Sinisellä pohjalla vaalea teksti TYYn uutiset ja kummassakin ulkoreunassa puolikkaat pinkit siipisoihdut

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Uutiskirje 9/2021

Sisällys:​

 • Kysy opiskelusta – varareksi vastaa
 • Opiskelijoiden kunnallispoliittinen ohjelma haluaa Turusta entistä paremman opiskelijakaupungin
 • Unican Kaara starttaa maanantaina 8.3.2021
 • Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus on käynnistynyt
 • CampusSport lainaa välineitä liikuntamaksun maksaneille
 • TYYn 0,7 % kohde 2021 haussa
 • Hae opiskelijatuutoriksi! Hakuaikaa jatkettu osassa tiedekuntia, myös KV-tuutoreita tarvitaan lisää.
 • YTHS:n uutiskirje 2/2021
 • Koronasuojauksen taso yliopistolla säilyy tiukkana
 • TYYssä eletään edelleen punaista aikaa
 • Yliopiston uutisia
 • Tapahtumakalenteri

Kysy opiskelusta – varareksi vastaa

Mietityttävätkö etäajan opinnot? Oletko pohtinut kesäopintoja tai valmistumista poikkeusoloissa? Turun yliopiston koulutuksesta vastaava vararehtori Piia Björn vastaa opiskelijoiden kysymyksiin TYYn ja yliopiston yhteisissä Instaliveissä. Tule mukaan kysymään ja kuulemaan ajankohtaisia asioita opiskelusta..

Voit seurata liveä sekä Turun yliopiston (@uniturku) että TYYn (@studentuniontyy) Instagramista.

 • Maaliskuu: 10.3. keskiviikko kello 15.15        
 • Huhtikuu: 7.4. keskiviikko kello 15.15

Lue lisää

Opiskelijoiden kunnallispoliittinen ohjelma haluaa Turusta entistä paremman opiskelijakaupungin

Turussa asuu lähes 40 000 korkeakouluopiskelijaa. Liikenteen, asumisen, terveydenhuollon, työmarkkinoiden ja kulttuuritoiminnan paikalliset ratkaisut koskettavat monin tavoin opiskelijoiden arkea. Turkulaiset ylioppilas- ja opiskelijakunnat eli ryhmä 40 000  haluaa vaikuttaa kaupungin päätöksentekoon, jotta Turku olisi tulevaisuudessa entistä parempi paikka opiskella, asua ja elää. Kunnallispoliittisen ohjelman avulla halutaan tuoda esiin opiskelijoille tärkeitä asioita, vaikuttaa Turun kaupungin päätöksentekoon ja kannustaa kaikkia opiskelijoita äänestämään kunnallisvaaleissa 18.4.2021.

Lue lisää

Unican Kaara starttaa maanantaina 8.3.2021

Unica järjestää Kaara -konseptin, eli opiskelijahintaisen ruuan viemisen ylioppilaskylään lähemmäs opiskelijoita ja tietenkin kaikkia muitakin hyvästä ruuasta kiinnostuneita ja take away ruuan helppoudesta nauttivia asiakkaita!⁠ Opiskelijakortilla lounaan saa opikselijahintaan myös Kaaralta. Tarjolla myös kasvisvaihtoehto. Tarkemmat tiedot Unican sivuilla.

Pysäkit ja aikataulu⁠
⁠klo 11:00 - 12:30 Ikituuri ⁠
klo 13:30 - 15:00 YO-kylä 16b⁠

Lue lisää

Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus on käynnistynyt

Valtakunnallinen Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus (KOTT) tuottaa kattavaa tietoa opiskelijoiden hyvinvoinnista – vastaavaa tietoa eivät muut tutkimukset tarjoa. KOTT-tutkimuksesta vastaavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Kela. Laaja kysely selvittää opiskelijoiden terveyttä, hyvinvointia, tuen tarvetta sekä koronavuoden vaikutuksia opiskelijoiden arkeen.

Kutsu tutkimukseen lähetetään 10 000 satunnaisesti valitulle yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijalle. Kutsut lähetetään opiskelijoille sähköpostitse helmikuussa ja tiedonkeruu päättyy huhtikuussa. Jokaisen tutkimukseen kutsutun vastaus on tärkeä, sillä kutsun saanutta henkilöä ei voida korvata toisella henkilöllä. Tutkimustulokset julkaistaan vuoden 2021 loppuun mennessä.

Lue lisää

CampusSport lainaa välineitä liikuntamaksun maksaneille

Campus Sport lainaa lukuvuoden 2020-2021 ja kevään 2021 liikuntamaksun maksaneille liikuntavälineitä maanantaina 8.3. ja tiistaina 9.3. Välineet tulevat varattaviksi ajanvarausjärjestelmässä torstaina 4.3. klo 10. Tämä palvelu on suunnattu vain liikuntamaksun maksaneille jäsenillemme eli esimerkiksi online-passin ostajat eivät ole oikeutettuja lainaamaan välineitä.

Lue lisää

TYYn 0,7 % kohde 2021 haussa

Turun yliopiston ylioppilaskunta on sitoutunut lahjoittamaan vuotuisesta budjetistaan 0,7 prosenttia kehitysyhteistyöhön. Summa jaetaan kahden järjestön kesken ja tänä vuonna lahjoitettava summa on noin 2600 euroa järjestöä kohden. Myönnetty avustus tulee käyttää vuoden 2021 toimintaan. Vuonna 2021 0,7 % -osuudesta puolet lahjoitetaan TYYn ja Huussi ry:n yhteishankkeelle Sambiaan. TYY etsii nyt toista lahjoituskohdetta vuodelle 2021.

