TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 10
/2022

Sisältö:​

  • TYYn juhlavuoden avajaistapahtuma: TYYlikäs SATANEN
  • Järjestöjen toiminta-avustukset vuodelle 2022 nyt haettavissa
  • Tylkkäri hakee järjestöjä jakamaan lehteä syksyllä 2022
  • Tylkkärissä: Miten nykyään juhlitaan? Juomattomuus normalisoituu, mutta yhdessä kaljoittelu on silti myös sosiaalista liimaa
  • TYY palaa vuokratilojensa normaaleihin peruutuskäytäntöihin 1.3.
  • Hae tukiopiskelijaksi Mielen päällä -toimintaan!
  • Opiskelijabarometri 2022 on avattu!
  • Yliopiston uutisia
  • Tapahtumakalenteri

TYYn juhlavuoden avajaistapahtuma: TYYlikäs SATANEN

Torstaina 31.3. vietämme juhlavuoden avajaisia Yliopistonmäellä. Taphtuma järjestetään yhdessä TYYn järjestöjen ja Turun yliopiston kanssa, ja sinne ovat tervetulleita kaikki opiskelijat, alumnit, yliopistolaiset ja kaupunkilaiset.

”Juhlavuosi polkaistaan käyntiin karnevaalimaisella kansanjuhlalla. Tuttuun tapaan pääsette tutustumaan ständeileviin järjestöihin, ja päälavalla on luvassa sekä asiallisempaa että viihteellisempää ohjelmaa. Tapahtuman päätteeksi päästään nauttimaan nimekkään pääartistin räjähtävästä keikasta, jonka jälkeen homma perkelöityy vuosisadan jatkoihin Night Club Marilynissa ja Vegasissa. Ellei suunnitelmanasi ole paeta risteilyä Tuonelan lautturin kanssa vuoteen 2122 saakka, ei näitä pippaloita kannata missata”, kuvailee TYYn hallituksen kulttuurivastaava Juho Pitkäranta.

TYYlikkään satasen pääesiintyjän paljastamme myöhemmin, mutta luvassa on taatusti huippukeikka. Lisää tapahtumasta kuulette pian!

Milloin: 31.03.2022 kello 17
Missä: Yliopistonmäki
 

Järjestöjen toiminta-avustukset vuodelle 2022 nyt haettavissa

Vuonna 2022 jaettavia toiminta-avustuksia voi nyt hakea. Viimeinen hakupäivä toiminta-avustuksille on torstai 31.3. klo 23.59. Yhdistys voi kuitenkin perustellusta syystä saada lisäaikaa hakemuksen tekemiseen. Lisäaikaa haetaan sähköpostitse vapaamuotoisella hakemuksella (perusteluineen) TYYn järjestö- ja hallintoasiantuntijalle (tyy-jarjestoasiantuntija@utu.fi) 24.3. klo 23.59 mennessä. Viestin otsikoksi "Toiminta-avustuksen lisäaika". Lisäaikaa voidaan myöntää korkeintaan 14.4. asti.

Toiminta-avustusta haetaan täyttämällä hakulomake: https://link.webropolsurveys.com/S/7C6ADBEE03A908D8

Hakemukset käsitellään huhti-toukokuun aikana. Avustusten jakamista ohjaa TYYn ohjesääntö järjestöistä ja avustuksista.

Kaikkien niiden yhdistysten, jotka ovat saaneet toiminta-avustuksen perusosan ennakkona vuoden alussa, on haettava toiminta-avustusta. Muussa tapauksessa toiminta-avustuksen perusosa tullaan perimään takaisin.

Lue lisää

Tylkkäri hakee järjestöjä jakamaan lehteä syksyllä 2022

Turun ylioppilaslehti hakee TYYn piirissä toimivia järjestöjä jakamaan Turun ylioppilaslehteä lehtitelineisiin ja TYS:n kohteisiin syksyllä 2022. Lehti ilmestyy syksyn aikana yhteensä kolme kertaa elokuun ja joulukuun välillä. Varsinainen jakeluaikataulu sovitaan järjestön kanssa kunkin lehden ilmestymispäivän mukaan. Jakopäivä on yleensä ilmestymisviikon perjantai. Edellytyksenä on myös, että TYYn järjestöllä on Y- tunnus ja että TYYn järjestö on ennakkoperintärekisterissä. Järjestöille maksetaan jaosta palkkio.

Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset tulee lähettää viimeistään 31.3.2022 klo 23.59 sähköpostitse osoitteeseen tyl-paatoimittaja@utu.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Jakeluhakemus syksy 2022”.

