TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 8
/2022

Sisältö:​

 • TYY täyttää 100 vuotta, julkaisimme uuden visuaalisen ilmeemme
 • TYYn juhlavuoden avajaistapahtuma: TYYlikäs SATANEN
 • TYY osoittaa tukensa ukrainalaisille opiskelijoille
 • TYY hakee viestintäasiantuntijaa
 • TYYn kehitysyhteistyösiipeen haetaan puheenjohtajaa vuodelle 2022
 • Hae tukiopiskelijaksi Mielen päällä -toimintaan!
 • Hae opiskelijatuutoriksi!
 • Kinokoplan kevätsarja 2022 alkaa
 • Turun ylioppilasteatterin työryhmähaku: Karjalan evakot 5.-6.3.2022
 • Opiskelijabarometri 2022 on avattu!
 • Lähde liikkumaan CampusSportin liikuntatuutoreiden kanssa
 • Tylkkärisssä: Uhka vai mahdollisuus? Kolme välivuoden viettäjää kertoo, miltä lukion jälkeinen tauko opinnoista tuntuu
 • Kansainvälisyysohjelman teemoista Keskusteleva yliopisto -tilaisuuksien sarja 28.2. alkaen
 • Yliopiston uutisia
 • Tapahtumakalenteri

TYY täyttää 100 vuotta, julkaisimme uuden visuaalisen ilmeemme

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) on vuonna 1922 perustettu Turun yliopiston opiskelijoiden etu- ja palvelujärjestö. Vuonna 2022 juhlimme satavuotista taivaltamme koko yliopistoyhteisön voimin.

Juhlavuoden kunniaksi TYY uusi visuaalisen ilmeensä ja uusi logo julkaistaan tänään 18.2. Ilmeen haluttiin kunnioittavat TYYn perinteikästä siipisoihtua ja sen pohjalla onkin käytetty aikaisempien logojen aihioita. Ilmeen toteuttajana toimi Piia Hottinen mainostoimisto Taiga Oy:stä.

”Oli kunnia päästä suunnittelemaan aikaa kestävä juhlavuoden logo ja visuaalinen ilme Turun Yliopiston ylioppilaskunnalle. Uudistus tehtiin vanhaa logoa ja väriä kunnioittaen. Tuttu siipisoihtu ja sininen väri säilytettiin, mutta saimme luotua uuden modernin ja toimivan kokonaisuuden. Uusi visuaalinen ilme on tyylikäs, siitä huokuu rentous ja ilo opiskeluun”, Hottinen toteaa.

TYYn uuteen graafiseen ohjeeseen voit tutustua täältä.

Lue lisää

TYYn juhlavuoden avajaistapahtuma: TYYlikäs SATANEN

Torstaina 31.3. vietämme juhlavuoden avajaisia Yliopistonmäellä. Taphtuma järjestetään yhdessä TYYn järjestöjen ja Turun yliopiston kanssa, ja sinne ovat tervetulleita kaikki opiskelijat, alumnit, yliopistolaiset ja kaupunkilaiset.

”Juhlavuosi polkaistaan käyntiin karnevaalimaisella kansanjuhlalla. Tuttuun tapaan pääsette tutustumaan ständeileviin järjestöihin, ja päälavalla on luvassa sekä asiallisempaa että viihteellisempää ohjelmaa. Tapahtuman päätteeksi päästään nauttimaan nimekkään pääartistin räjähtävästä keikasta, jonka jälkeen homma perkelöityy vuosisadan jatkoihin Night Club Marilynissa ja Vegasissa. Ellei suunnitelmanasi ole paeta risteilyä Tuonelan lautturin kanssa vuoteen 2122 saakka, ei näitä pippaloita kannata missata”, kuvailee TYYn hallituksen kulttuurivastaava Juho Pitkäranta.

TYYlikkään satasen pääesiintyjän paljastamme myöhemmin, mutta luvassa on taatusti huippukeikka. Lisää tapahtumasta kuulette pian!