Lue lisää

Tylkkärissä: ”Kunnon liikkeitä eikä mitään tuhnua!” Näytteleminen vaatii mukavuusalueelta poistumista, ja tämän takia se tuntuu niin vaikealta

Lue lisää

Hae opiskelijatuutoriksi! Hakuaikaa jatkettu osassa tiedekuntia, myös KV-tuutoreita tarvitaan lisää.

Opiskelijatuutori on uusille opiskelijoille tärkeä tuki opintojen sujuvan ja mukavan alun varmistamisen kannalta. Tuutorina saat monella tavalla palkitsevan ja arvokkaan kokemuksen sekä opintopisteitä ja rahallisen korvauksen. 

Lue lisää

YTHS:n uutiskirje 2/2021

Ota seurantaan YTHS:n ryhmätoiminnan ja verkkokurssien sivut. Tänä keväänä tarjolla on mm. depressiokoulua sekä kuukausittain starttaavia ravitsemuksen vertaistukiryhmiä.

Lue lisää

Koronasuojauksen taso yliopistolla säilyy tiukkana

Yliopisto on tällä hetkellä koronavalomallin tasolla punainen kaikilla kampuksillaan. Koronavalomalli määrittää koronavirukselta suojautumisen tason Turun yliopistossa. Yliopiston koronavalomallin punaisen tason mukaisesti työnteko ja opiskelu tapahtuvat pääasiassa etäyhteyksin. Kasvomaskeja pitää käyttää kaikissa yliopiston tiloissa. Minimi suojaetäisyys toisiin henkilöihin on 2 metriä.

Lue lisää

TYYssä eletään edelleen punaista aikaa

TYYn koronaohjeitus koostuu liikennevalo-ohjeistuksesta eli kulloinkin voimassa olevista ohjeistuksista (punainen/keltainen/vihreä) sekä turvallisen tapahtumajärjestämisen ohjeistuksesta (näitä tulee noudattaa aina, riippumatta liikennevalosta). Olemme kategorisoineet eri tartuntatautitilanteet värikoodein. Tällä hetkellä noudatetaan toistaiseksi punaisen ajan ohjeita.

Lue lisää 

CS:GO turnaus

Onko kynäri jäänyt vähemmälle vai onko kotona istuminen herättänyt sisäisen osujan? Aalto Gamers järjestää CS:GO turnauksen, joka on suunnattu korkeakouluopiskelijoille ja heidän kavereilleen. Tarkemmat tiedot löytyvät Facebook-tapahtumasta. Ensimmäiset 32 joukkuetta mahtuvat mukaan.

 • EI PÄÄSYMAKSUA
 • Palkintopotissa yli 150€ ja tuotepalkintoja
 • Yhteistyössä mm. ENCE
 • 19.3. lohkovaihe klo 17-> ja finaalit 20.3. klo 13->
 • https://fb.me/e/1f2mBJFD3

Suomen opetuksen kehittämisen verkosto, Eduhakkerit Akatemia

Onko sinulla kasvava sisäinen palo ja intohimoinen halu kehittää opetusta ja opetuskulttuuria? Onko sinulla idea, jonka kehittämisessä tarvitset tukea ja ohjausta? Haluatko verkostoitua sekä kokeneiden opetuksen kehittäjien että tulevaisuuden opetuksen kehittäjien kanssa, sekä käyttää aikaa yhdessä oppimiseen ja maailman muovaamiseen?
 
Eduhakkerit Akatemia on täysin maksuton palvelu ja verkosto mukaan valituille. Huom! Opiskelutaustallasi ei ole merkitystä, vaan sillä mitä haluat tehdä! Eduhakkerit Akatemiaan hakeminen tai mukaan valituksi tuleminen ei sido sinua mihinkään. Voit koska tahansa hypätä pois kyydistä. Mikäli valintamme kohdistuu sinuun, aiomme tehdä kovasti töitä sen eteen, että yhteinen matkamme on sinulle niin hyödyllinen ja kannattava, että et halua keskeyttää sitä.
 
HAKU ON AUKI NYT! Hae mukaan 14.3.2021 mennessä!
 
 

► Unica sulkee ravintolansa sulkuajaksi 8.-29.3.

► Peppi-järjestelmän esittelyt huhtikuussa ja käyttöönotosta aiheutuva poikkeusaikataulu opintorekisteriin kesällä 2021

► Yliopiston blogissa: Vetovoimaa ja vaikuttavuutta tutkimusympäristöä kehittämällä

► Turku Future Forum 8.3.: Turun historiallisen keskustan ja yliopistojen alueen kehittämissuunnitelma

► Katso tulevat tapahtumat TYYn tapahtumakalenterista

Muista tapahtumiin osallistuessasi hyvä käsihygienia ja turvavälit. Käytä tarvittaessa kasvomaskia. Älä osallistu tapahtumiin sairaana. 

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy@utu.fi
p. 044 796 1067

Jos et halua enää jatkossa saada TYYn uutiskirjettä voit poistua TYYali-listalta oheisesta linkistä:
lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali
Kirjoita sähköpostiosoitteesi sivun alalaidasta löytyvään kenttään ja toimi ohjeiden mukaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta noudattaa toiminnassaan sivulla
www.tyy.fi/tietosuoja
kuvattuja tietosuojakäytäntöjä.