Lue lisää

Tylkkärissä: Miten nykyään juhlitaan? Juomattomuus normalisoituu, mutta yhdessä kaljoittelu on silti myös sosiaalista liimaa

Kuva: Yehia Eweis / Helsingin kaupunginmuseo CC BY 4.0

Lue lisää

TYY palaa vuokratilojensa normaaleihin peruutuskäytäntöihin 1.3.

Korona-aikana vuokratiloja on voinut varata joustavammin peruutusehdoin. Nyt palaamme normaaleihin käytäntöihin.

Koska kokoontumisrajoituksia ei enää ole voimassa Varsinais-Suomessa tai Satakunnassa TYY palaa 1.3. alkaen normaaleihin peruutusehtoihin vuokratilojensa osalta.

Varauksen voi peruuttaa viimeistään 4 viikkoa ennen vuokra-ajankohtaa. Mikäli varaus perutaan 1–4 viikkoa ennen, peritään vuokralaiselta 50 % vuokran hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu alle 1 viikko varauksesta, peritään vuokralaiselta täysi vuokrahinta.

Peruutusehdot koskevat TYYn maksullisien tilojen, eli Q-talon juhlasalin, Vähä-Heikkilän ja TYYn saunan, peruutusehtoja. Osakuntasalin peruutusehdot löydät Osakuntasalin omalta sivulta https://osakuntasali.utu.fi/vuokraus/vuokraehdot/

TYYn ilmaisten tilojen ja lainatavaroiden peruutuksesta ei peritä maksua, mutta toivomme toki, että myös nämä tilat ja tavarat perutaan ajoissa.

► Tutustu TYYn vuokratiloihin ja lainatavaroihin

Hae tukiopiskelijaksi Mielen päällä -toimintaan!

Mielen päällä -tukiopiskelijatoiminta on opiskelijalähtöistä toimintaa, joka tarjoaa tärkeän kanavan opiskelijoille tulla kuulluksi ja nähdyksi. Tukiopiskelijat edistävät yhteisöllisyyttä yliopiston kaikilla kampuksilla tarjoamalla vertaistukea, osallistumalla tapahtumiin, tekemällä aktiivista yhteistyötä ainejärjestöjen kanssa sekä tuottaen sisältöä eri viestintäkanaviin. Uutena tukimuotona tukiopiskelijat ovat myös mukana ryhmätoiminnassa.

Tehtävään voi hakea vuosikurssista ja tiedekunnasta riippumatta. Tukiopiskelijana pääset Mielenterveyden ensiapu 2 -koulutukseen sekä saat vaikuttaa siihen, millaisen tukiopiskelijaroolin otat.

Tukiopiskelijahaku on auki 22.2.-22.3!

Lue lisää

Opiskelijabarometri 2022 on avattu!

Kysely on suunnattu kaikille korkeakouluopiskelijoille. Vastaa ja vaikuta! → opiskelijabarometri.fi

Opiskelijabarometria käytetään mm. opiskelijoiden hyvinvointiin, opiskelijatoimintaan, opetuksen laatuun, korkeakouluharjoitteluun, työelämään ja asumiseen liittyvissä tutkimuksissa ja selvityksissä sekä  oppilaitosten kehittämistyössä. Kyselyn toteuttaa Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö.

Yliopiston sivuilta

► Kun Ukrainan tilanne huolettaa - tukea tarjolla

► Ukrainan sota vaikuttaa Turun yliopiston tutkimusyhteistyöhön ja opiskelijavaihtoon

► EC2U ilmaisee solidaarisuutta Ukrainalle — tue EC2Un Iasin yliopistoa Ukrainasta pakenevien auttamisessa

► Turun yliopisto koronavalomallin vihreälle tasolle – maskeja käytetään edelleen

► Tutustu yliopiston digiohjelmaan 2021–2030

► Yliopistolaiset antoivat arvokasta palautetta opiskelijoiden kansainvälisyydestä Keskusteleva yliopisto -tapahtumassa

► Tervetuloa Akateemiseen päivään 31.3.

 

Tapahtumat

12.3. APK:n retki

13.3. Kinokoplan kevätsarja: Isä

20.3. Kinokoplan kevätsarja: Guled & Nasra

22.3. Lautapeli-ilta kynttilänvalossa!

27.3. Kinokoplan kevätsarja: Gagarine – Kiertoradalla

31.3. TYYn juhlavuoden avajaistapahtuma: TYYlikäs SATANEN

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.