Olet täällä

2016

Jaa +

Kehitysyhteistyöviikon alustava aikataulu

Kehitysyhteistyöviikko järjestetään 10.-16. lokakuuta. Muutokset aikatauluun ovat mahdollisia.

Katso paikkojen sijainnit kampuskartasta.

Tapahtuma Facebookissa

See the English schedule here.

Maanantai 10.10. Avajaispäivä

 • n. klo 12 Turun yliopiston kuoro esiintyy, Educarium.
 • Avajaissanat, Educarium.
 • klo 12:30 Turun YK-nuorten näyttelyn avajaiset ja somekilpailu. Näyttely esillä Educariumilla koko viikon.
 • klo 14-16 Kehyviikko spin off ÅA Studen Kåren ja SPR: Vapaaehtoiskoulutus pakolaisasioihin liittyen (ruotsiksi). Kåren.
 • klo 18 TYYn KV-siipi esittää: Autolla Nepaliin, Kampuskappelissa. Tapahtuma Facebookissa.

Tiistai 11.10.

 • klo 10-14 We Are - Globaaleja kansalaisia, We Are -hankkeen loppujuhlat, SparkUp:n tiloissa (Tykistökatu 4). Tapahtuma Facebookissa.

Keskiviikko 12.10.

 • klo 10:30 TYYn Kehysiipi ja SPR: Rasisminvastainen treenikehä, Natura, 2. kerroksen aula. Tapahtuma Facebookissa.
 • klo 14 Turun Eurooppanuorien ja Turun Seudun Kehittämiskeskuksen yhteinen Tulevaisuus-paneeli, Potkuri (ICT-City, Joukahaisenkatu 3, 20520 Turku, A-porras). Tapahtuma Facebookissa.
 • klo 18 Korkkivika ja CIA TuKY esittävät: Viininmaisteluilta, YO-Kylässä. Tapahtuma Facebookissa.

Torstai 13.10.

 • klo 11-14:30 Järjestötori. Mukana mm. TYY Kehitysyhteistyösiipi, Taksvärkki ry, Kehitys- ja kulttuuriyhdistys Aurora Borealis ry, UNICEF Finland, Vammaiskumppanuus, Maailmanvaihto ry - ICYE Finland, Shiffa ry, Naisten Pankki Turku, eGreenNet, TYY Ympäristösiipi, Educariumilla.
 • Järjestöjen infotilaisuudet: klo 11 Maailmanvaihto ry, klo12:30 Aurora Borealis, Edu 2.
 • klo 18.30-20 Pop up -luentoja kestävän kehityksen aiheista Proffan Kellarin isossa kabinetissa! Aiheet ja aikataulut:
  - 18.30 Mitä kuuluu Meksiko? TYYn kv-asiantuntija Satu Nurmi kertoo vierailustaan TYYn tukeman alkuperäiskansan wixarikojen kouluun Meksikossa. [englanniksi]
  - 19.00 Poistotekstiilihanke. Sini Ilmonen Lounais-Suomen jätehuollosta pitää tietoiskun LSJH:n ja Turun AMK:n yhteisestä tekstiilikierrätyspilotista.
  - 19.30 Hyönteissyönnin hyvät puolet. Otto Selenius avaa hyönteisravinnon hyötyjä meille ja maailmalle.

Perjantai 14.10.

 • klo 17-19 Agenda 2030 pinssipaja, Turku-salissa. Tule tekemään itsellesi ainutlaatuinen Agenda2030 -rintamerkki ja keskustelemaan Kehyviikon herättämistä ajatuksista!

Lauantai 15.10.

 • Vapaapäivä

Sunnuntai 16.10.

 • klo 12-16 Kårenin kirppis: "Mitä sinulla on jalassa?"-työpaja. Tule oppimaan lisää vaatteiden elinkaaresta, Kårenilla.

