Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 6
/2022

Sisältö:​

 • Opiskelijabarometri 2022 on avattu!
 • Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Turun ylioppilaslehden päätoimittajaa
 • Tule sivariksi Tylkkäriin!
 • Turun yliopiston opiskelija, hae mukaan kevään tohtoripromootion airueksi!
 • Yliopisto seuraa henkilömäärärajoituksessa ja etätyölinjauksessa alueviranomaisten päätöksiä
 • Tervetuloa yo-talo B:n opiskelu- ja työskentelytilaan! 
 • CampusSportin toiminta liikuntatiloissa käynnistynyt
 • TYS:llä asuessasi voit nauttia opiskelijaelämästä ja keskittyä olennaiseen
 • Kansainvälisyysohjelman teemoista Keskusteleva yliopisto -tilaisuuksien sarja 28.2. alkaen
 • Kansainvälinen ystävätoiminta
 • KvarkenSat Innovation Challenge 2022 on Sustainable Forestry
 • Tapahtumakalenteri

Opiskelijabarometri 2022 on avattu!

Kysely on suunnattu kaikille korkeakouluopiskelijoille. Vastaa ja vaikuta! → opiskelijabarometri.fi

Opiskelijabarometria käytetään mm. opiskelijoiden hyvinvointiin, opiskelijatoimintaan, opetuksen laatuun, korkeakouluharjoitteluun, työelämään ja asumiseen liittyvissä tutkimuksissa ja selvityksissä sekä  oppilaitosten kehittämistyössä. Kyselyn toteuttaa Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö.

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Turun ylioppilaslehden päätoimittajaa

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Turun ylioppilaslehden päätoimittajaa 1.4. alkavaan, kokoaikaiseen ja toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Turun ylioppilaslehden tavoitteena on kehittää digitaalisia kanaviaan ja verkkolehteään sekä monipuolistaa tarjontaansa entistä moniäänisemmäksi. Haemme päätoimittajaa, jolla on valmiuksia kehittää lehteä tavoitteiden mukaisesti. Turun ylioppilaslehdessä työskentelee päätoimittajan lisäksi lehden harjoittelija ja siviilipalvelushenkilö. Lehteä tekee myös laaja avustajakunta.

Vapaamuotoiset hakemukset, ansioluettelot ja mahdolliset työnäytteet tulee palauttaa 17.2.2022 kello 23.59 mennessä osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi otsikolla ”Päätoimittajahaku”. Lehden johtokunta haastattelee parhaat hakijat viikolla 9 ja 10. Haun päätyttyä haastatteluun kutsuttaville annetaan ennakkotehtävä suoritettavaksi ennen haastatteluita.

Lue lisää

Tule sivariksi Tylkkäriin!

Turun ylioppilaslehti hakee siviilipalvelushenkilöä heinä–elokuun vaihteessa alkavaan palvelussuhteeseen. Siviilipalvelushenkilön päätehtäviin kuuluvat Tylkkäriin kirjoittaminen ja valokuvaaminen, juttujen ideointi, verkkolehden ja somekanavien päivittäminen (Facebook, Instagram, Twitter) sekä lehtien jako. Lisäksi siviilipalvelushenkilö hoitaa erilaisia tehtäviä ylioppilaskunnassa, esimerkiksi toimistotyötä.

Tarjoamme työnohjausta, innostavan paikan opiskelijamaailmassa ja kokemusta toimitustyöstä. Tehtäviä voidaan painottaa siviilipalvelushenkilön vahvuuksien ja kiinnostusten perusteella. Kirjoitus-, kuvaamis- ja taittokokemus sekä näkemys verkkoviestinnästä katsotaan hakijalle eduksi, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Tärkeintä on kiinnostus journalismin tekemiseen. Siviilipalvelushenkilön on ennen palvelukseen astumista suoritettava kuukauden mittainen koulutusjakso Lapinjärven koulutuskeskuksessa.

