Jotta opiskelu olisi elämäsi parasta aikaa - Frank

Opiskelijakortti on ylioppilaskunnan jäsenkortti ja samalla virallinen todistus opiskelijastatuksestasi.

Opiskelijakortin haltijana olet oikeutettu lukuisiin palveluihin ja etuihin. Saat esimerkiksi

  • maksuttomat yleislääkäripalvelut ja edulliset erikoislääkäripalvelut Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS)
  • opiskelijahintaiset ateriat opiskelijaravintoloissa
  • alennuksia juna- ja bussimatkoista.

Paikalliset ja valtakunnalliset opiskelijaedut löydät Frankin verkkopalvelusta. Opiskelija-alennuksia kannattaa toki kysyä muistakin kuin Frankin verkkopalvelussa mainituista liikkeistä ja paikoista.

Kortin tilaaminen

Voit tilata ja maksaa opiskelijakortin verkossa.

Frank App palvelee virallisena sähköisenä opiskelijatunnisteena, saat sen osoitteesta: www.frank.fi/lataa

Muovisen kortin tilaukseen liitetään sähköinen kuva. Kortti valmistetaan, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistoon ja läsnäolotiedot on siirretty Frankille. Lue ilmoittautumisesta yliopiston sivuilta: Lukuvuoden 2021–2022 ilmoittautuminen.

Opiskelijakortti lähetetään sen valmistuttua sinulle kotiin, yleensä aikaisintaan elokuun alussa. Kortin tilannetta voi seurata linkin avulla, jonka saat tilauksen yhteydessä. Korttiin tarvitset lisäksi lukuvuositarran, joita jaetaan TYYn kansliassa 2.8. alkaen.

Huomaa että mikäli tilaat korttisi alkusyksystä, kortin valmistamisessa saattaa vierähtää hetki aikaa, sillä kortteja tilataan suuria määriä.

Lukuvuoden alussa uudet opiskelijat voivat todistaa opiskelijaravintoloissa läsnäolonsa näyttämällä kuittia jäsenmaksusta ennen kuin saavat joko muovisen kortin tai pystyvät lataamaan sähköisen opiskelijakortin.

Tilaa opiskelijakortti

Lukuvuositarra

Tarvitset opiskelijakorttiin joka lukuvuosi uuden lukuvuositarran, jotta opiskelijakorttisi olisi voimassa. Voit noutaa lukuvuositarran kansliasta yliopistoon ilmoittautumisen eli jäsenmaksun maksamisen jälkeen. 

Jäsenmaksut lukuvuodelle 2021–2022 ovat perustutkinto-opiskelijoille:                             

  • lukuvuosi 1.8.2021–31.7.2022: 53 €

TYYn jäsenmaksu ei enää sisällä YTHS-maksua. Vuoden 2021 alusta maksun periminen siirtyi Kansaneläkelaitokselle (Kela).

Lue aiheesta lisää Kelan sivuilta https://www.kela.fi/korkeakouluopiskelijan-terveydenhoitomaksu

Jäsenmaksut lukuvuodelle 2021–2022 ovat jatko-opiskelijoille:    

  • lukuvuosi 1.8.2021–31.7.2021: 37,00 €.                    

Pankista tuleva maksutieto päivittyy opintorekisteriin muutaman arkipäivän kuluessa, joten ota huomioon tämä viive tarraa hakiessasi. Tarroja jaetaan 2.8. alkaen.

Maksukuittia ei tarvitse näyttää ilmoittautumisaikana, vaan tieto tarkistetaan opintorekisteristä. Ylioppilaskunta liimaa tarran vain oman ylioppilaskunnan opiskelijakorttiin.

Huom! Yliopiston järjestelmästä suoraan maksettuna ilmoittautuminen näkyy välittömästi. Verkkopankissa maksettuna tietojen siirtoon pankista opintorekisteriin kuluu aikaa 3-5 pankkipäivää, ota huomioon tämä viive!

Mikäli et pääse noutamaan uutta lukuvuositarraa, voit lähettää opiskelijakorttisi ja palautuskuoren osoitteineen TYYn kansliaan, josta opiskelijakortti lähetetään takaisin sinulle. Postitus tapahtuu omalla vastuulla. Jos asut vakituisesti muulla paikkakunnalla, ota huomioon jo tilatessa korttia, että tarran saaminen postitse onnistuu vain tavalliseen opiskelijakorttiin, jossa ei ole maksuominaisuutta.

Maksuominaisuudella varustettuun opiskelijakorttiin voi noutaa lukuvuositarran myös muiden yliopistojen ylioppilaskunnista 5 euron palvelumaksua vastaan (lukuun ottamatta AYY:tä ja HYYtä). Ota tällaisessa tapauksessa aina ensin yhteyttä TYYn kansliaan (tyy-kanslia@utu.fi) ja ilmoita, mistä ylioppilaskunnasta haluaisit noutaa lukuvuositarran. Mikäli olet kirjautunut läsnäolevaksi jossakin muussa kuin Turun yliopistossa, mutta haluat noutaa lukuvuositarran TYYn kansliasta, täytä tämä lomake: https://www.tyy.fi/fi/tyylta-haettavat-lukuvuositarrat

Kysyttävää?

tyy-kanslia@utu.fi