Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 3
/2022

Sisältö:​

 • TYS:llä asuessasi voit keskittyä olennaiseen
 • Äänestä aluevaaleissa!
 • Vuoden 2022 terveydenhoitomaksun voi maksaa nyt Kelalle
 • Hakuaikaa TYYn avustustoimikuntaan jatkettu
 • Hakua jatkettu: Hae tapahtumavapaaehtoiseksi juhlavuodelle 2022
 • X-secin järjestyksenvalvojan peruskurssi kampanjahintaan
 • Tylkkärissä: Turun yliopiston laboratoriossa soitetaan musiikkia juustoille – tutkija Sami Silén: "Tulokset ovat lupaavia"
 • CampusSportin kevätkausi käynnistynyt
 • Päähaku lukuvuoden 2022-2023 vaihtopaikkoihin
 • Väitöstutkimus korkeakoulukiusaamisesta
 • Yliopiston sivuilta
 • Tapahtumakalenteri

TYS:llä asuessasi voit keskittyä olennaiseen

Nyt on paras aika hakea TYS:ltä viihtyisää ja edullista asuntoa tai vinkata asunnoista kaverille, sillä keväisin erilaisia asuntoja vapautuu tasaiseen tahtiin.

Muuttaessa ei peritä takuuvuokraa ja vuokraan sisältyy sähkö, loistavasti etäopiskeluunkin sopiva netti sekä neljä saunavuoroa kuukaudessa. Lähes kaikissa asuntokohteissa vuokraan sisältyy myös vesi. TYS:llä asuessasi voit siis keskittyä olennaiseen, eikä vuokran lisäksi tarvitse huolehtia muista asumisen lisäkustannuksista.

Lue lisää ja katso esimerkkejä vapaista asunnoista: https://tys.fi/vapaat-asunnot

Äänestä aluevaaleissa!

Tammikuussa pidetään Suomen ensimmäiset aluevaalit, joissa valitaan aluevaltuustot hyvinvointialueille. Tähän asti kuntien vastuulla on ollut sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoiminnan järjestäminen. Jatkossa niistä vastaavat hyvinvointialueet. Hyvinvointialueella on itsehallinto, ja ylintä päätösvaltaa alueen asioissa käyttää aluevaltuusto.

Asuinpaikkasi määrittelee, minkä hyvinvointialueen ehdokasta voit äänestää. Hyvinvointialueita on 21. Helsinkiläiset eivät äänestä aluevaaleissa, koska Helsingissä sosiaali- ja terveydenhuollosta sekä pelastustoimesta vastaa jatkossakin kaupunki. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ei koske myöskään Ahvenanmaan maakuntaa.

Aluevaaleissa on kyse tärkeistä, jokaisen arkea koskevista asioista. Aluevaaleissa valitut valtuutetut päättävät hyvinvointialueiden lähipalveluiden järjestämisestä vuoden 2023 alusta alkaen.

► Lue lisää: vaalit.fi/aluevaalit

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1.2022.

Voit äänestää ennakkoon, esimerkiksi Yliopistonmäellä Naturan-äänestyspisteellä, vielä 18.1. kello 20 asti.

Vuoden 2022 terveydenhoitomaksun voi maksaa nyt Kelalle

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2022. Koko kalenterivuoden eli kevät- ja syyslukukauden 2022 maksun voi maksaa kerralla. Opiskelijalle ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti. Maksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin opiskelija on ilmoittautunut läsnä olevaksi. Kevätlukukauden terveydenhoitomaksu pitää maksaa viimeistään 31.1., jos opiskelija on siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Terveydenhoitomaksun voi maksaa OmaKelassa. Jos se ei ole mahdollista esimerkiksi siksi, että opiskelijalla ei ole suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksia, maksun voi maksaa tilisiirtona. Kelan verkkosivuilla on ohjeet, miten terveydenhoitomaksu maksetaan.

► Lue lisää

Hakuaikaa TYYn avustustoimikuntaan jatkettu

TYYn avustustoimikuntaan haetaan 3 jäsentä.

Avustustoimikunnan tehtävänä on valmistella toiminta-avustusten pisteytyskriteerit, pisteyttää toiminta-avustushakemukset sekä valmistella muut rahalliset avustuspäätökset, jotka edustajisto toimikunnalle määrää. Toimikunnan toimikausi on kalenterivuosi ja sen puheenjohtajana toimii TYYn hallituksen jäsen.

Hakijalta edellytetään ylioppilaskunnan jäsenyyttä, sekä kokemusta TYYn järjestöissä toimimisesta. Hakukriteerinä toimii hakijan osoittama motivaatio toimia tehtävässä. Valintaa tehtäessä huomioidaan myös tiedekuntien ja erilaisten järjestöjen edustavuus.

 Hae tästä!

Hallitus valitsee avustustoimikuntaan valittavat kokouksessaan helmikuussa. Hakuaika avustustoimikuntaan päättyy torstaina 27.1.2022 klo 23.59.