Haku on jatkuva. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löytyessä. Lähetä hakemus, ansioluettelo ja mahdolliset työnäytteet sähköpostilla osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi "Siviilipalvelus 2022".

Lue lisää

Turun yliopiston opiskelija, hae mukaan kevään tohtoripromootion airueksi!

Turun yliopiston tiedekuntien yhteinen tohtoripromootio järjestetään 26.-27.5.2022. Tohtoripromootio on kaksipäiväinen arvokas juhlatilaisuus, jossa uudet tohtorit sekä tiedekuntien valitsemat kunniatohtorit vihitään monisatavuotisin perintein tohtoreiksi. Etsimme nyt motivoituneita ja tarkkoja työntekijöitä promootion airueisiin takaamaan sujuvan ja arvokkaan tilaisuuden vihittäville promovendeille.
 
Kaksipäiväinen promootio alkaa 26.5. aktiharjoituksella Logomossa ja miekanhiojaisilla Ruissalon telakalla. Airuet osallistuvat sekä harjoitukseen että miekanhiojaisiin, jossa airuiden tehtävänä on avustaa tilaisuudessa. Haettavilta airuilta vaaditaan täsmällisyyttä, tarkkuutta ja tunnollisuutta kutakin työtehtävää kohtaan. Pyydämme airue​ksi hakevilta lyhyttä motivaatiokirjettä osoitteeseen promootio@utu.fi 4.3. mennessä. Airuiden palkkio on 10e / tunti.
 

Yliopisto seuraa henkilömäärärajoituksessa ja etätyölinjauksessa alueviranomaisten päätöksiä

Yliopiston tiloissa noudatetaan edelleen tarkasti yliopiston suojaohjetta. Yliopiston tiloissa käytetään maskia. Ilman maskia voidaan olla vain, jos tilassa ollaan yksin, tai jos lähikontaktit on estetty erityisjärjestelyin. Yliopiston koronajohto on linjannut jo aiemmin, että lähiopetukseen palataan asteittain maanantaista 31.1. alkaen. Lähiopetusta lisätään niiltä osin kuin on mahdollista, esimerkiksi pienryhmäopetusta ja opinnäytetöiden ohjausta voidaan järjestää kampuksella. Tavoitteena on palata kokonaan normaaleihin lähiopetusjärjestelyihin maaliskuussa kolmannen periodin loppuun mennessä. Opetusjärjestelyistä tarkemmin tiedottavat tiedekunnat ja opintojaksojen vastuuopettajat tiedekuntien käytänteiden mukaisesti.

Lue lisää

Tervetuloa yo-talo B:n opiskelu- ja työskentelytilaan! 

Yoppilastalon opiskelu- ja työskentelytila sijaitsevat Ylioppilastalo C:n (Rehtorinpellonkatu 4  B 2. krs) toisessa kerroksessa. Opiskelutilassa on yhteensä viisi työskentelypistettä (sähköpöytä ja tuoli) sekä kaksi nojatuolia ja pöytäryhmä. Käyttäjillä on käytössään käytävän päässä oleva keittiö ja wc. Tilan on tarkoitettu ainoastaan opiskelua ja työskentelyä varten. Sitä ei voi varata kokouksiin tai juhliin. Tila on käytettävissä joka päivä klo 7–22. Tilaa ylläpitävät yliopistopapit.

Lue lisää

CampusSportin toiminta liikuntatiloissa käynnistynyt

CampusSportin ohjatut liikuntatunnit ja palloiluvuorot liikuntatiloissa käynnistyivät ma 7.2. Kevätlukukauden liikunta-aikataulu löytyy CampusSportin nettisivuilta. Lisäksi kevätkaudella järjestetään erillismaksullisia 4-8 opetuskerran kursseja, jotka tulevat myyntiin CampusSportin verkkokauppaan ke 16.2. klo 14. Erillismaksullisten kurssien lajeina tänä keväänä ovat mm. ramppiskeittaus, tankotanssi ja itsepuolustus.

