Tiesitkö, että korkeakoulut voivat tukea Reilua kauppaa lupautumalla eettisiksi toimijoiksi? Reilun kaupan korkeakoulu on tehnyt sitoumuksen käyttää Reilun kaupan tuotteita ja lisätä tietoisuutta eettisestä kaupasta ja sen tuomista hyödyistä kehitysmaiden viljelijöille.

Reilu kauppa on korkeakouluille konkreettinen tapa toimia yhdessä oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimi viestittää opiskelijoille ja muille sidosryhmille yliopiston globaalista vastuusta. Voit tutustua Reilun korkeakoulun kriteereihin tarkemmin täällä.

Haluatko olla mukana tekemässä Turun yliopistosta Reilua korkeakoulua? Liity mukaan kannatustyöryhmään tai seuraa meitä Facebookissa. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan kampanjoimaan reilun yliopiston puolesta - nähdään kokouksissa!

Teistäkö Reilun kaupan järjestö?

Turun yliopisto on ensimmäistä vuotta Reilun kaupan korkeakoulu, ja myös aine- ja harrastejärjestöt voivat osallistua reiluuteen ryhtymällä Reilun kaupan järjestöiksi! Tässä on ohje, miten teistä voi tulla osa Reilun kaupan korkeakoulua:
  • Tehkää päätös ryhtyä Reilun kaupan järjestöksi. Tämä tarkoittaa, että aina kun järjestö ostaa kahvia tai teetä, tulee tuotteiden olla Reilun kaupan tuotteita. Muissakin ostoksissa ostetaan Reilun kaupan tuotteita jos niitä on tarjolla.
  • Käsitelkää asia hallituksen kokouksessa ja kirjatkaa päätös pöytäkirjaan.
  • Lähettäkää pöytäkirjan ote osoitteseen tyy-jarjestot@utu.fi ja kertokaa, että olette päättäneet ryhtyä Reilun kaupan järjestöksi.
  • Valmista! Saatte Reilun kaupan kannatusryhmältä diplomin sitoutumisestanne.
  • Antakaa reiluuden näkyä somessa ja käyttäkää hashtagia #reilunkaupanutu ja #fairtradeutu
  • Muistuttakaa myös seuraavan vuoden hallitusta järjestönne reiluudesta
Jos ette muista, oletteko jo mukana, niin voitte kysyä asiasta TYYn hallituksen Kristapsilta, tyy-kv@utu.fi