TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 9
/2022

Sisältö:​

 • Ahdistaako maailmantilanne? Keskusteluapua on saatavilla!
 • Edunvalvonnan arki
 • TYYn juhlavuoden avajaistapahtuma: TYYlikäs SATANEN
 • Turun yliopisto vietti vuosijuhlaa 28.2. Katso yliopiston vuosijuhla tallenteena!
 • TYY palaa vuokratilojensa normaaleihin peruutuskäytäntöihin 1.3.
 • TYY hakee viestintäasiantuntijaa
 • TYYn kehitysyhteistyösiipeen haetaan puheenjohtajaa vuodelle 2022
 • Hae tukiopiskelijaksi Mielen päällä -toimintaan!
 • Tylkkärissä: Hitaasti kypsyttämällä paranee – terveysteknologian opiskelijan luottokastike sopii pastalle, pitsaan tai curryyn
 • Kinokoplan kevätsarja 2022 alkaa
 • Turun ylioppilasteatterin työryhmähaku: Karjalan evakot 5.-6.3.2022
 • Opiskelijabarometri 2022 on avattu!
 • Yliopiston uutisia
 • Tapahtumakalenteri

Ahdistaako maailmantilanne? Keskusteluapua on saatavilla!

Ahdistaako maailmantilanne ja Ukrainan sota? Ahdistuksen, pelon ja huolen tunteet ovat normaaleja reaktioita vallitsevaan tilanteeseen. Tarjolla on kuitenkin keskusteluapua niille, jotka kokevat sen hyödylliseksi. Keskustelut ja vertaistuki usein auttavat vaikeista tunteista selviytymistä ja niiden kanssa elämistä. Verkkosivuillemme on listattu muutamia erilaisia mahdollisuuksia keskusteluun.

Lue lisää

Edunvalvonnan arki

Mitä helmikuussa tapahtui edunvalvonnan saralla? Millaisia asioita kansainvälisten asioiden, koulutuspolitiikan ja sosiaalipolitiikan osalta on ollut pöydällä hallituksella ja asiantuntijoilla? Edunvalvonnan arki kokoaa kerran kuukaudessa yhteen esimerkkejä siitä, miten olemme valvoneet jäsentemme etuja.

Lue lisää

TYYn juhlavuoden avajaistapahtuma: TYYlikäs SATANEN

Torstaina 31.3. vietämme juhlavuoden avajaisia Yliopistonmäellä. Taphtuma järjestetään yhdessä TYYn järjestöjen ja Turun yliopiston kanssa, ja sinne ovat tervetulleita kaikki opiskelijat, alumnit, yliopistolaiset ja kaupunkilaiset.

”Juhlavuosi polkaistaan käyntiin karnevaalimaisella kansanjuhlalla. Tuttuun tapaan pääsette tutustumaan ständeileviin järjestöihin, ja päälavalla on luvassa sekä asiallisempaa että viihteellisempää ohjelmaa. Tapahtuman päätteeksi päästään nauttimaan nimekkään pääartistin räjähtävästä keikasta, jonka jälkeen homma perkelöityy vuosisadan jatkoihin Night Club Marilynissa ja Vegasissa. Ellei suunnitelmanasi ole paeta risteilyä Tuonelan lautturin kanssa vuoteen 2122 saakka, ei näitä pippaloita kannata missata”, kuvailee TYYn hallituksen kulttuurivastaava Juho Pitkäranta.

TYYlikkään satasen pääesiintyjän paljastamme myöhemmin, mutta luvassa on taatusti huippukeikka. Lisää tapahtumasta kuulette pian!

Milloin: 31.03.2022 kello 17
Missä: Yliopistonmäki
 

Turun yliopisto vietti vuosijuhlaa 28.2. Katso yliopiston vuosijuhla tallenteena! 

Vuosijuhla toteutettiin virtuaalisena lähetyksenä, joka julkaistiin yliopiston perustamisen muistoksi vietettävänä vuosijuhlapäivänä 28.2.2022. Vuosijuhlassa kuultiin rehtori Jukka Kolan puhe, valittiin vuoden alumni ja jaettiin Phoenix Universitatis Turkuensis –kunniamerkit.
 
 

TYY palaa vuokratilojensa normaaleihin peruutuskäytäntöihin 1.3.

Korona-aikana vuokratiloja on voinut varata joustavammin peruutusehdoin. Nyt palaamme normaaleihin käytäntöihin.