Milloin: 31.03.2022 kello 17
Missä: Yliopistonmäki
 

TYY osoittaa tukensa ukrainalaisille opiskelijoille

Eilen heräsimme järkyttäviin uutisiin Ukrainasta. TYY tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. TYY käy keskusteluja yliopiston ja SYL:n kanssa tilanteessa ja pohtii mahdollisia tukimuotoja sellaisille opiskelijoille, joita kriisi koskettaa läheisesti.

Meitä läheisesti koskettavan kriisin keskellä täytyy kuitenkin muistaa se, ettei konflikti oikeuta venäläisvihaan tai sen levittämiseen. TYY ei hyväksy minkäänlaista rasismia yliopistoyhteisössä ja etenkin nyt kriisin keskellä tulisi keskittyä yhteisömme vahvistamiseen vihan sijaan.

On normaalia, että nykyinen maailmantilanne aiheuttaa huolta ja ahdistusta. Näiden tunteiden kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin. Keskusteluapua tarjoaa esimerkiksi Mieli ry. ► https://www.mielenterveysseurat.fi/turku/

► Lue SYL:n kannanotto

► Lue yliopistojen kannanotto

TYY hakee viestintäasiantuntijaa

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) hakee VIESTINTÄASIANTUNTIJAA kokopäiväiseen, toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työ alkaa 21.3.2022 tai mahdollisimman pian.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työpaikan opiskelijamaailmasta, haastavia ja monipuolisia työtehtäviä sekä erinomaiset mahdollisuudet oman osaamisesi kehittämiseen. TYY viestii nettisivujen, uutiskirjeiden ja sosiaalisen median kanavien avulla (Twitter, Instagram ja Facebook), suoratoistamalla kokouksia nettiin sekä virallisten tiedotteiden ja mielipidekirjoitusten välityksellä.

Peruspalkka on 2251,43 euroa kuukaudessa + mahdolliset kokemus- ja tutkintolisät. Työaika on 36,5 tuntia viikossa. Työsuhde-etuihin kuuluu osittainen lounas- ja virike-etu. Työsuhteessa noudatetaan ylioppilaskuntien työehtosopimusta.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 4.3.2022 klo 12.00 mennessä sähköisesti osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi. Sähköpostin otsikoksi merkintä ”Viestintäasiantuntijan haku”.

Lue lisää

TYYn kehitysyhteistyösiipeen haetaan puheenjohtajaa vuodelle 2022

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee puheenjohtajaa kehitysyhteistyösiivelle, joka on yksi ylioppilaskunnan neljästä vapaaehtoistoiminnan ryhmistä eli siivistä. Siipien toiminta on itsenäistä ja joustavaa, ja ne pääsevätkin toteuttamaan jäsentensä näköistä toimintaa vapaasti.

Edellytämme hakijoilta motivaatiota ja innostusta tehtävään sekä kykyä ryhmässä toimimiseen. Myös Satakunnan kampuksien opiskelijat voivat hakea siipeen. Kehitysyhteistyösiipi kokoustaa keskimäärin kolmen viikon välein, projektien käytännön toteutusten aikoihin hieman aktiivisemmin.

Haku aukeaa 18.2.2022 ja sulkeutuu 4.3.2022 klo 12.00. Hakemus toimitetaan TYYn nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella: https://www.tyy.fi/fi/hae-kehitysyhteistyosiiven-puheenjohtajaksi-apply-chair-development-cooperation-wing

Lue lisää

Hae tukiopiskelijaksi Mielen päällä -toimintaan!

Mielen päällä -tukiopiskelijatoiminta on opiskelijalähtöistä toimintaa, joka tarjoaa tärkeän kanavan opiskelijoille tulla kuulluksi ja nähdyksi. Tukiopiskelijat edistävät yhteisöllisyyttä yliopiston kaikilla kampuksilla tarjoamalla vertaistukea, osallistumalla tapahtumiin, tekemällä aktiivista yhteistyötä ainejärjestöjen kanssa sekä tuottaen sisältöä eri viestintäkanaviin. Uutena tukimuotona tukiopiskelijat ovat myös mukana ryhmätoiminnassa.