Tutustu kevään liikunta-aikatauluun: https://www.campussport.fi/fi/liikuntatarjonta/liikunta-aikataulu/

TYS:llä asuessasi voit nauttia opiskelijaelämästä ja keskittyä olennaiseen

TYS:llä voit nauttia opiskelijaelämästä asumalla lähellä muita opiskelijoita. Naapurista voi löytää seuraa, vaikka yhteiseen peli- tai leffailtaan. Asuntojen edullinen vuokra sisältää sähkön, netin ja saunavuorot sekä lähes kaikissa asuntokohteissa myös veden. Muuttaessa ei peritä myöskään lainkaan takuuvuokraa. Asumisaikanasi voit siis keskittyä olennaiseen. Vuokran lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia muista asumisen lisäkustannuksista ja kaupan päälle saat mukavat naapurit!

Keväisin TYS:ltä vapautuu paljon erilaisia asuntoja tasaiseen tahtiin, joten nyt onkin paras aika laittaa hakemus sisään. Tutustu asuntoihin TYS:n verkkosivujen asuntohaussa ja valitse uusi oma kotisi!

Lue lisää: https://tys.fi/vapaat-asunnot

Kansainvälisyysohjelman teemoista Keskusteleva yliopisto -tilaisuuksien sarja 28.2. alkaen

Turun yliopiston kansainvälisyysohjelma julkaistiin marraskuussa. Ohjelman teemoja käsitellään kevään aikana Keskusteleva yliopisto -tilaisuuksissa, jotka järjestetään englanninkielisinä. Tervetuloa mukaan! Sarjan avaa 28.2. kello 15.15–16.00 keskustelutilaisuus opiskelijoiden kansainvälistymisestä. Tulevista tilaisuuksista kerrotaan intranetissä ja viikkopostissa.

► Lue lisää

► Osallistu Zoomissa: https://utu.zoom.us/j/66146592660

Kansainvälinen ystävätoiminta

Haluaisitko saada kansainvälisiä ystäviä, oppia toisista kulttuureista ja parantaa kielitaitoasi poistumatta Suomesta? Jos vastauksesi on kyllä, osallistu kansainväliseen ystävätoimintaan! Kansainvälinen ystävätoiminta yhdistää kansainväliset korkeakouluopiskelijat Turun alueella asuvien kanssa ja antaa mahdollisuuden molemminpuoliselle kulttuurivaihdolle ja uusille kansainvälisille kokemuksille. 

Ystäväjaksoja järjestetään kahdesti vuodessa, syksyisin ja keväisin. Kevätjakson ilmoittautuminen on auki 21.1.–14.2.2022.

Lue lisää

KvarkenSat Innovation Challenge 2022 on Sustainable Forestry

Do you want to learn more about how utilizing satellite-based data and new technologies can help in mitigating new challenges faced by Forestry sector? We are inviting you to take part in the KvarkenSat Innovation Challenge 2022 on Sustainable Forestry! Think, innovate and test your solutions and win prizes!

The hackathon is organized on March 18-20, 2022. Before the hackathon, a pre-hack webinar introducing the challenges and the theme mentors will be held on February 15th! You can register here for the webinar https://lnkd.in/eEsNq5qY 

We are inviting students from all disciplines to join! We'll be searching for ideas and solutions which combine existing knowledge with the newly available space-based and modeled data. Mentors will introduce in more detail the four challenge themes and the related context, and will support you during the hackathon. A solution can be a detailed concept, a space-data/model-based solution, or a combination of the two.

For more details and applying for the Hackathon: https://bit.ly/KvarkenSat

► Ota bisnesosaamisen perusteet haltuun!

► Turun Yliopistosäätiön kevään 2022 apurahat

► Hae opiskelijaprojekteille suunnattua apurahaa 28.2. mennessä!

 

12.2. APK:n retki

15.2. 2. Järjestöfoorumi

28.2. University Talks: Internationalisation Programme and Students

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.