Koska kokoontumisrajoituksia ei enää ole voimassa Varsinais-Suomessa tai Satakunnassa TYY palaa 1.3. alkaen normaaleihin peruutusehtoihin vuokratilojensa osalta.

Varauksen voi peruuttaa viimeistään 4 viikkoa ennen vuokra-ajankohtaa. Mikäli varaus perutaan 1–4 viikkoa ennen, peritään vuokralaiselta 50 % vuokran hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu alle 1 viikko varauksesta, peritään vuokralaiselta täysi vuokrahinta.

Peruutusehdot koskevat TYYn maksullisien tilojen, eli Q-talon juhlasalin, Vähä-Heikkilän ja TYYn saunan, peruutusehtoja. Osakuntasalin peruutusehdot löydät Osakuntasalin omalta sivulta https://osakuntasali.utu.fi/vuokraus/vuokraehdot/

TYYn ilmaisten tilojen ja lainatavaroiden peruutuksesta ei peritä maksua, mutta toivomme toki, että myös nämä tilat ja tavarat perutaan ajoissa.

► Tutustu TYYn vuokratiloihin ja lainatavaroihin

TYY hakee viestintäasiantuntijaa

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) hakee VIESTINTÄASIANTUNTIJAA kokopäiväiseen, toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työ alkaa 21.3.2022 tai mahdollisimman pian.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työpaikan opiskelijamaailmasta, haastavia ja monipuolisia työtehtäviä sekä erinomaiset mahdollisuudet oman osaamisesi kehittämiseen. TYY viestii nettisivujen, uutiskirjeiden ja sosiaalisen median kanavien avulla (Twitter, Instagram ja Facebook), suoratoistamalla kokouksia nettiin sekä virallisten tiedotteiden ja mielipidekirjoitusten välityksellä.

Peruspalkka on 2251,43 euroa kuukaudessa + mahdolliset kokemus- ja tutkintolisät. Työaika on 36,5 tuntia viikossa. Työsuhde-etuihin kuuluu osittainen lounas- ja virike-etu. Työsuhteessa noudatetaan ylioppilaskuntien työehtosopimusta.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 4.3.2022 klo 12.00 mennessä sähköisesti osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi. Sähköpostin otsikoksi merkintä ”Viestintäasiantuntijan haku”.

Lue lisää

TYYn kehitysyhteistyösiipeen haetaan puheenjohtajaa vuodelle 2022

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee puheenjohtajaa kehitysyhteistyösiivelle, joka on yksi ylioppilaskunnan neljästä vapaaehtoistoiminnan ryhmistä eli siivistä. Siipien toiminta on itsenäistä ja joustavaa, ja ne pääsevätkin toteuttamaan jäsentensä näköistä toimintaa vapaasti.

Edellytämme hakijoilta motivaatiota ja innostusta tehtävään sekä kykyä ryhmässä toimimiseen. Myös Satakunnan kampuksien opiskelijat voivat hakea siipeen. Kehitysyhteistyösiipi kokoustaa keskimäärin kolmen viikon välein, projektien käytännön toteutusten aikoihin hieman aktiivisemmin.

Haku aukeaa 18.2.2022 ja sulkeutuu 4.3.2022 klo 12.00. Hakemus toimitetaan TYYn nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella: https://www.tyy.fi/fi/hae-kehitysyhteistyosiiven-puheenjohtajaksi-apply-chair-development-cooperation-wing

Lue lisää

Hae tukiopiskelijaksi Mielen päällä -toimintaan!

Mielen päällä -tukiopiskelijatoiminta on opiskelijalähtöistä toimintaa, joka tarjoaa tärkeän kanavan opiskelijoille tulla kuulluksi ja nähdyksi. Tukiopiskelijat edistävät yhteisöllisyyttä yliopiston kaikilla kampuksilla tarjoamalla vertaistukea, osallistumalla tapahtumiin, tekemällä aktiivista yhteistyötä ainejärjestöjen kanssa sekä tuottaen sisältöä eri viestintäkanaviin. Uutena tukimuotona tukiopiskelijat ovat myös mukana ryhmätoiminnassa.

Tehtävään voi hakea vuosikurssista ja tiedekunnasta riippumatta. Tukiopiskelijana pääset Mielenterveyden ensiapu 2 -koulutukseen sekä saat vaikuttaa siihen, millaisen tukiopiskelijaroolin otat.

Tukiopiskelijahaku on auki 22.2.-22.3!