 

 

 

Kehitysyhteistyöviikko 2016 etsii toteuttajiaan

Tule järjestämään TYYn Kehitysyhteistyöviikkoa 10.-14. lokakuuta! Vuoden mukaansatempaavin teemaviikko on kokoelma erilaisia tapahtumia – luentoja, järjestötoreja, kulttuuria, hyvää ruokaa... tai mitä ikinä keksimme yhdessä. Kehy-viikko on jo useamman vuoden ympäri Suomen ylioppilaskunnissa järjestetty tapahtumaviikko. Viikon tarkoitus on lisätä tietoutta kehitysyhteistyöstä ja kasvattaa globaaliin kansalaisuuteen. TYYssä viikko on kasvattanut suosiotaan ja monipuolisuuttaan joka vuosi. Tänä vuonna teema on YK:n Post 2015 –tavoitteet. Kehy-viikko järjestetään ulkoasiainministeriön tuella.

Kehy-viikon toteuttamisesta päävastuussa on tapahtumakoordinaattori. Onnistunut viikko tarvitsee taakseen myös innostuneen porukan vapaaehtoisia. Vapaaehtoisena pääset toimimaan halutessasi muun muassa tiedotuksen, varainhankinnan ja tapahtumien toteutuksen parissa. Järjestäjänä saat osallistumisesta arvokkaan työkokemuksen lisäksi työtodistuksen ja uusia kontakteja.

Vapaaehtoisten ensimmäinen tapaaminen järjestetään keskiviikkona 13.4. klo 16.15 Radbarissa, Uudenmaankatu 13:ssa. Tapaamiseen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, vaan voit vain marssia paikalle. Toivomme paikalle paljon Kehy-viikosta innostuneita tyyppejä – aiemmalla kokemuksella ei niin väliä. Tarjoamme vapaaehtoisille monimuotoisia tehtäviä eri tiimeissä, ja niistä voit lukea lisää alta. Jos olet kiinnostunut tehtävistä jossain tietyssä tiimissä, voit ilmoittaa siitä jo ennakkoon koordinaattorille.  Haemme sekä tiimiläisiä että tiiminvetäjiä. Tiimistä riippumatta pääset osallistumaan viikon suunnitteluun!

Lisätietoja ja yhteydenotot: Kehy-viikon koordinaattori Siina Alaranta siina.alaranta@utu.fi

Tiedotus- ja markkinointitiimi

Tiimi vastaa Kehy-viikon tiedotuksen ja markkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta (sekä sähköinen että printti) yhdessä TYYn tiedottajan kanssa. Jos hallitset taitto-ohjelman käytön, tai haluat opetella sellaisen käyttöä, on siitä apua tässä tiimissä. Oletko sinä Kehy-viikon some-ninja tai valokuvaushai? Vaikka et olisikaan, töitä riittää kaikenlaisen kirjoittamisen, kääntämisen ja innovoinnin parissa.

Varainhankintatiimi

Varainhankintatiimi hankkii Kehy-viikolle nimensä mukaisesti lisävaroja täydentämään ulkoasiainministeriön tukea. Miten? Ottamalla yhteyttä paikallisiin yrityksiin ja yhteisöihin, joita viikon sponsorointi saattaisi kiinnostaa. Saadaanko tänä vuonna mukaan The Body Shop, Ruohonjuuri tai joku ihan muu?

Tapahtumatiimi

Kehy-viikon jokaisella päivällä on tapahtumia, joten tapahtumatiimissä riittää varmasti monelle hommaa. Tapahtumia on tarkoitus järjestää eri yhteistyökumppanien kanssa eri puolilla kampusta ja kaupunkiakin. Multitasking ja lehmän hermot saattavat siis paikoin tulla tarpeeseen. Hyvän kuvan tapahtumatarjonnasta saat tutustumalla aiempien viikkojen ohjelmaan (linkki alla).

Tila- ja kuljetustiimi

Autolliset sankarit, tekniikkavelhot ja väsymättömät roudarit, tila- ja kuljetustiimissä on paikkoja teille. Bensakulut luonnollisesti korvataan. Toimiva logistiikka on onnistuneelle tapahtumalle välttämätöntä! Siksi tila- ja kuljetustiimi tekee jatkuvaa yhteistyötä tapahtumatiimin kanssa.

Katso täältä Malala Yousafzain esittely YK:n Post 2015 -tavoitteista

Viimeksi päivitetty: 13.10.2016 klo 08:58