Tehtävään voi hakea vuosikurssista ja tiedekunnasta riippumatta. Tukiopiskelijana pääset Mielenterveyden ensiapu 2 -koulutukseen sekä saat vaikuttaa siihen, millaisen tukiopiskelijaroolin otat.

Tukiopiskelijahaku on auki 22.2.-22.3!

Lue lisää

Hae opiskelijatuutoriksi! 

Opiskelijatuutori on uusille opiskelijoille tärkeä tuki opintojen sujuvan ja mukavan alun varmistamisen kannalta. Tuutorina kehität ryhmänohjaus- ja organisointitaitojasi. Palkitsevan ja arvokkaan kokemuksen lisäksi saat opintopisteitä ja kulukorvauksen. 

Lukuvuoden 2022-2023 alussa aloittaville uusille opiskelijoille haetaan tuutoreita 1.-28.2.2022. Hakulomakkeet aukeavat helmikuussa. Tuutoreita haetaan kotimaisille ja kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille ja vaihto-opiskelijoille. 

Lue lisää ja hae: https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi

Kinokoplan kevätsarja 2022 alkaa

Turun yliopiston ylioppilaskunnan elokuvakerho Kinokoplan kevätsarja saapuu taas piristämään kaupungin elokuvatarjontaa. Ennen varsinaisen sarjan alkua Kinokopla osallistuu torstaina 3.3. järjestettävään Turun elokuvapäivään näytöksellä tuoreen Berlinale-voittaja Claire Denis’n kauniin aistillisesta elokuvasta Beau travail (1999), jossa kuvataan Ranskan muukalaislegioonan sotilaiden välistä arkea sekä kateuksia. Varsinainen kevätsarja koostuu seitsemästä laatuelokuvasta, jotka edustavat laaja-alaisesti eri maiden, genrejen sekä elokuvantekijöiden monimuotoisuutta.

Sarja käynnistyy sunnuntaina 6.3. aina yhtä omalaatuisen Wes Andersonin The French Dispatchilla (2021), joka on pastellinsävyinen oodi printtimedialle ja sen parissa uurastaville ulkomaankirjeenvaihtajille. Englannin kanaalin toiselle puolen pistäydytään 13.3. elokuvassa Isä (The Father, 2020). Siinä Anthony Hopkins eläytyy Oscarin arvoisesti muistisairaan vanhuksen näkökulmaan, jossa oma Anne-tytär (Olivia Colman) ja Lontoon asunto alkavat tuntua yhtäkkiä täysin vierailta.

Lue lisää

Turun ylioppilasteatterin työryhmähaku: Karjalan evakot 5.-6.3.2022

Karjalan evakot (työnimi) on huuto kaltaisillemme, jotka haluavat oppia ymmärtämään juuriaan ja kuolevaa perintöään. Esitys sijoittuu jatkosodan viimeisiin hetkiin, jossa oli kuljettava pakoon pommien tieltä ja yritettävä löytää koti sieltä, missä sitä ei haluttu tarjota. Teoksen ohjaaja-käsikirjoittajina toimivat työpari Sara Koiranen & Vilja Lehtonen.

Esityksen startti järjestetään la 5.3. klo 11-16 sekä su 6.3. 12.30-16 välillä. Lauantain osuus on kaikille esiintyjiksi hakeville. Sunnuntaina haastattelemme sekä esiintyjiksi hakevia että taiteellisista suunnittelutehtävistä kiinnostuneita. Kaikkien työryhmään hakijoiden tulee täyttää verkosta löytyvä lomake. Starttiin osallistuminen ei sido sinua mihinkään, tule siis rohkeasti paikalle, mikäli aihe ja/tai esityksen teko yhdessä kiinnostaa! 

