Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 5
/2022

Sisältö:​

  • TYY jatkaa keltaisessa ajassa, mutta rajoitukset kevenevät
  • Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Turun ylioppilaslehden päätoimittajaa
  • Tule sivariksi Tylkkäriin!
  • TYS:llä asuessasi voit keskittyä olennaiseen
  • Kansainvälinen ystävätoiminta
  • Haku kesäkouluihin käynnistyy!
  • Tylkkärissä: Turun yliopiston rehtorin mukaan arkeologian professori syyllistyi tutkimusidean anastamiseen – TENK eri mieltä
  • Tapahtumakalenteri

TYY jatkaa keltaisessa ajassa, mutta rajoitukset kevenevät

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on muuttanut yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksiaan Varsinais-Suomen alueella ja Satakunnassa 29.1.2022 alkaen. Nyt annettu päätös koskee yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sisätiloissa. Niihin voi jatkossa osallistua korkeintaan viisikymmentä (50) prosenttia suurimmasta osallistujamäärästä, joka tilaan on sallittua ottaa. Päätös on voimassa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa 29.1.-15.2.2022. Päätös ei koske ulkotiloja. Siten yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on jatkossa mahdollista ilman henkilömäärärajaa ulkotiloissa.

Lue lisää

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Turun ylioppilaslehden päätoimittajaa

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee Turun ylioppilaslehden päätoimittajaa 1.4. alkavaan, kokoaikaiseen ja toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Turun ylioppilaslehden tavoitteena on kehittää digitaalisia kanaviaan ja verkkolehteään sekä monipuolistaa tarjontaansa entistä moniäänisemmäksi. Haemme päätoimittajaa, jolla on valmiuksia kehittää lehteä tavoitteiden mukaisesti. Turun ylioppilaslehdessä työskentelee päätoimittajan lisäksi lehden harjoittelija ja siviilipalvelushenkilö. Lehteä tekee myös laaja avustajakunta.

Vapaamuotoiset hakemukset, ansioluettelot ja mahdolliset työnäytteet tulee palauttaa 17.2.2022 kello 23.59 mennessä osoitteeseen tyy-paasihteeri@utu.fi otsikolla ”Päätoimittajahaku”. Lehden johtokunta haastattelee parhaat hakijat viikolla 9 ja 10. Haun päätyttyä haastatteluun kutsuttaville annetaan ennakkotehtävä suoritettavaksi ennen haastatteluita.

Lue lisää

Tule sivariksi Tylkkäriin!

Turun ylioppilaslehti hakee siviilipalvelushenkilöä heinä–elokuun vaihteessa alkavaan palvelussuhteeseen. Siviilipalvelushenkilön päätehtäviin kuuluvat Tylkkäriin kirjoittaminen ja valokuvaaminen, juttujen ideointi, verkkolehden ja somekanavien päivittäminen (Facebook, Instagram, Twitter) sekä lehtien jako. Lisäksi siviilipalvelushenkilö hoitaa erilaisia tehtäviä ylioppilaskunnassa, esimerkiksi toimistotyötä.

Tarjoamme työnohjausta, innostavan paikan opiskelijamaailmassa ja kokemusta toimitustyöstä. Tehtäviä voidaan painottaa siviilipalvelushenkilön vahvuuksien ja kiinnostusten perusteella. Kirjoitus-, kuvaamis- ja taittokokemus sekä näkemys verkkoviestinnästä katsotaan hakijalle eduksi, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Tärkeintä on kiinnostus journalismin tekemiseen. Siviilipalvelushenkilön on ennen palvelukseen astumista suoritettava kuukauden mittainen koulutusjakso Lapinjärven koulutuskeskuksessa.

Haku on jatkuva. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löytyessä. Lähetä hakemus, ansioluettelo ja mahdolliset työnäytteet sähköpostilla osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi "Siviilipalvelus 2022".

Lue lisää

TYS:llä asuessasi voit keskittyä olennaiseen

Tiesitkö, että TYS:llä asunnon vuokrana sisältyy sähkö, netti ja neljä saunavuoroa kuukaudessa, eikä uusiin vuokrasopimuksiin peritä lainkaan takuuvuokraa? Lähes kaikissa asuntokohteissa vuokra sisältää myös veden. Viihtyisän ja edullisen asunnon lisäksi TYS:n asuntokohteet tarjoavat asukkailleen myös laajan kattauksen erilaisia hyödyllisiä asumisen palveluita pesuloista, yhteiskäyttöautoihin ja kerhohuoneisiin. 

Asumisaikanasi voit siis keskittyä olennaiseen. Vuokran lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia muista asumisen lisäkustannuksista ja kaupan päälle saat käyttöösi hyödylliset asumisen palvelumme.

Keväisin TYS:ltä vapautuu paljon erilaisia asuntoja tasaiseen tahtiin, joten nyt onkin paras aika laittaa hakemus sisään. Tutustu asuntoihin TYS:n verkkosivujen asuntohaussa ja valitse uusi oma kotisi!

Lue lisää: https://tys.fi/vapaat-asunnot

Kansainvälinen ystävätoiminta

Haluaisitko saada kansainvälisiä ystäviä, oppia toisista kulttuureista ja parantaa kielitaitoasi poistumatta Suomesta? Jos vastauksesi on kyllä, osallistu kansainväliseen ystävätoimintaan! Kansainvälinen ystävätoiminta yhdistää kansainväliset korkeakouluopiskelijat Turun alueella asuvien kanssa ja antaa mahdollisuuden molemminpuoliselle kulttuurivaihdolle ja uusille kansainvälisille kokemuksille. 

Ystäväjaksoja järjestetään kahdesti vuodessa, syksyisin ja keväisin. Kevätjakson ilmoittautuminen on auki 21.1.–14.2.2022.

Lue lisää

Haku kesäkouluihin käynnistyy!

Kiinnostaako opinnot ulkomailla, mutta koko lukukauden vaihdon mahduttaminen opintoihin ja elämäntilanteeseesi tuntuu haastavalta? Kesäkoulu voisi olla juuri sopiva vaihtoehto sinulle!

Turun yliopiston kesäkouluhaku on avoinna 21.1.-4.2.2022.

Haussa ovat kesän 2022 kesäkoulupaikat. Haku tapahtuu sähköisesti SoleMove-järjestelmässä. Hakulomake sulkeutuu 4.2.2020 klo 23.59. Tämän jälkeen hakemuksia ei voi enää jättää.  
Kesävaihtokohteisiin ja hakuprosessiin voi tutustua lähemmin kansainvälisen liikkuvuuden intranet-sivuilla täällä.

lue lisää

Tylkkärissä: Turun yliopiston rehtorin mukaan arkeologian professori syyllistyi tutkimusidean anastamiseen – TENK eri mieltä

Lue lisää

► Miten opetus järjestetään pandemian jälkeen? Miten opiskelijamme voivat? Vararehtori Piia Björn vastaa Kohtauspaikalla

► Unica-ravintoloiden aukioloajat

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.