Lue lisää

Tylkkärissä: Hitaasti kypsyttämällä paranee – terveysteknologian opiskelijan luottokastike sopii pastalle, pitsaan tai curryyn

Lue lisää

Kinokoplan kevätsarja 2022 alkaa

Turun yliopiston ylioppilaskunnan elokuvakerho Kinokoplan kevätsarja saapuu taas piristämään kaupungin elokuvatarjontaa. Ennen varsinaisen sarjan alkua Kinokopla osallistuu torstaina 3.3. järjestettävään Turun elokuvapäivään näytöksellä tuoreen Berlinale-voittaja Claire Denis’n kauniin aistillisesta elokuvasta Beau travail (1999), jossa kuvataan Ranskan muukalaislegioonan sotilaiden välistä arkea sekä kateuksia. Varsinainen kevätsarja koostuu seitsemästä laatuelokuvasta, jotka edustavat laaja-alaisesti eri maiden, genrejen sekä elokuvantekijöiden monimuotoisuutta.

Sarja käynnistyy sunnuntaina 6.3. aina yhtä omalaatuisen Wes Andersonin The French Dispatchilla (2021), joka on pastellinsävyinen oodi printtimedialle ja sen parissa uurastaville ulkomaankirjeenvaihtajille. Englannin kanaalin toiselle puolen pistäydytään 13.3. elokuvassa Isä (The Father, 2020). Siinä Anthony Hopkins eläytyy Oscarin arvoisesti muistisairaan vanhuksen näkökulmaan, jossa oma Anne-tytär (Olivia Colman) ja Lontoon asunto alkavat tuntua yhtäkkiä täysin vierailta.

Lue lisää

Turun ylioppilasteatterin työryhmähaku: Karjalan evakot 5.-6.3.2022

Karjalan evakot (työnimi) on huuto kaltaisillemme, jotka haluavat oppia ymmärtämään juuriaan ja kuolevaa perintöään. Esitys sijoittuu jatkosodan viimeisiin hetkiin, jossa oli kuljettava pakoon pommien tieltä ja yritettävä löytää koti sieltä, missä sitä ei haluttu tarjota. Teoksen ohjaaja-käsikirjoittajina toimivat työpari Sara Koiranen & Vilja Lehtonen.

Esityksen startti järjestetään la 5.3. klo 11-16 sekä su 6.3. 12.30-16 välillä. Lauantain osuus on kaikille esiintyjiksi hakeville. Sunnuntaina haastattelemme sekä esiintyjiksi hakevia että taiteellisista suunnittelutehtävistä kiinnostuneita. Kaikkien työryhmään hakijoiden tulee täyttää verkosta löytyvä lomake. Starttiin osallistuminen ei sido sinua mihinkään, tule siis rohkeasti paikalle, mikäli aihe ja/tai esityksen teko yhdessä kiinnostaa! 

Etsimme esitykseen 8-12 esiintyjää sekä taiteellisia suunnittelijoita seuraaviin tehtäviin: valoassistentti, äänisuunnittelun/sävellyksen assistentti, lavastuksen assistentti, puvustaja ja puvustuksen assistentti.

Lue lisää

Opiskelijabarometri 2022 on avattu!

Kysely on suunnattu kaikille korkeakouluopiskelijoille. Vastaa ja vaikuta! → opiskelijabarometri.fi

Opiskelijabarometria käytetään mm. opiskelijoiden hyvinvointiin, opiskelijatoimintaan, opetuksen laatuun, korkeakouluharjoitteluun, työelämään ja asumiseen liittyvissä tutkimuksissa ja selvityksissä sekä  oppilaitosten kehittämistyössä. Kyselyn toteuttaa Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö.

Yliopiston sivuilta

► Keskustelutukea Ukrainan tilanteeseen liittyen

► Kun maailman tilanne ahdistaa

► Unifi: Suomen yliopistot antavat tukensa Ukrainalle

► Opiskelijoille jälleen pop up -rokotustapahtumia Kirkkotien terveysasemalla

► Kansainvälisyyttä ja vihreää liikkuvuutta Coimbra-yhteistyöllä

Tapahtumat

3.3. Paluuorientaatio vaihdosta palanneille kevät 2022

3.3. Argentiinalainen tango Alkeet

3.3. Argentiinalainen tango Alkeisjatko

9.3. Ympäristösiiven kokous

12.3. APK:n retki

22.3. Lautapeli-ilta kynttilänvalossa!

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.