Etsimme esitykseen 8-12 esiintyjää sekä taiteellisia suunnittelijoita seuraaviin tehtäviin: valoassistentti, äänisuunnittelun/sävellyksen assistentti, lavastuksen assistentti, puvustaja ja puvustuksen assistentti.

Lue lisää

Opiskelijabarometri 2022 on avattu!

Kysely on suunnattu kaikille korkeakouluopiskelijoille. Vastaa ja vaikuta! → opiskelijabarometri.fi

Opiskelijabarometria käytetään mm. opiskelijoiden hyvinvointiin, opiskelijatoimintaan, opetuksen laatuun, korkeakouluharjoitteluun, työelämään ja asumiseen liittyvissä tutkimuksissa ja selvityksissä sekä  oppilaitosten kehittämistyössä. Kyselyn toteuttaa Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö.

Lähde liikkumaan CampusSportin liikuntatuutoreiden kanssa

Tule keskiviikkona 2.3.2022 luistelemaan Kupittaan luistelumadolle CampusSportin liikuntatuutoreiden kanssa! Tapaamme Tuomiokirkon edessä ja lähdemme kävelemään madolle noin klo 16.30. Voit tulla myös suoraan luistelumadolle, tapaamme klo 17 luistinvuokraamon luona (urheiluhallin vieressä, Tahkonkuja 5). Voit tarvittaessa vuokrata luistimet (opiskelijahinta 3€).

Tiesithän, että liikuntatuutorit toimivat myös liikuntakavereina? He esittelevät liikuntamahdollisuuksia ja auttavat oman lajin löytämisessä – tai lähtevät seuraksi vaikka kävelylenkille. Palvelu on maksuton ja sitä käyttääkseen ei tarvitse maksaa CampusSportin liikuntamaksua. Ota yhteyttä liikuntatuutoreihin sähköpostitse: tutors@campussport.fi.

Tylkkärisssä: Uhka vai mahdollisuus? Kolme välivuoden viettäjää kertoo, miltä lukion jälkeinen tauko opinnoista tuntuu

Lue lisää

Kansainvälisyysohjelman teemoista Keskusteleva yliopisto -tilaisuuksien sarja 28.2. alkaen

Turun yliopiston kansainvälisyysohjelma julkaistiin marraskuussa. Ohjelman teemoja käsitellään kevään aikana Keskusteleva yliopisto -tilaisuuksissa, jotka järjestetään englanninkielisinä. Tervetuloa mukaan! Sarjan avaa 28.2. kello 15.15–16.00 keskustelutilaisuus opiskelijoiden kansainvälistymisestä. Tulevista tilaisuuksista kerrotaan intranetissä ja viikkopostissa.

► Lue lisää

► Osallistu Zoomissa: https://utu.zoom.us/j/66146592660

Yliopiston sivuilta

► Mielen päällä päällimmäisenä opiskelijahyvinvointi

► Hae opiskelijaprojekteille suunnattua apurahaa 28.2. mennessä!

► Graduspurtti – opintopsykologin ryhmä graduntekijöille

► Yliopistopapit tarjoavat keskusteluapua

► Ylioppilastaloon opiskelu- ja työskentelytila

► Turun yliopisto alkaa kouluttaa kaksikielisiä lääkäreitä yhteistyössä Åbo Akademin kanssa

► Tervetuloa keskustelemaan antirasismista Keskusteleva yliopisto -tilaisuuteen 8.3. 

Tapahtumat

28.2. University Talks: Internationalisation Programme and Students

28.2. Lindy hop Alkeet

28.2. Lindy hop Avoin taso

28.2. West Coast Swing Alkeet

3.3. Paluuorientaatio vaihdosta palanneille kevät 2022

3.3. Argentiinalainen tango Alkeet

3.3. Argentiinalainen tango Alkeisjatko

9.3. Ympäristösiiven kokous

12.3. APK:n retki

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.