Hakua jatkettu: Hae tapahtumavapaaehtoiseksi juhlavuodelle 2022

Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee tapahtumavapaaehtoisia 100. juhlavuoden kunniaksi avustamaan ikimuistoisen juhlavuoden toteuttamisessa. Juhlavuotena 2022 toteutamme traditiotapahtumia aikaisempaa suurempina tapahtumina ja lisäksi luomme uusia tapahtumakonsepteja. Tapahtumavapaaehtoisten avulla mahdollistamme tapahtumien sujuvan järjestämisen. Myös Porin ja Rauman kampuksien opiskelijat voivat hakea tapahtumavapaaehtoisiksi.

Haku päättyy 31. tammikuuta 2022 klo 23.59. Hakemukset tapahtumavapaaehtoisiksi toimitetaan TYYn nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

Lue lisää

HUOMIO OPISKELIJAT

Loistava mahdollisuus hankkia lyhyellä koulutuksella valmis ammatti, josta hyödyt myös opiskelujen ohessa.
Koulutuksen jälkeen voit työskennellä mm. tapahtumissa, festivaaleilla, ravintoloissa ja risteilijöillä.

KAMPANJAHINTAAN 150€ (ovh 225€)
Vaihtoehtoisesti voit suorittaa koulutuksen rekrykoulutuksena sisältäen lyhyen (8h) työharjoittelun, jolloin koulutus on sinulle ilmainen.

► Tarkemmat aikataulut ja tiedot löydät: https://ilmoittaudu.xsec.fi/event/xaWWp?t%5BN011q%5D

Ilmoittaudu 30.1.2022 mennessä. Kurssin toteutuksessa noudatetaan viranomaisohjeita ja tarvittaessa osa toteutetaan etäkoulutuksena. Kurssilla on maskisuositus. Hyvää alkanutta vuotta ja tervetuloa koulutukseen!

Tylkkärissä: Turun yliopiston laboratoriossa soitetaan musiikkia juustoille – tutkija Sami Silén: "Tulokset ovat lupaavia"

Lue lisää

CampusSportin kevätkausi käynnistynyt

CampusSportin kevätkausi on käynnistynyt! Kuntosalit ovat tällä hetkellä auki normaalisti, mutta muu liikuntatiloissa tapahtuva toiminta on koronarajoitusten takia toistaiseksi keskeytetty. Ohjattu liikunta järjestetään online-tunteina vähintään 28.1. asti. Käyttöoikeuden CampusSportin liikuntapalveluihin voi ostaa joko koko kevätlukukaudeksi (opiskelijahinta 48 euroa) tai 30 päiväksi (opiskelijahinta 20 euroa).

Lue lisää

​Päähaku lukuvuoden 2022-2023 vaihtopaikkoihin

Päähaku vaihtoon lukuvuodelle 2022-2023 aukeaa maanantaina 13.12.2021. Haussa ovat syksyn 2022, kevään 2023 ja koko lukuvuoden 2022-2023 vaihtopaikat. Vaihtoon voi hakea Eurooppaan, Venäjälle, Pohjoismaihin, Aasiaan, Pohjois-Amerikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan, Australiaan ja Afrikkaan.

Haku tapahtuu sähköisesti SoleMove-järjestelmässä. Hakulomake sulkeutuu 20.1.2022 klo 23.59. Tämän jälkeen hakemuksia ei voi enää jättää.   

Lue lisää

Väitöstutkimus korkeakoulukiusaamisesta

Oletko Sinä kokenut kiusaamista korkeakouluopintojesi aikana? Jos vastasit kyllä, pyydän Sinua osallistumaan tutkimukseeni kertomalla kokemuksistasi omin sanoin, vapaamuotoisen kirjoituksen muodossa. Kaikki kokemustieto on tärkeää ja olennaista tutkimukseni kannalta. Vastaaminen tapahtuu täysin anonyymisti. Kirjoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja tallennetaan tutkimuskäyttöä varten nimettöminä.

Voit kirjoittaa kokemuksistasi vapaasti tuoden esiin juuri niitä asioita, joita pidät merkityksellisinä ja tarpeellisina. Kiitän Sinua jo etukäteen, että käytit aikaasi auttaaksesi minua tässä tärkeässä tehtävässä. Vastaaminen tapahtuu oheisen linkin kautta https://link.webropolsurveys.com/S/3E883A71E381F612, josta löytyy myös apukysymyksiä vastauksen tueksi. Jos Sinulla on jotain kysyttävää, annan mielelläni lisätietoja sähköpostitse: eluukine@ulapland.fi.

Ystävällisin terveisin, Elisa Luukinen, Väitöskirjatutkija, Kasvatustieteiden tiedekunta, Lapin yliopisto

► Apuraha opiskelijaprojekteille - Haku auki!

► Ota bisnesosaamisen perusteet haltuun!

► Haku opettajan pedagogisiin opintoihin on käynnissä

► Yliopistokollegion puheenjohtajaksi professori Juha Peltonen

► Disability in the Modern World – tietokanta vammaistutkimukseen 

► Turun yliopiston verkkoja huolletaan lauantaina 22.01.2022

► Students, Young Researchers and Staff: Join Free Online Lectures of the Entrepreneurial Academy!

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.