TYY antaa kaikille opiskelijoille mahdollisuuden tukea kehitysyhteistyökohteita. Tänä vuonna kehitysyhteistyömaksun voi jälleen maksaa jäsenmaksun yhteydessä, mutta lisälahjoituksen voi halutessaan tehdä suoraan TYYn tilille.

Kehitysyhteistyöhankkeiden avulla opiskelijat voivat auttaa kehittyvien maiden kansalaisia auttamaan itseään. Periaatteena on, että paikalliset järjestöt vastaavat itse hankkeiden toteutumisesta. Opiskelijakeräyksen lisäksi osaa hankkeista tuetaan ulkoasiainministeriön myöntämällä tuella.

TYYn keräystili on FI48 5716 9020 0256 10. Kirjoita maksaessasi viestikenttään kehitysyhteistyökohteen nimi, niin tiedämme kumpaa TYYn kehitysyhteistyökohteista haluat tukea. Lahjoitukset ohjataan suoraan hankkeille.

Kohteet lukuvuonna 2019-2020

Suomen Somalia-verkosto 4,80 €

Suomen Somalia-verkosto käyttää varat vuosien 2019 ja 2020 aikana kehitysyhteistyöhankkeiden omarahoitusosuuksien kattamiseen. Hankkeiden tavoitteina on parantaa kuivuudesta kärsivien ihmisten elämänlaatua ja ympäristön tilaa sekä vähentää äitiys- ja lapsikuolleisuutta Somaliassa.

Yhdityksen toimintaa voi seurata heidän nettisivuillaan ja Facebookissa.

 

Zimbabwen Aids Orvot – orpolasten koulutuksen ja hyvinvoinnin tukeminen 4,70 €

TYY on tukenut Zimbabwen Aids-orvot ry:tä kummikohteenaan vuodesta 2008 saakka.

Zimbabwen Aids-orvot ry tukee 400 zimbabwelaisen orvon koulunkäyntiä ja yleistä hyvinvointia. Yhdistyksellä on lapsille toimintakeskus Hararen esikaupungissa Dzivarasekwassa. Kummeina olemme mukana rakentamassa oikeudenmukaisempaa maailmaa, jossa lapset pääsevät kouluun ja saavat mahdollisuuden hyvään elämään. Samalla avautuu ikkuna zimbabwelaisten lasten arkeen ja pääsemme seuraamaan ruohonjuuritasolla miten tuellamme saadaan aikaan pysyviä muutoksia lasten elämässä.

Yhdityksen toimintaa voi seurata heidän nettisivuillaan ja Facebookissa.

Poliisihallitus on 19.11.2018 myöntänyt Turun yliopiston ylioppilaskunnalle rahankeräysluvan (RA/2018/112) yllä mainittuihin hankkeisiin. Keräyslupa on voimassa 1.5.2019-1.05.2021 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.