaistiistaina. TYYlikkäin lasku palkitaan ruhtinaallisesti. Tietysti nautitaan myös laskiaispullista, kuumasta mehusta ja loistavasta seurasta!

Vappu – ylioppilaiden pääpäivä
Vappu on valkolakkisten vuoden kohokohta! Alayhdistykset tarjoavat ohjelmaa laidasta laitaan, mutta muista tulla vappuaattona Taidemuseonmäelle lakitustilaisuuteen ja Liljan lakitukseen Runeberginpuistoon sekä vappupäivänä Vartiovuorenmäelle TYYlikkääseen vappupiknikkiin.